CHP'liler kýzgýn... Tunç Soyer'den garip açýklama: Ýzmirliler hizmete oy vermez
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi'nde tartýþmalý kurultay sona erdi. Ancak kavga bir türlü bitmek bilmedi. Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yerine genel baþkanlýk koltuðuna oturan Özgür Özel, kendisine destek vermeyen belediye baþkanlarýnýn üzerini çizdi. Onlardan birisi de Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'di.

Özel, Kemal Kýlýçdaroðlu'nun açýkladýðý Ýstanbul, Ankara ve Aydýn Büyükþehir Belediye Baþkanlarýný aday olarak göstereceðini söyledi.

Ancak Tunç Soyer için tek kelime etmedi. Hatta Ýzmir'de anketlerin devam ettiðini dile getirdi. Bu durum, "Ýzmir'i alýrým" diyen Tunç Soyer'i panikletti. FOX TV'de Ýlker Karagöz'ün sunduðu Çalar Saat programýna konuk olan Soyer, aday adaylýðýný ilan etti.

"ÝZMÝRLÝ SADECE HÝZMET PERFORMANSINA OY VERMEZ"

Soyer, CHP'lileri bile kýzdýracak garip açýklamalarda bulundu. Ýzmirlilerin hizmete deðil laikliðe oy verdiðini söyleyen Tunç Soyer, "Eminim ki Ýzmirliler görmedikleri, yer altýnda olduðunu bildikleri yatýrýmlarýnýn ne kadar kýymetli olduklarýný biliyorlar. Ýzmirliler sadece bir siyasi partiye, sadece hizmet performansýna oy vermezler, ayný zamanda demokrasiye, laikliðe, özgürlüðe baðýmsýzlýða oy verirler. Bu nedenle biz kendimizle yarýþýrýz; 'biz daha iyisini nasýl yaparýz' diye. Bu nedenle Ýzmir'in dünyadaki yerini büyütmeye gayret ederiz.

Soyer'in bu açýklamasý, X sosyal medya platformunda büyük tepki çekti. Vatandaþlar, "Çalýþmasak da olur, laik olalým yeter diyememiþ", "Anlamý: Kitle müsait, kitle kitleyebildiðin kadar", "Hizmet alamamak Ýzmirliye reva diyorsunuz yani Sayýn Baþkan" ifadeleriyle Soyer'e tepki gösterdi.