CHP ile HDP'nin belediye listelerindeki kirli ittifakı ortaya çıktı: Beraber hareket ediyoruz
ABONE OL
'Kürdistan'da kazanacağız, Batı'da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" çıkışıyla bilinen HDP eş genel başkanı Sezai Temelli katıldığı radyo programında “CHP listesinden bir HDP’li belediye meclis üyesi var mı?” sorusu üzerine şunları söyledi:
 
"LİSTELERE CHP İLE ORTAK ÇALIŞTIK"
 
"Evet evet yerellerde tersinin olduğu yerler de var. Ama bütün yerellere de hakim değilim ben. Bazı yerlerde yereller ortak liste çalışması yapmıştır. Orada CHP öndeyse CHP’de ya da başka bir parti öndeyse orada yereller ortaklaşmıştır. Burada merkezden belirlenmiş liste yoktur. Bu yereldeki demokrasi güçlerinin yaptığı ortak çalışmadır."
 
MİLLET İRADESİNİ KURULAN KUMPASIN İTİRAFLARI GELMEYE DEVAM EDİYOR
 
CHP daha önce yaptığı açıklamalarda Kandil'in siyasi kanadı HDP ile ittifak içerisinde olmadıklarını iddia etmişti ancak terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eş başkanı Temelli geçtiğimiz haftalarda kirli ittifakı itiraf etmişti.
 
Temelli yaptığı tehdit gibi açıklamada, "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oyları ile seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak siyaset yapamaz." ifadelerine yer vermişti.
 
CHP'Lİ ŞAFAK PAVEY: BİRLİKTE İYİ SALLADIK
 
7 Haziran 2015 genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşan HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ilk kutlayan isimlerden biri CHP'li Şafak Pavey olmuştu. İstanbul'dan Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Demirtaş, CHP'de o dönem Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili olan Şafak Pavey ile VIP Salonu önünde karşılaşmış ve dikkat çeken bir mesajlar vermişlerdi. CHP'li Pavey, seçimler nedeniyle Demirtaş'ı kutlamasında, "Birlikte iyi salladığımızı düşünüyorum" demişti.