Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý tarafýndan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamýnda, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) "15 Temmuz Destaný Milletin Zaferi Fahir Atakoðlu Konseri" programý, saygý duruþunda bulunulmasý ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþladý, ardýndan Ýmam Muhsin Kara tarafýndan Kur'an-ý Kerim okundu.
Altun, burada yaptýðý konuþmada, 15 Temmuz'un Türkiye'nin, hatta dünya tarihinin gördüðü en hain kalkýþmalardan birinin adý olduðunu belirtti.
15 Temmuz'un demokrasi tarihinde eþi benzeri görülmemiþ bir ihanet olduðuna dikkati çeken Altun, bu darbe giriþiminin küresel sömürü düzeninin maþasý bir terör örgütü tarafýndan gerçekleþtirilmeye çalýþýlan iþgal giriþimi olduðunu ifade etti.
- "KAHRAMAN MÝLLETÝMÝZÝN, ÝSTÝKLALÝNE BAÐLILIÐINI EN GÜÇLÜ ÞEKÝLDE TEYÝT ETTÝÐÝ GÜN"
Altun, 15 Temmuz'un darbe görünümü altýnda vatanýn iþgali, ülkeyi sömürgeci devletlerin emrine amade kýlmayý hedefleyen bir kumpas olduðunu kaydederek, "Bundan tam 8 yýl önce FETÖ mensuplarý eliyle giriþilen büyük kötülüðün adýdýr 15 Temmuz. Fakat diðer taraftan '15 Temmuz' ayný zamanda bu milletin zaferinin de adýdýr. Bu milletin þanlý direniþini tüm dünyaya gösteren günün adýdýr. Kahraman milletimizin, istiklaline nasýl baðlý olduðunu bütün dünyaya en güçlü þekilde gösterdiði, teyit ettiði gündür." diye konuþtu.
Altun, þöyle devam etti:
"O gün, o gece sözüm ona her þey planlanmýþtý fakat hesap etmedikleri, edemedikleri bir þey oldu. Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan çýktý ve milletimizi meydanlara, direniþe çaðýrdý. 'Ben milletin gücünün üstünde bir güç tanýmadým bugüne kadar.' diyerek, milleti tek ses, tek yürek olmaya, darbe görünümlü iþgal giriþimini bertaraf etmeye çaðýrdý. Kahraman milletimiz de o gece bu çaðrýya kulak verdi ve bütün dünya gördü ki gerçekten milletimizden daha güçlü bir seda, güçlü bir varlýk yoktur. Cumhurbaþkanýmýzýn dediði o söz, 'Ben milletin gücünün üstünde bir güç tanýmadým bugüne kadar.' sözü, kendisini o gün net gerçekleþtirdi ve o gün ne kadar gerçek olduðunu bütün dünyaya gösterdi. Bu milletin azizliðini, bu milletin büyüklüðünü bütün dünya gördü. Milletimiz gösterdiði teveccühle hangi hal ve þartta olursa olsun vatanýna göz dikenlere sonuna kadar karþý çýkacaðýný tüm dünyaya gösterdi. O gün þu hakikat bir kez daha tescil edilmiþ oldu. Türkiye'nin tam baðýmsýzlýk yolundaki mücadelesini sekteye, akamete uðratmak isteyen bütün giriþimler, milletimizin ferasetiyle, kahramanlýðýyla aciz kalacaktýr, bertaraf edilecektir."
Altun, milletçe dünyaya ilan ettikleri bu gerçeði, bu hakikati her yýl "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" vesilesiyle bir hafta boyunca çeþitli etkinliklerle öne çýkardýklarýný hatýrlattý.
Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn kendilerine verdiði vazife çerçevesinde, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý olarak, 15 Temmuz hakikati ve gerçeðinin milletin hafýzasýnda olmasý gerektiði gibi yer etmesi için çalýþtýklarýný belirten Altun, bu çerçevede yeni nesillerin o günü en doðru þekliyle öðrenmesini ve hakikati çarpýtma giriþimlerine karþý uluslararasý alanda milletin zaferinin en iyi þekilde bilinmesini temin etmek için bu yýl "Milletin Zaferi" temasýyla yurt içinde ve yurt dýþýnda birçok etkinliði hayata geçirdiklerini aktardý.
Altun, dünyanýn birçok þehrinde paneller, sempozyumlar, akademik toplantýlar ve dijital gösterimler düzenlediklerini ifade ederek, yine dijital platformlarda, televizyon kanallarýnda, ulusal ve uluslararasý alanlarda yayýn yapan çeþitli haber sitelerinde, cadde ve meydanlarda 15 Temmuz'u farklý boyutlarýyla anlatan içerikler ürettiklerini söyledi.
- "11 BÝN 456 PROJE KAYDI OLUÞTURULDU"
Tüm bunlarýn yaný sýra, "15 Temmuz Proje Takip Sistemi" aracýlýðýyla birçok farklý kamu, sivil toplum, medya ve eðitim kurumlarýnca düzenlenecek etkinliklerin koordinasyonunu gerçekleþtirdiklerini, hazýrladýklarý kurumsal kimlik çalýþmalarýný tüm paydaþlarýyla paylaþtýklarýný belirten Altun, "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bu yýl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle proje takip sistemimize 11 bin 456 proje kaydý oluþturuldu." diye konuþtu.
Altun, dünyaca ünlü sanatçý Fahir Atakoðlu'nun 15 Temmuz'a özel, 2021 yýlýnda "15 Temmuz Destaný" albümünü hazýrladýðýný hatýrlatarak, albümde 9 senfonik eserin yer aldýðýný anýmsattý.
Albümün içeriði hakkýnda bilgi paylaþan Altun, her bir eserin, milletçe 15 Temmuz gecesinde anbean yaþananlarýn müziðin diliyle adeta ölümsüzleþtiðini ifade ederek, Atakoðlu'na teþekkür etti.
Altun, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin dýþ politikasýyla, sanayisiyle, yatýrýmlarýyla, askeri gücüyle, kültür ve sanatýyla dünyada yükselen bir güç olduðunun altýný çizerek, "Türkiye, artýk, kendi içine kapanan, kýsýr siyasi tartýþmalarla, kör ideolojik atýþmalarla vakit kaybeden, terör ve toplumsal kargaþalar üzerinden istikrarsýzlaþtýrýlabilen bir ülke deðildir. Türkiye artýk kendisini gerçekleþtirebilen bir ülkedir. Türkiye, kendi vatandaþýnýn refahý için yapýsal ve kalýcý çözümler arayan, nerede bir mazlum görse elini uzatan, nerede insani bir kriz görse çözümüne çalýþan, baþkalarý ne der diye beklemek yerine kendi sözünü üreten, kendi ad ve hesabýna hareket edebilen bir ülkedir." ifadelerini kullandý.
Türkiye'nin bu konuma gelmesinde Cumhurbaþkaný Erdoðan'a çok þey borçlu olduklarýný söyleyen Altun, minnetlerini ifade etti.
Altun, Türkiye'nin bu durumda olmasýndan ve yükselmesinden rahatsýz olan küresel odaklar olduðuna iþaret ederek, þunlarý kaydetti:
"Söz konusu odaklar, bu rahatsýzlýklarý sebebiyle, Türkiye'yi toplumsal, siyasal istikrarsýzlýða sürüklemek için ellerinden geleni yapýyorlar. Dezenformasyonla, yalan haberlerle, yabancý düþmanlýðýndan hakikat dýþý söylemlere kadar birçok yol ve yöntemi deniyorlar. Ýstiyorlar ki, Türkiye geçmiþte olduðu gibi kendi içine kapansýn, kendi iç mücadelesiyle uðraþsýn, kýsýr çekiþmeleriyle malul olsun ve edilgen bir konumda kalsýn. Küçülsün ve hatta bölünsün. Ýstiyorlar ki Gazze'de ne yazýk ki 40 bine yakýn masum insan acýmasýzca katledilirken, bu katillere karþý Türkiye sussun. Türkiye bu katledenlere karþý hakikati haykýrmasýn. Ýstiyorlar ki soykýrýmlarý, savaþ suçlarýný, katliamlarý görmezden gelen uluslararasý sisteme Türkiye ses çýkarmasýn. Fakat Türkiye, Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, bu adaletsizliðe, zulme ses çýkaracak, ses çýkarmaya devam edecek. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, küresel sistemin mevcut adaletsizliklerini de, Ýsrail'in soykýrým ve savaþ suçlarýný da her fýrsatta dile getirmeye ve bu zalim çarkýn dönmesine engel olmaya çalýþacaðýz. Nasýl ki 15 Temmuz 2016'da millet olarak küresel sömürü düzeninin maþasý FETÖ'ye karþý durduysak, bugün de mazlumlar için küresel sistemin adaletsizliklerine karþý kararlýlýkla mücadele edeceðiz."
Tüm þehitlere Allah'tan rahmet dileyen Altun, gazilere de saðlýklý ve uzun ömürler dileyerek sözlerini tamamladý.
Fahrettin Altun'un konuþmasýnýn ardýndan piyanist ve besteci Fahir Atakoðlu ile orkestrasý konser verdi. Atakoðlu, konserde "15 Temmuz Destaný" adlý senfonik eserinin yaný sýra "Yeþilada" ve "Sarý Zeybek" adlý çalýþmalarýný da seslendirdi.
Programda, Ýstanbul Valisi Davut Gül de bir konuþma yaptý.
Etkinliðe, gazi ve þehit yakýnlarý, milletvekilleri, sanatçýlar, kamu kurum ve kuruluþlarýnýn temsilcileri ile yerli ve yabancý basýn mensuplarý katýldý.
Program, Altun ve beraberindekilerin aile fotoðrafý çektirmesiyle sona erdi.