CHP ve ÝYÝ Parti arasýnda ipler gerildi: Ýstesek en az 10 vekil gelir
ABONE OL

CHP ile ÝYÝ Parti arasýnda tansiyon bir kez daha yükseldi. CHP Grup Baþkanvekili Gökhan Günaydýn'ýn 'Ýstesek ÝYÝ Parti'den CHP'ye en az 10 vekil gelir' sözleri gerilime neden oldu. Günaydýn'a ÝYÝ Parti cephesinden peþ peþe tepkiler geldi.

"ÝSTESEK ÝYÝ PARTÝ'DEN EN AZ 10 VEKÝL GELÝR"

CHP Grup Baþkanvekili Gökhan Günaydýn, tv100'e konuþtu.

Günaydýn, "Biz istesek bugün ÝYÝ Parti'den en az 10 milletvekili CHP'ye gelir. Ama bizim derdimiz skor yapmak deðil." ifadelerini kullandý.

CHP Grup Baþkanvekili Gökhan Günaydýn

ÝYÝ PARTÝ'DEN TEPKÝ: BU NEZAKETTEN YOKSUN AÇIKLAMALARI KINIYORUM

CHP'li Günaydýn'ýn açýklamalarýna ÝYÝ Parti cephesinden ise tepki gecikmedi.

ÝYÝ Parti Grup Baþkanvekili Buðra Kavuncu, "CHP'nin bir grup baþkanvekilinin yaptýðý 'Ýstesek ÝYÝ Parti'den en az 10 vekil CHP'ye gelir ama biz skor peþinde deðiliz' açýklamasý ne siyasi etiðe ne de nezakete sýðar. Millet iradesini siyasi bir þýmarýklýða yormak en baþta o iradeye zarar vermek anlamýna gelir. Türkiye yýllardýr kibirden, egodan ve nobranlýktan çekerken ayný alýþkanlýðýn burada da görülmesi endiþe vericidir. Bu nezaketten yoksun açýklamalarý kýnýyorum." dedi.

ÝYÝ Parti Grup Baþkanvekili Buðra Kavuncu

"SÝYASET BÝRAZ DA EDEPTÝR, NEZAKETTÝR"

Günaydýn'ýn açýklamalarýna bir tepki de ÝYÝ Parti Teþkilat Baþkaný Hasan Toktaþ'tan geldi. Günaydýn'ýn açýklamasýna "Siyaset sadece skor yapmak deðildir, biraz da edeptir, biraz da nezakettir" diyerek gönderme yapan Toktaþ, þu ifadeleri kullandý: Doðrudur. Siyaset sadece skor yapmak deðildir, biraz da edeptir, biraz da nezakettir ve aslýnda memleket ülküsüdür. Güç zehirlenmesine kapýldýkça siz, siyasi nezaketi elden býrakýyorsunuz sayýn Gökhan Günaydýn. Bu açýklamanýzý esefle kýnýyorum.