CHP'nin 1 Mayýs'ta Taksim ýsrarý... Özel, Cumhurbaþkaný Erdoðan görüþmesini tehlikeye atar mý?
ABONE OL

Ýstanbul Beykoz'da 2 kiþi 'Bozdoðan operasyonu' ile yakalandý. Baðlantýlý olduklarý þüphelilerle birlikte 6 kiþi gözaltýna alýndý. DEAÞ baðlantýlý isimler patlayýcý uzmanýydý. Ele geçirilen kimyasallar ve ilk ifadeleri 1 Mayýs'ý kana bulamaya hazýrlandýklarýný iþaret ediyordu..

PKK ELEBAÞI KALKAN'DAN 1 MAYIS DAVETÝ!

PKK elebaþlarýndan Duran Kalkan, "Önümüzdeki 1 Mayýs'ý yeni bir zirve haline getirmeliyiz, doruða çýkarmalýyýz." sözleriyle Kandil'deki terör karargahýndan örgüt sempatizanlarýný 1 Mayýs'ta sokaða davet etti.

DEM PARTÝ'DEN KALKAN'LA EÞ GÜDÜMLÜ ÇAÐRI

Dizginleri Kandil'in elinde bulunan DEM Parti mesajý aldý. Eþ Baþkan Tülay Hatimoðullarý, Duran Kalkan'la eþ güdümlü çaðrý yaptý. Hatimoðullarý, "1 Mayýs'ta emeðin ve özgürlüðün ülkesini kurmak için geliyoruz þiarýyla, Taksim'de, Van'da, Batman'da, Amed'de alanlarda olacaðýz." dedi.

1 MAYIS'LA ÖZDEÞLEÞEN KARANLIK OLAYLARI GETÝRÝYOR

1 Mayýs ve Taksim kelimeleri beraber anýldýðýnda yakýn tarihimizin en köklü travmalarýndan biri depreþiyor.

Bu anlamda deyim yerindeyse bu iki kelime; nitrik asit ve gliserin gibi..

Büyük acýlarýn yaþandýðý 1 Mayýs 1977'de meydanda toplanan kalabalýða ateþ açýlmýþ 34 kiþi çýkan kargaþada can vermiþti.

TAKSÝM MERKEZLÝ EKSTRA ÖNLEMLERÝN SEBEBÝ

Taksim'in büyük kalabalýklara ev sahibi yaptýðý her toplantý o hazin günü hatýrlatýyor. Ýþte Çarþamba günü için devletin aldýðý Taksim merkezli ekstra önlemlerin sebebi bu...

CHP SAMÝMÝYET TESTÝNDEN KALDI

Beþiktaþ Gayrettepe'deki yangýnda belediyenin ihmali 29 emekçinin ölümüyle sonuçlandý. Yangýn sonrasýnda CHP sessizliðe büründü.

O güne kadar emekçinin yanýnda görünmek için her fýrsatý deðerlendiren parti, samimiyet testinden kalmýþtý. Belki de bunun kompleksiyle CHP, þimdi 1 Mayýs günü için Taksim'i iþaret ediyor.

ÖZGÜR ÖZEL, TAKSÝM'Ý ÝÞARET EDÝYOR

Özgür Özel, kürsüde "Özgüvenle iþçilere inanarak ve güvenerek Taksim'i 1 Mayýs'a açýn. 1 Mayýs Taksim'de kutlanmasý gereken hak olan iþçi bayramýdýr." sözleriyle tekrar Taksim için ýsrarýný yeniledi.

ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLÝKAYA ÝLE KONUÞTU

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, 1 Mayýs'ta Taksim'de gösteriye izin verilmeyeceðini açýkladý. Buna raðmen CHP'nin diretmesi, gerginlik ihtimalinin katsayýsýný artýrýyor.

Özgür özel bu konuda Bakan Yerlikaya ile bir de telefon görüþmesi yaptý ama kararý hala 1 Mayýs'ý germe yönünde.

DEVLET ADAMLIÐI ROLÜNE SOYUNAN ÖZEL...

Oysa 1 Mayýs'ýn ertesi günü külliyeye çýkma kararý alarak devlet adamlýðý rolüne soyunan Özgür Özel'den itidal bekleniyor.

1 MAYIS BAÞKAN ERDOÐAN-ÖZEL GÖRÜÞMESÝNÝ TEHLÝKEYE SOKUYOR...

1 Mayýs'ta yaþanabilecekler Özgür Özel ve Cumhurbaþkaný Erdoðan görüþmesini tehdit etme potansiyeli taþýyor.