CHP'de deðiþim çaðrýsý yapanlara Tunç Soyer de katýldý
ABONE OL

12'nci seçim hezimetini yaþayan ancak koltuðu býrakmak istemeyen CHP lideri Kýlýçdaroðlu'na karþý isyan edenler kervaný büyüyor.

ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun baþlattýðý ve çok sayýda partilinin dahil olduðu deðiþim çaðrýsýna son olarak Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer dahil oldu.

'Yeni siyaset belgesi Ýzmir duruþu' baþlýklý yedi sayfalýk bir bildiri yayýnlayan Soyer, partisinin sol söylemlerden uzaklaþtýðýný ifade ederek 'sosyal demokrat deðerlere sahip çýkma' çaðrýsýnda bulundu.

"DEÐÝÞÝME DUYULAN ÝHTÝYAÇTAN ÞÜPHEMÝZ YOK"

Tunç Soyer, "CHP'de deðiþim ve yenilik" baþlýk bölümde parti içindeki eksileri sýralayarak "Bir Japon Atasözünde söylendiði gibi; 'Zafer deðil yenilgi öðretir'. CHP'nin eksikleri ve kusurlarý olduðundan, bir deðiþime ihtiyaç duyulduðundan þüphemiz yok. Dünyanýn ve ülkenin yaþadýðý deðiþime ayak uydurabilecek dinamizmi ve esnekliði partiye kazandýracak yeni bir örgütlenme anlayýþýna ihtiyacýmýz var. " dedi.

"YENÝ BÝR ÜYE YAPILANMASINA ÝHTÝYAÇ VAR"

Yeni bir üye yapýlanmasýna ihtiyaç olduðunu belirten Soyer, "Elbette, CHP'de gereken köklü deðiþim hakkýndaki düþünce ve görüþlerimizi partinin yetkili kurullarýnda müzakere edeceðiz ancak þimdilik þu kadarýný belirtelim ki, öncelikle yeni bir üye yapýlanmasýna ihtiyaç var." ifadelerini kullandý.