Çirkin provokasyona AK Parti'den tepki: Fransa'daki olaylarýn Türkiye'de de yaþanacaðý iddiasý kötü niyetlidir
ABONE OL

Çelik, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, son günlerde bazý siyasetçi, gazeteci ve yorumcularýn, "Fransa'da yaþanan son hadiseler üzerinden sýðýnmacýlarýn Türkiye'de de benzer çatýþmalara yol açabileceði" iddiasýný dile getirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin insani deðerlere dayanan göç politikasý ile Fransa'nýn sömürgeci politikalarýna ve ýrkçý þiddete duyulan tepkiyi mukayese etmenin þuursuz ve kötü niyetli bir yaklaþým olduðunu ifade eden Çelik, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin haysiyetli ve ahlaki temele dayanan insani yaklaþýmý ile baþka ülkelerin sömürgecilik, ýrkçý þiddet ve insani dramlarla dolu politikalarýný yan yana getirmek bir provokasyondur. Bu siyasetçi, gazeteci ve yorumcularýn, Türkiye Cumhuriyeti'ni sömürgeci ülkelerle yan yana getiren þuursuz yaklaþýmýný ve çirkin provokasyonunu þiddetle kýnýyoruz. Bunlar, bir yandan sýðýnmacýlarý hedef göstererek nefret suçu iþliyor, diðer yandan çatýþma çýðýrtkanlýðý yaparak ülkemizde hakim olan barýþ iklimine karþý korku ve nefret iklimi üretmeye çalýþýyorlar. Fransa birçok ülkede sömürgeci politikalarýyla yýkýma yol açmýþ bir aktördür ve sömürdüðü coðrafyanýn insanlarýna kucak açan bir ülke olmamýþtýr. Bu siyasetçi, gazeteci ve yorumcular, Fransa'nýn sömürgecilik anlayýþý ve ayrýmcý kamu politikalarý ile Türkiye'nin insani ve haysiyetli göç politikasý arasýndaki farký kasýtlý olarak göz ardý ederek milletimizi yanýltmaya çalýþýyorlar. Seçim döneminde en seviyesiz þekilde ortaya koyulan bu çirkin provokasyonlara milletimiz gereken dersi vermiþtir."

Çelik, sömürgeci ülkelerin, ayrýmcý politikalarýnýn neticeleriyle ve þehirlerindeki ýrkçý þiddete duyulan toplumsal tepkiyle yüzleþtiðini belirtti.

- "TÜRKÝYE GÜVEN ÝÇÝNDE YOLUNA DEVAM EDEREK BU ZÝHNÝYETE GEÇÝT VERMEYECEKTÝR"

Türkiye'nin insani deðerlere dayalý politikasý gereði ölümden kaçan sýðýnmacýlara sahip çýktýðýný ifade eden Çelik, þunlarý kaydetti:

"Türkiye, bu çatýþma bölgelerinde barýþýn yeniden tesis edilebilmesi ve bu insanlarýn ülkelerine dönebilmesi için sorumluluk alan bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti, hiç kimsenin evini yurdunu terk etmeyeceði barýþ ikliminin bölgemizde ve uzak coðrafyalarda tesis edilmesi, ölümden kaçan insanlarýn yurtlarýna sað ve salim dönebilmesi için güçlü bir siyaset takip etmektedir. Cumhurbaþkaný'mýzýn ifade ettiði gibi sadece mazlumlarýn canlarýný ve onurlarýný kurtarmak için kapýlarýmýzý açmakla kalmadýk, onlarýn yeniden evlerine dönüþü için de her türlü gayreti gösterdik, gösteriyoruz."

Sözcü Çelik, Türkiye'nin, Suriye'de derinleþen insani trajedi karþýsýnda sýnýr ötesi harekatlarýný baþlattýðý 2016'dan bugüne kadar oluþturduðu güvenli bölgelere yaklaþýk 500 bin Suriyelinin geri dönüþ yaptýðýný aktardý.

Göçü sýnýr ötesinde tutmaya yönelik stratejilerini, gönüllü geri dönüþleri teþvik edecek projelerle desteklediklerini anlatan Ömer Çelik, "Türkiye'yi sömürgeci ülkelerde gerçekleþen ve ýrkçý þiddete dayanan köklü sebepleri olan hadiseler üzerinden deðerlendirmeye çalýþanlar, Avrupa'daki faþistlerle ayný düzlemde durmaktadýr. Türkiye, güven içinde yoluna devam ederek bu zihniyete geçit vermeyecektir." ifadelerini kullandý.