CHP'de Sarýyer çatlaðý! Þükrü Genç'ten Özel'e cevap: Kendi adayýný çek
ABONE OL

Seçime iki gün kala CHP'deki Sarýyer krizi derinleþti. CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, Sarýyer'de aday göstermediði için yarýþa baðýmsýz katýlan mevcut Sarýyer Belediye Baþkaný Þükrü Genç'e çekilmesi için yine çaðrý yaptý. Halk TV yayýnýna katýlan Özel, "Þükrü Genç hepimizin çok deðer verdiði, hürmet ettiði, defalarca partimizden aday gösterilmiþ, Sarýyer'de partimizi temsil etmiþ biri. Sarýyer'de memnuniyet anketleri yapýldýðýnda bir deðiþim isteði çýktý. Büyük bir baþarýsýzlýk deðil ama deðiþim yönünde ciddi talep var. Biz bunu Þükrü baþkanla konuþtuk. Ama Þükrü baþkan kendisinin aday olmasý gerektiði konusunda ýsrar etti. Sonra da baðýmsýz aday oldu. Durum þu, anketlere göre adayýmýz Oktay Bey seçimi kazanýyor. AK Parti 2,5-3 puan arkamýzda. Yüzde 2 de hata payý var. 3 puandan 2 düþ 1 puan var arada. Þükrü Genç'in aldýðý oy da yüzde 10-15'lerde, yani kazanmýyor ama Allah göstermesin yüzde 1 fazla oy alsa kaybettiriyor" dedi.

KAYYUMLA TEHDÝT

Türkiye'nin en önemli üniversitelerinin Sarýyer'de bulunduðunu belirten Özel, tuhaf cümleler kurdu.

"Koç Üniversitesi var. Boðaziçi Üniversitesi'ndeki öðrencilerin bir bölümü orada. Boðaziçi'nin içinde kayyum var, dýþýnda da mý olsun? Koç Üniversitesi'nin etrafýný AK Partili kayyum mu sarsýn? Çok sýkýntýlý bir süreç" diye konuþan Özel, Þükrü Genç'e "'Kaybettirmek benim iþim deðil' desin, adayýmýzýn elini kaldýrsýn, 'Ben Atatürk'ün partisine Sarýyer'de seçim kaybettirmem' desin, büyük bir törenle partiye geri dönsün, Yýlmaz Büyükerþen'in takýmýna davet ediyoruz onu" çaðrýsý yaptý.

Þükrü Genç'ten Özel'e jet yanýt geldi.

Yeni Þafak'ýn haberine göre Genç, kendisini Sarýyerlilerin aday yaptýðýný belirterek "Sarýyer, Þiþli ya da baþka bir ilçeye benzemez. Kendisine özgü doðasý var" dedi.

Saha çalýþmalarý ve anketlere göre önde olduðunu öne süren Genç þunlarý söyledi: "CHP'nin adayýný çekmesi daha iyi olur. CHP Adayý Oktay Aksu zor bir seçim dönemi geçiriyor. CHP kendi adayýný çeksin. Zaten çok zor durumda býraktýlar. Onu da yaktýlar."