Baþkan Erdoðan Balkanlarda gündem oldu: Kamikaze dronlara dikkati çektiler
ABONE OL

Erdoðan'ýn Arnavutluk ziyareti ülke medyasýnda geniþ yanký buldu. Arnavutluk Telegrafik Ajansý (ATA) ziyarete geniþ yer verirken, haberde, Türkiye ve Arnavutluk arasýnda iþbirliði, iletiþim, eðitim ve tarým alanlarýnda 4 anlaþmaya imza atýlmasýna dikkat çekildi.

ATA haberinde ayrýca, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn baþkent Tiran'daki Namazgah Camisi'nin açýlýþýnda ifade ettiði "Ýki ülke arasýndaki kardeþlik ve dayanýþmanýn sembolü" sözlerini öne çýkardý.

Arnavutluk'un televizyon kanallarýndan Top Channel, Erdoðan'ýn ülkeye ziyaretini yansýtan ve internet sitesinde yer alan haberin manþetinde, "Tiran'a resmi ziyarette bulunan Erdoðan'dan Arnavutluk'a 'mesaj': FETÖ ile mücadeleye devam edeceðinizi umuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Balkanweb portalý ise haberinde, "Erdoðan, Tiran'da Ýsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldýrýlarýný kýnadý" baþlýðýný ön plana çýkardý.

Arnavutluk'taki diðer televizyon kanallarý ve haber portallarý da Erdoðan'ýn ziyaretini anbean yakýndan ve geniþ bir þekilde okuyucuyla buluþturdu.

- SIRBÝSTAN

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Sýrbistan'ýn baþkenti Belgrad'ý ziyareti ve bölge ülkelerini ilgilendiren açýklamalarý Sýrbistan, Bosna Hersek, Kosova ve Hýrvatistan medyasýna da yansýdý.

Sýrbistan'ýn resmi haber ajansý Tanjug, Erdoðan'ýn "Sýrbistan'la iliþkilerimizde adeta altýn çaðý yaþýyoruz" ifadesini ön plana çýkardý. Tanjug'taki haberde ayrýca Erdoðan'ýn, Bosna Hersek'in siyasi kýrýlganlýðýnýn bir an önce geride býrakýlmasý noktasýnda Sýrbistan'ýn yapýcý yaklaþýmýnýn önemini vurguladýðý belirtildi.

Sýrbistan Radyo Televizyonu ise Erdoðan'ýn ekonomi alanýndaki açýklamalarýna vurgu yaparak, iki ülkenin sanayi alanýnda iliþkilerinin geliþtirilmesi sözlerini öne çýkardý.

- BOSNA HERSEK

Bosna Hersek'in en çok okunan gazetesi Dnevni Avaz'ýn internet portalýnda, "Erdoðan Belgrad'da: Bosna Hersek'te istikrarýn korunmasýna yönelik kararlýlýðý teyit edildi" baþlýðýyla basýn toplantýsýndaki sözlerine yer verildi. Erdoðan'ýn özellikle Balkanlar'da barýþýn korunmasý, Kosova ve Sýrbistan arasýndaki iliþkilerde saðduyulu hareket edilmesine yönelik yaklaþýmý üzerinde duruldu. Haberde ayrýca, Erdoðan'ýn Gazze baþta olmak üzere iþgal altýndaki Filistin topraklarý ve Lübnan'daki geliþmeleri gündemine almasýna vurgu yapýldý.

Bosna Hersek'in en çok okunan haber portalý Klix, Erdoðan'ýn konuþmasýnýn "Balkanlar'ýn huzur ve istikrarýnýn devam ettirilmesi" bölümünü ön plana çýkararak, "Bosna Hersek'te istikrarýn korunmasýnda, ülkelerimizin kararlýlýðýný da teyit ettik. Bosna Hersek'in siyasi kýrýlganlýðýnýn bir an önce geride býrakýlmasý noktasýnda Sýrbistan'ýn yapýcý yaklaþýmýnýn önemini de bu vesileyle vurguladým" ifadelerine yer verdi.

- HIRVATÝSTAN

Hýrvat Radyo Televizyonu ise Arnavutluk'un ardýndan Sýrbistan'ý ziyaret eden Erdoðan'ýn, barýþýn korunmasý için Sýrbistan ile savunma sanayisi alanýnda iþbirliði yapacaklarýný açýklamasýný okurlarýna aktardý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Sýrbistan ziyaretini birçok televizyon kanalý takip ederken, haber portallarý tüm geliþmeleri canlý olarak okurlarýna duyurdu.

- KOSOVA

Kosova basýnýnda, Erdoðan'ýn Arnavutluk ziyareti kapsamýnda duyurulan, Arnavutluk'a kamikaze dron hibe edilmesi haberleri manþetlere taþýndý.

Ülkenin en büyük haber ajansý konumundaki KosovaPress, söz konusu habere geniþ yer ayýrdý. Belgrad ziyaretiyle ilgili olarak yerel basýnda, Erdoðan'ýn Kosova ile diyalog konusunda Sýrbistan Cumhurbaþkaný Aleksandar Vucic'e verdiði tavsiyeler öne çýktý.