CHP'nin istismar siyaseti! Özel'in derdi 'Ýstanbul Sözleþmesi'
ABONE OL

CHP Genel Baþkaný Özel, son dönemde daha görünür hale gelen kadýna yönelik þiddet olaylarý üstünden hükümete yönelik skandal ifadeler kullandý. LGBT lobisinin ýsrarla öne sürdüðü "Ýstanbul Sözleþmesi"ne dönülmesini istedi.

'TÜRKÝYE'DE YAÞANMAZ' ALGISIYLA 'ÝSTANBUL SÖZLEÞMESÝ' ÝSTEÐÝ

Özel, 'Narin cinayeti', 'Sýla bebeðin taciz edilerek yaþamýný yitirmesi', 'Fatih'teki korkunç olay', 'Beyoðlu'nda sokak ortasýnda taciz olayý'ný gerekçe göstererek LGBT lobisinin desteklediði 'Ýstanbul Sözleþmesi'ne dönülmesini istedi.

Bunlarýn yaný sýra olaylar üzerindeki sosyal medya etkisi, güvenlik kamerasý, cep telefonu kayýtlarý ve vatandaþ haberciliði þiddeti daha görünür hale getirdi.

Tüm bunlarla beraber yürütülen kirli operasyonlarla bir kez daha 'Türkiye'de yaþanmaz' algýsýný pekiþtirmek için kampanyalar baþlatýldý.

Özel, açýklamasýnda, "Kadýnlarý katlediyorlar. Kesiyorlar. Canice cinayetler iþliyorlar. Niye çünkü cezasýzlýk kültürü var. Bir kapýdan sokuyorsun. Öbür kapýdan çýkýyorlar." Ýfadelerine yer verdi.

4 YILA KADAR HAPÝS CEZASI GEREKTÝREN SUÇLARA KANUNÝ DÜZENLEME

24 TV analizine göre Türkiye'de cinayet iþleyip de cezasýz kalmayan hiçbir suçlu yok. Ancak özellikle, hýrsýzlýk, darp, sarkýntýlýk, tehdit gibi 4 yýla kadar hapis cezasý gerektiren suçlarla ilgili kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduðu aktarýldý.

BAHÇELÝ: ÞÝDDETE KARÞI SIFIR TÖLERANS GEREKMEKTEDÝR

MHP lideri Devlet Bahçeli, son yaþanan olaylarla ilgili Þiddete karþý sýfýr töleransla muamele etmekten baþka seçeneðimiz kalmamýþtý. Bugünün insaný bugünün þiddet sahnesinde görünen ýsdýrap verici vakalar karþýsýnda bezgin ve bitkindir" dedi.

4 YILA KADAR HAPÝS CEZALARINDA DENETÝMLÝ SERBESTLÝK UYGULANMASI

Bakan Tunç ise konuya 'cezasýzlýk algýsý' üzerine:

"Bazý suçlar bakýmýndan denetimli serbestlik uygulanýr mý, uygulanmaz mý bunu yine ceza hukukçularý ile konuþmamýz gerekir. Kasten öldürme suçlarý, kasten yaralama suçlarýnda özellikle denetimli serbestlik uygulamalarýnýn toplumda eleþtiriye neden olduðunu görüyoruz... Tüm bu toplumdan gelen eleþtirileri dikkate almak durumundayýz. Özellikle toplumu suçtan korumalýyýz." þeklinde konuþtu.

LGBT LOBÝSÝNÝN SÖZCÜSÜ CHP'NÝN GERÇEK DERDÝ NE?

"Ýstanbul sözleþmesi kadýný koruyacak. Yeni düzenlemeler gelecek. Sonra kanunlarý iyi yapmadýlar. Bir gecede buradan çýktýlar." þeklindeki sözleriyle 'Ýstanbul Sözleþmesi'ni ön planda tutan Özgür Özel, sapkýn lobiye hizmet ederek LGBT dayatmasý yapýyor.

ÝSTANBUL SÖZLEÞMESÝ NEDEN KALDIRILDI?

LGBT dayatmasý ve eþcinselliði özendirmesi sebebiyle Türkiye, Ýstanbul Sözleþmesi'nden 2021 yýlýnda çekildi. Ancak CHP, söz konusu gerekçeleri görmezden gelerek Ýstanbul Sözleþmesi feshini 'Devlet kadýnýn arkasýndan çekildi' algýsý oluþturmayý sürdürüyor.

12 YIL ÖNCE KADININ KORUNMASI KONUSUNDA PEKÇOK DÜZENLEMEYE ÝMZA ATILDI

Baþkan Recep Tayyip Erdoðan, "Ülkede kadýna yönelik þiddetle mücadelede en büyük devrimi 2012 yýlýnda çýkarýlan 6284 sayýlý Ailenin Korunmasý ve Kadýna Karþý Þiddetin Önlenmesi Kanunu ile yaptýk." demiþti.

TÜRKÝYE BATILI ÜLKELERE GÖRE SUÇ VE SUÇLUYLA MÜCADELEDE ÇOK DAHA ÝYÝ DURUMDA

Yapýlan analizlere göre Türkiye, tecavüz vakalarýnda 99'uncu sýrada yer alýyor. CHPlilerin hayranlýk duyduðu Batýlý ülkelerden Ýsveç, yüz bin kiþide 65 tecavüzcü ile 6'ýncý sýrada bulunuyor. Bunu Belçika, ABD, Ýzlanda, Norveç, Finlandiya ve Almanya takip ediyor.

Ayrýca Türkiye'yi uyuþturucu merkezi gibi göstermeye çalýþanlar yapýlan operasyonlarý, rekor yakalama oranlarýný görmezden geliyor.

Ýsveç, Ýngiltere, Finlandiya, Ýrlanda, Norveç, Danimarka, Estonya, Slovenya, Avusturya, uyuþturucudan ölüm listesinde Türkiye'nin üstünde yer alýyor.

TÜRKÝYE'DE UYUÞTURUCUDAN ÖLÜM ORANI BÝR MÝLYON KÝÞÝDE 12 KÝÞÝ

Tüm bu istatistikler yaþanan sorunlarýn üstünün örtülmesi ya da görmezden gelinmesi anlamýna gelmiyor. Tüm dünya benzer sorunlara çözüm arayýþýnda... Türkiye de öyle...

Ýnternette kýsa bir gezintiyle tüm bu gerçekleri görmek mümkün... Mesele, acýlar üzerinden siyaset devþirmek, oy peþinde koþmak, karalama haberciliði yapmak deðil, sorunlara gerçek çözümler önermek olmalý...

Milletin muhalefetten beklentisi bu...