Cumhur Ýttifaký'nýn Ýzmir adayý Dað: 1 Nisan sabahý en yakýn çalýþma arkadaþlarýmýz mimar ve mühendisler olacak
ABONE OL

AK Parti Ýzmir Ýl Baþkanlýðý'nda Mimarlar ve Mühendisler Grubu ile bir araya gelen Dað, kenti yeniden imar etmek için yola çýktýklarýný belirtti.

Ýzmir'de yýllardýr yolunda gitmeyen bir tablonun olduðunu savunan Dað, "Tahammül edilemez duruma gelen trafik sorunumuz var. Yýllardýr onarýlmayý bekleyen yollarýmýz var. Yürünmez hale gelen kaldýrýmlarýmýz var. Her gün baþka bir yerden patlak veren altyapýmýz var. Acil dönüþüm bekleyen yapýlarýmýz var. Anlayacaðýnýz bu þehirde birlikte yapacaðýmýz çok iþ var. Bunlarýn hiçbirini siz olmadan yapmamýz mümkün deðil. 1 Nisan sabahý emaneti teslim aldýðýmýzda önümüzdeki 5 yýlda en yakýn çalýþma arkadaþlarýmýz mimar ve mühendisler olacak." diye konuþtu.

Ortak akýl ve istiþare kültürünü benimsediklerine iþaret eden Dað, projeleri de bu yöntemle hayata geçireceklerini kaydetti.

Ýzmir için önemli projelerinin olduðunu aktaran Dað, þöyle devam etti:

"Yeni çevre yolunu inþa ederek Menemen ile Bayraklý arasýnda trafikte kalma süresini 10 dakikaya düþüreceðiz. ÝZBAN'ý iyileþtireceðiz ve belirli noktalarda yerin altýna alacaðýz. Bayraklý Smyrna Meydaný'na köprülü kavþak inþa edeceðiz. Altýnyol Caddesi üzerine yapacaðýmýz battýçýktý ile Bayraklý'yý denizle buluþturacaðýz. Þehir Hastanesi ve Altýnyol baðlantý yolu, Bayraklý ve Karþýyaka Dað Yolu gibi yeni alternatif yollar açacaðýz. Bayraklý ve Turan bölgesine Ýzmir bahçesi kazandýracaðýz."

Toplantýya, AK Parti Ýzmir Ýl Baþkaný Bilal Saygýlý ile partililer de katýldý.