Çocuklarýn korunmasý için araþtýrma komisyonu... AK Parti Sözcüsü Çelik: Grubumuz Meclis'te giriþimde bulunacak
ABONE OL

Çelik, Cumhurbaþkaný ve AK Parti Genel Baþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn baþkanlýðýnda, partisinin genel merkezinde gerçekleþtirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantýsýna iliþkin açýklamalarda bulundu.

Ýsrail'in Gazze'de gerçekleþtirdiði soykýrým siyaseti ve eylemlerinin birinci yýlýnda olunduðunu ifade eden Çelik, bütün dünyanýn gözü önünde ortaya çýkan tablonun uluslararasý toplum tarafýndan izlendiðini söyledi.

Çelik, soykýrým siyasetinin gerçek ve etkili bir eylemle durdurulamadýðýný, þimdiye kadar þehit olanlarýn yüzde 70'inin kadýnlardan ve çocuklardan oluþtuðunu ifade etti.

Katliamcý ve soykýrýmcý Netanyahu hükümetinin eylemlerine en acýmasýz þekilde devam ettiðine dikkati çeken Çelik, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Þimdiye kadar birçok kere çeþitli kýnamalar, protestolar ortaya koyuldu ama görüldüðü üzere özellikle Batý toplumlarýnda hükümetlerle halklar arasýnda çok büyük bir ayrým olmuþ durumda. Batý toplumlarýnda, üniversitelerde, sokaklarda, her yaþtan insan, üniversite öðrencileri büyük bir insanlýk cephesi oluþturmaya çalýþýp Gazze'ye sahip çýkarken maalesef hükümetler tam tersi bir þekilde soykýrýmcý siyasete destek veriyorlar. Ýspanya ve Belçika gibi ilk baþta Refah Sýnýr Kapýsý'na gidip orada Filistin halkýna sahip çýkan ülkelerin baþbakanlarý oldu. Daha sonra Ýspanya örneðinde olduðu gibi Filistin devletini tanýyan açýklamalar geldi, Ýsrail'in yaptýðýnýn soykýrým olduðunu ifade eden giriþimler oldu."

Çelik, Uluslararasý Ceza Mahkemesi ve diðer kurumlarýn ortaya koyduðu tavrýn arkasýna bir eylem konulamadýðý için Ýsrail'in Uluslararasý Ceza Mahkemesini de tehdit ettiðini belirtti.

Uluslararasý sistemin ve uluslararasý kurumlarýn durumu seyretmesi neticesinde ortaya çýkan tablo sonucu gelinen noktada Netanyahu hükümetinin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen adam" ilan ettiðini anlatan Çelik, "Gelinen tabloda bütün sistemi, uluslararasý hukuku ve insanlýða ait her deðeri karþýsýna alan soykýrýmcý bir þebekeyle, katiller þebekesiyle karþý karþýyayýz." diye konuþtu.

Gelinen noktada, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun, bölgesel savaþý artýrarak hukuk önünden kaçmaya çalýþtýðýný dile getiren Çelik, "Bugün Lübnan'ý yeni bir Gazze yapmaya çalýþan katil þebekesinin, soykýrýmcý þebekenin faaliyetleriyle karþý karþýyayýz." dedi.

- "BÜTÜN BUNLAR 'ÝSRAÝL'ÝN KENDÝNÝ SAVUNMA HAKKI VAR' DENÝLEREK YAPILIYOR"

Uluslararasý sistemin ikiyüzlülüðüne dikkati çeken Çelik, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Akdeniz'in her tarafýný savaþ gemileriyle doldurdular. Bu savaþ gemileri yüzünden neredeyse Akdeniz'de balýkçý kayýðýnýn gezeceði yer kalmadý. Bütün bunlar 'Ýsrail'in kendini savunma hakký var' denilerek yapýlýyor. 'Ýsrail'in kendini savunma hakký var' denildikçe Ýsrail daha çok kadýn ve çocuk öldürüyor, Lübnan'a, Suriye'ye, Yemen'e, Ýran'a saldýrýyor. Saldýrýya uðrayan ülkeler karþýlýk verdiði zaman birdenbire Batýlý ülkeler ayaða kalkýyor ve tansiyonu týrmandýrmakla, Ýsrail'in egemenlik haklarýný ihlal etmekle suçluyorlar. Örneðin, Ýran söz konusu olduðunda birtakým Batý ülkeleri, Ýsrail'in Ýran'a saldýrýsýna Ýran karþýlýk verdiðinde 'Biz Ýran'a gereken karþýlýðý veririz' diye Netanyahu'dan daha çok Netanyahucu bir dille konuþuyorlar. Tabii, bu uluslararasý sistemin ne kadar çürüdüðünü gösteriyor. Siyonist iþgalcilik BM Güvenlik Konseyini ve dünyanýn neredeyse her tarafýný iþgal etmiþtir. Türkiye gibi Cumhurbaþkaný'mýz gibi bu siyonist iþgalciliðe karþý hakikatin sesini duyuran liderlere ve ülkelere karþý ortaya koyduklarý tavýr tamamen bir yalan ve hakikati örtme kampanyasý üzerinden iþlemektedir."

- ULUSLARARASI MEDYANIN DÝLÝ

Ömer Çelik, uluslararasý medyanýn katliamcý siyaseti övgülere boðan, katliamlarý görmezden gelen ve örtbas etmeye çalýþan dilinin söz konusu olduðunu vurguladý

"Ýsrail'in kendini savunma hakký var" cümlesinin egemen bir devletin kendisini koruma ve savunma hakkýný ifade etmekten çýktýðýna dikkati çeken Çelik, "Kim ki 'Ýsrail'in kendini savunma hakký var' diyor, Ýsrail'e, Netanyahu hükümetine daha çok çocuk öldürmesi, kadýn öldürmesi için yetki vermiþ, onu teþvik etmiþ oluyor." diye konuþtu.

Ýsrail'in çaðrý cihazlarýný, telsizleri, sivil iletiþim araçlarýný ölümcül silaha dönüþtürerek yeni bir suça imza attýðýný belirten Çelik, "Uluslararasý hukukun ve sistemin namusu, Netanyahu hükümetini yargýlayýp yargýlamamaktan geçmektedir. Netanyahu ve þebekesi yargýlanýp da bu suçlarýndan dolayý ceza almadýðý müddetçe bunun herhangi bir þekilde bir netice doðurmasý mümkün deðil. Bu katliamlar devam eder." ifadelerini kullandý.

Lübnan'a yapýlan saldýrýnýn bu ülkenin, ikinci bir Gazze haline getirilmeye çalýþýldýðýný gösterdiðini vurgulayan Çelik, baþta Birleþmiþ Milletler (BM) olmak üzere uluslararasý kuruluþlarýn tamamýnýn yaþanan bu süreci izlediðine dikkati çekti.

Çelik, bugüne kadar BM Güvenlik Konseyi'nden Ýsrail ile ilgili çýkmasý gereken kararlarýn hiçbirinin çýkmadýðýný belirterek, siyonist iþgalcilerin uluslararasý hukuku, BM Güvenlik Konseyini iþgal etme teþebbüsünün sürdüðünü, uluslararasý ceza mahkemesinin susturulmaya, iþ yapamaz hale getirilmeye çalýþýldýðýný söyledi.

Birçok devletin Akdeniz'e Ýsrail'i savunmak üzere savaþ gemisi gönderdiðini dile getiren Çelik, "Oraya gönderilen savaþ gemisi ile gösterilen efor yerine diplomasi ve Ýsrail'in bu siyonist iþgalciliðini engelleyecek adýmlara bu enerji harcansaydý, þimdiye kadar bu kadar insan ölmemiþ olacaktý. Ve bu kadar uluslararasý sistemin aþaðýlandýðý bir tablo ortaya çýkmamýþ olacaktý." diye konuþtu.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn olaylarýn olduðu ilk andan itibaren bir insanlýk cephesinin kurulmasý, soykýrýmýn durdurulmasý için her alanda güçlü bir diplomasi yürüttüðünü anýmsatan Çelik, gelinen noktada Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ortaya koyduðu tespitlerin ve yaklaþýmlarýn ne kadar doðru olduðunun görüldüðünü ifade etti.

ABD'nin ve uluslararasý sistemin güçlü odaklarýnýn Ýsrail'e dönük "bu soykýrýmý durdur" cümlesinin çýkmadýðýna dikkati çeken Çelik, bu konuda iki yüzlü bir tavýr sergilendiðini vurguladý.

Çelik, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu þebekesinin þeytani planý harekete geçirerek, bölge halklarýný köleleþtirmeye, insanlýk dýþý bir yaþama mahkum etmeye çalýþan, teolojik olarak sapkýn bir anlayýþla hareket ettiðinin altýný çizdi.

- "HER TÜRLÜ KARARLILIÐI GÖSTERECEÐÝZ"

Saadet Partisi Kurucu Genel Baþkaný Recai Kutan'ýn vefatýndan duyduklarý üzüntüyü dile getiren Çelik, ailesine ve sevenlerine baþsaðlýðý diledi.

Son zamanda bir kadýn polisin þehit edildiðini, art arda kadýn cinayetlerinin yaþandýðýný hatýrlatan Çelik, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn MYK'deki açýlýþ konuþmasýnda bütün bu tabloya geniþ bir yer ayýrdýðýný aktardý.

Ýnfaz yasasý ve diðer konulardaki düzenlemelerin gözden geçirileceðini belirten Çelik, "Cumhurbaþkanýmýzýn net verdiði mesaj þudur ve biz bu mesajýn gereðini yerine getirmek için her ne gerekiyorsa þimdiye kadar yaptýk, bundan sonra da yapacaðýz. O da þudur, kesinlikle cezasýzlýk algýsýna müsaade etmeyeceðiz." dedi.

Kadýnlarýn güvenliðinin önemine iþaret eden Çelik, kadýna yönelik þiddetin her alanda önlenmesi için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacaklarýný vurguladý.

Tekirdað'da cinsel istismara uðrayan ve darbedilen 2 yaþýndaki Sýla bebeðin hayatýný kaybettiðini anýmsatan Çelik, "Çocuklara dönük olarak araþtýrma önergesi vererek, bir araþtýrma komisyonu kurulmasý için grubumuz Meclis'te bir giriþimde bulunacak. Bu tamamen çocuklarýn korunmasýna dönük olarak bunun gerçekleþmesi saðlanacak." diye konuþtu.

Acý ve üzüntü veren çok dramatik olaylar yaþandýðýný dile getiren Çelik, kadýnlarýn her alanda güvenliðinin saðlanmasý ve cezasýzlýk algýsýnýn hiçbir þekilde oluþmamasý için her türlü kararlýlýðý sonuna kadar göstereceklerini vurguladý.

- "ÝSRAÝL TEKNOLOJÝYÝ KÖTÜCÜL AMAÇLARLA KULLANIYOR"

Ýsrail'in yapay zekayý kullanarak insan öldürdüðüne dikkati çeken Çelik, bunun teknolojinin geldiði en ileri noktalardan biri olduðunu söyledi.

Çaðrý cihazlarý vasýtasýyla insanlarýn öldürülmesi gibi eylemlere imza atýldýðýný belirten Çelik, "Net bir þekilde ileri teknolojiyi kötücül amaçlarla insanlýðý tehdit eden yaklaþýmda kullanýyor Ýsrail. Bunun karþýsýnda bizim milli teknoloji hamlemiz, insanlýk yararýna teknoloji geliþtirmek. Kötücül, ölümcül teknoloji kullanýmýna karþý insan hayatýný kurtaracak teknoloji geliþtirmek üzere yoluna devam ediyor ve bu konuda dünyada iddialýyýz." dedi.

TEKNOFEST'in 10'uncusunun geçen hafta Adana'da gerçekleþtiðini hatýrlatan Çelik, Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SÝHA'larýn öncü ismi Özdemir Bayraktar'ý rahmetle andý.

Çelik, TEKNOFEST alanýný gezdiklerinde gençlerin ve üniversitelerin müthiþ bir özgüvene sahip olduklarýný dile getirerek, TEKNOFEST'in bir anlamda "özgüven devrimi" olduðunu vurguladý.

- "ÝSTÝSMARLAR, ÖZGÜRLÜÐÜ DE TEHDÝT ETMEKTEDÝR"

Yerli ve milli imkanlarla geliþtirilen Oruç Reis araþtýrma gemisinin cuma günü Somali'ye uðurlandýðýný anýmsatan Çelik, geminin yaklaþýk beþer bin kilometrelik ve 3 ruhsat alanýnda 7 aylýk çalýþma yürüteceðini, toplanan verilerin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklýðý Veri Ýletiþim Müdürlüðünde iþlenip deðerlendirileceðini anlattý.

Çelik, bir gazetecinin þiddetin sosyal medyada yayýnlandýðýna dair iddialar olduðunu, gelecek dönemlerde sosyal medya alanýna iliþkin düzenleme yapýlýp yapýlmayacaðýna iliþkin sorusu üzerine þunlarý kaydetti:

"Son zamanlarda çocuk oyun siteleri çok gündeme geliyor, çocuklarýn istismarý ile ilgili. Gündeme gelmesiyle birlikte daha ayrýntýlý bir þekilde baktým bazý sitelere... Hepsini kastetmiyorum fakat tam tabir burada geçerli 'kaným dondu.' Böyle bir þey nasýl söz konusu olabilir, böyle bir istismar alaný nasýl serbest býrakýlabilir, bu düþünülemez bile. Çocuklarýn korunmasý hepimizin en asli vazifesi fakat oyun sitesi adý altýnda ya güvenlik açýklarýndan ya baþka istismar alanlarýnýn doðmasýndan dolayý bütün bunlar ortaya çýkabiliyor."

Özgürlük alanýyla deðerlerin korunmasý arasýnda bir denge kurulmasý gerektiðini vurgulayan Çelik, "Esas olan özgürlüktür fakat þunu unutmamak lazýmdýr ki bu bahsettiðim istismarlar, özgürlüðü de tehdit etmektedir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, bu konuda çalýþmalara devam edeceklerini bildirerek, siber alaný güçlendirdiklerini söyledi.