CHP'den depremzede vatandaþlara büyük vicdansýzlýk! Bakan Kurum'dan sert tepki: CHP tam da budur
ABONE OL

7'li koalisyonun ortaðý CHP tarafýndan yönetilen Tekirdað Büyükþehir Belediyesi, 14 Mayýs seçiminin ardýndan kaldýklarý otelleri boþaltmalarý için depremzedelere tebligat gönderdi. Konuyla ilgili Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum'dan çok sert tepki geldi.

Bakan Kurum þu ifadeleri kullandý:

"CHP'nin yönetim anlayýþý tam da budur. Ýnsanlýklarý partizanlýðýn önüne geçmiþ, vicdanlarý kararmýþtýr. Ama herkes müsterih olsun. Hiçbir vatandaþýmýz sahipsiz deðil, Devletimiz her bir kardeþimizin yanýndadýr!

"DEPREMZEDELERÝMÝZÝ CHP'NÝN ÝNSAFINA TERK ETMEDÝK"

Depremzedelerimizi CHP'nin insafýna terk etmedik, bundan sonra da etmeyiz!"

NE OLMUÞTU?

TEKÝRDAÐ'DA DEPREMZEDELERE "OTELLERÝ TERK EDÝN" TEBLÝGATI GÖNDERÝLDÝ

Asrýn felaketinden sað kurtulmayý baþaran depremzedeler için tüm Türkiye seferber oldu. Tekirdað Büyükþehir Belediyesi de deprem sonrasý misafirlere kapýlarýný açanlar arasýndaydý. Ancak 14 Mayýs seçiminin ardýndan otelleri boþaltmalarý için depremzedelere tebligat yapýldý.

Asrýn felaketinde 50 binden fazla insan hayatýný kaybetti. Milyonlarca kiþi, evine giremez oldu. Yuvasýz kalanlara Türkiye'nin dört bir yanýndan yardým eli uzandý.

Bir kýsmý da Tekirdað Büyükþehir Belediyesi tarafýndan ildeki tesislere yerleþtirildi. Depremzedelerin 13 Aðustos 2023'e kadar otellerde misafir edilmesi için anlaþma yapýldý.

Ancak seçimlerden sonra Tekirdað Büyükþehir Belediyesince afetzedelere tebligat gönderildi. Otellerin, 21 Mayýs'a kadar tahliye edilmesi istendi. Bunun üzerine depremzedeler ne yapacaklarýný þaþýrdý.

DEPREMZEDELER ÝKÝNCÝ DEFA YIKILDI

Depremden hemen sonra Tekirdað'a geldiklerini söyleyen depremzede Betül Erikçi, þöyle konuþtu:

"Büyükþehir Belediyesi, Tekirdað'da bizi Kumbaða beldesinde çeþitli otellere yerleþtirdi. Yalnýz ne hikmetse bugün belediyeden iki yetkili geldi, ayýn 21'inde yani 5 gün sonra, 5 gün içinde hazýrlanýp otelleri terketmemize yönelik þu bildiriyi duvarýmýza astýlar. Çoluk çocuk periþan halde panik olduk tabi. Açýklama yok, AFAD'a gidin dediler.

Þu bize gidin demenin yazýlý belgesi... Açýk söyleyeyim kovulduðumuzun yazýlý belgesi ve bu ne hikmetse seçimden önce olmadý, seçimden 2 gün sonra bize bu þekilde geldiler"

Depremzede Fadime Taþçý da, "Her þey önce çok güzeldi, güzel karþýladýlar bizi çok memnun kaldýk. Ben bugün hastaneye gittim. Ben rahatsýzým, onkoloji hastasýyým. Geldim, arkadaþlar dedi ki 'bizi çýkartýyorlar, olur mu öyle þey her þey çok güzel' dedim. Þaka yapýyorlar zannettim, bir geldim yazýya baktým þok oldum." dedi.

VALÝLÝK AÇIKLAMA YAPTI

Tekirdað Valiliði'nden konuya iliþkin yapýlan açýklamada, "Devletimiz; Valiliðimiz, AFAD ve diðer kurumlarýyla bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da depremzede vatandaþlarýmýzýn yanýnda olmaya, onlarýn her türlü ihtiyaçlarýný karþýlamaya devam edecektir. Kamuoyuna saygýyla duyurulur" denildi.