Cumhurbaþkaný Erdoðan: Ýstanbul'un baþýna çöreklenenler 4 yýlda ne kazandýrdýlar?
ABONE OL

Erdoðan, Bahçelievler'de bulunan Þirinevler Ulu Camii önünde partisince düzenlenen mitingde selamladýðý vatandaþlara,"14 Mayýs'ta sandýklarý patlatýyor muyuz?" diye sordu.

"Evet." cevabýný alan Erdoðan, "Allah razý olsun. Sizdeki bu heyecan, bu aþk olduktan sonra hiç þüphem yok." diyerek karþýlýk verdi.

Miting için alanda 40 bin kiþinin toplandýðý bilgisini paylaþan Erdoðan, güzergahtaki vatandaþlarla bu sayýnýn 50 bine ulaþtýðýný söyledi.

Erdoðan, 14 Mayýs'ta sandýklardan daha fazla rakam beklediðini belirterek, "Geçtiðimiz hafta sonu malum Atatürk Havalimaný Millet Bahçesi'nde gerçekleþtirdiðimiz o büyük mitinge katýlarak bize ayrý bir güç verdiniz." ifadesini kullandý.

Alanda bir vatandaþýn açtýðý, "Kýlýçdaroðlu, þeref, namus sözü vermiþ. Neden tutmadý?" pankartýný okuyan Erdoðan, "Kardeþlerim, o bugüne kadar hangi sözü verip de tuttu? Onun kitabýnda böyle bir þey yok. Onun için iþte pazar günü çok önemli. Pazar günü, evet onlara haddini bildirmek, benim milletimin en önemli görevi." dedi.

"ÝSTANBUL, SEÇÝMLERDEKÝ TERCÝHÝNÝ ÞÝMDÝDEN ÝLAN ETMÝÞTÝR"

Atatürk Havalimaný'nda düzenlenen mitingi, "Türk siyasi tarihinin en büyük mitingi" olarak deðerlendiren Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Ýstanbul, seçimlerdeki tercihini þimdiden ilan etmiþtir. Evet, Ýstanbul ne dedi? 'Türkiye Yüzyýlý.' dedi. Ýstanbul, terör örgütlerinden medet umanlara karþýlýk 'Birlik ve beraberlik.' demiþtir. Ýstanbul, koltuðuna kasetle oturanlarýn, bu ülkenin yönetimini kasetle ele geçirme operasyonuna geçit vermemiþtir. Ýstanbul, tefecilere ülkesini teslim etmek isteyenlere 'Ýstiklal ve istikbal' diyerek mukabelede bulunmuþtur. Londra'daki tefecilerinden 300 milyar dolar alacakmýþ, buna inandýnýz mý? Bay bay Kemal, sen avucunu yalarsýn, avucunu. Tefeci, tefeciye kuruþ vermez, kuruþ. Esrar, eroin kaçakçýlarýndan götürdüðü paralarla Londra tefecilerinden para alacak. Ya bu ne menem iþtir! Bunun yanýndaki akýl hocalarýndan da yoðurt olmaz. Onlarýn da ne nedir, haberleri yok. Tefeci öyle kalkýp da kül yutar mý? Ýstanbul, evlatlarýnýn geleceðini, örgütlerin, sapkýn akýmlarýn eline býrakmak isteyenlere eyvallah etmemiþtir. Bugün de Bahçelievler'de ayný heyecanýn, ayný azmin, ayný kararlýlýðýn sürdüðünü görüyoruz. Ýstanbul'un bu güzel ilçesinden yükselen sesin pazar gününe kadar hiç dinmeden süreceðine inanýyorum."

CHP'nin, "Her þey güzel olacak." diyerek Ýstanbul'un baþýna çöreklendiðini dile getiren Erdoðan, "Kardeþlerim, Allah aþkýna þu dört yýlda Ýstanbul'un baþýna çöreklenenler, Ýstanbul'a ne kazandýrdýlar? Ya yaptýklarý bir þey var mý? Yok. Bu kadar yýlda býrakýnýz taþ üstüne taþ koymayý, teslim aldýklarýna bile sahip çýkamadýlar. Þimdi ayný felaketi ülkenin tamamýna yaþatmak istiyorlar. Ekrem Efendi, Ýstanbul'da görevini çok iyi yaptý, þimdi onu Van'a gönderiyorlar. Oralarda o teröristlerin iþaretlerini yapýyorlar, karý koca beraber. Ya sen önce Ýstanbul'daki görevini yap ya, Ýstanbul'u sel afeti alýyor götürüyor. Nerede Ýstanbul'un belediye baþkaný? Bodrum'da. Nerede? Kayakta." ifadelerini kullandý.

Erdoðan, muhalefetin görev insaný ve vazife adamý olmadýðýný belirterek, "Bunlar, kurduklarý masanýn etrafýnda dökülüyor. Öyle bir faþizm iklimi oluþturdular ki kendi içlerinde bile en küçük ayrýlýða tahammül edemiyorlar. Masadaki hanýmefendinin 'Kumar masasý' diyerek oradan kalktýðýnda baþýna gelenleri gördünüz deðil mi? Bir önceki seçimde CHP'nin adayý olarak bizimle yarýþan isme yapýlanlarý gördünüz deðil mi? Günlerdir tehditler, þantajlar, hakaretler, kasetler havada uçuþuyor. Sonunda ne oldu? Adaylýktan çekilmek zorunda kaldý. Sonra ne oldu? Tekrar 'Gel' dediler.' diye konuþtu.

"MUHARREM BEY, ELÝNÝN TERSÝYLE ÝTTÝ BUNLARI"

Muharrem Ýnce ile 2018'de cumhurbaþkanlýðý yarýþý yaptýklarýný anýmsatan Erdoðan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Ama ne oldu? Þimdi Muharrem Bey'e tekrar 'Gel' diyorlar, çaðrý yapýyorlar. Muharrem Bey de tabii elinin tersiyle bunlarý itti çünkü burada yapýlan bazý kalleþlikler var. Onlarý tabii biz þimdi bilemiyoruz. Kalkýp maalesef çok sulu adeta þakalar yapar gibi masaya çaðýrýyorlar. Gerekli cevabý o da kendilerine verdi. Ve bu yarýþta kendisiyle ilgili ne kaset ne benzer baþka bir iddia gündeme gelmedi. Ne zaman ki bu isim Kemal Kýlýçdaroðlu'na rakip oldu, iþte o zaman bunlarýn hepsi yaþandý. Tek baþýna bu tablo bile ülkede kaset kumpaslarýnýn gerisindeki silüeti göstermeye yeterlidir. Ýlla kaset þart deðil, baþka numaralar da dönüyor. Peki bu numaralarýn arkasýnda kim var? Ben söyleyeyim. Pensilvanya var, FETÖ var, FETÖ'cülerin oyunu bu. Ve bu oyunu þimdi de Muharrem Bey'e oynadýlar."

Erdoðan, "Ama bunlara dersi, biz bu oyunu oynayanlara, 'Türk demokrasisinde bunlarýn yeri yoktur.' diyerek pazar günü vermeye hazýr mýyýz?" sorusunu yönelttiði alandaki vatandaþlardan "Evet." cevabýný aldý.

Siyaseti böylesine çirkinleþtirenlerin ülkeye temiz yönetim vaadi kadar gülünç bir þey olamayacaðýný belirten Erdoðan, "Bunlarýn geçmiþi de kirli, bugünü de kirli. Ellerini deðdikleri her yer de kirlenir. Bunlar, desteði nereden alýyor? Kandil'den. Taktiði nereden alýyor? FETÖ'den. Aferini nereden bekliyor? Batý'daki tefecilerden. Kader ortaðý olarak kendilerine koalisyon masasýnda topladýklarý partileri seçtiklerini sanýyorum ancak bay bay Kemal kendine kader ortaðý olarak terör örgütlerini ve onlarýn iplerini ellerinde tutanlarý seçmiþ. Bunlarýn yerli ve milli hassasiyetlerinin olmadýðýný zaten biliyorduk ama bu derece gözlerini karartmalarýný beklemiyorduk." þeklinde konuþtu.

"MEÐER KENDÝ ARKADAÞLARINA KURDUKLARI KUMPASI ANLATIYORLARMIÞ"

Erdoðan, muhalefetin 'Bu kadarý da olmaz.' dedikleri ne varsa hepsini yaptýðýný dile getirerek, "Sürekli deðiþtiðini söyleyen, geçmiþini inkar eden bay bay Kemal ve kader ortaklarý artýk gerçek yüzlerini gizleyemiyorlar. Günlerdir bazý kasetlerin nasýl montaj, nasýl uydurma, nasýl yapay zeka ürünü olduðunu anlatýp duruyorlardý. Biz de 'Bunlarýn derdi ne, ne diyorlar, neyi saptýyorlar?' diye merak ediyorduk. Meðer kendi arkadaþlarýna kurduklarý kumpasý anlatýyorlarmýþ. Bir de yedikleri herzenin üstünü örtmek için ülkemizin uluslararasý çýkarlarýna zarar vermeye kalkacak kadar yüzsüzleþiyorlar." dedi.

"Gerçi kendi ortaklarý bir hanýmefendiyi üç günde canýndan bezdirenlerin, eski adaylarýný þantajla çekilmek zorunda býrakmalarýna niçin þaþýrýyoruz ki?", "Terör örgütleriyle öyle gizli saklý da deðil alenen ortaklýk kuranlarýn insanlarýn haysiyet cellatlýðýna soyunmalarýnýn neyine þaþýrýyoruz ki?", "Ülkelerinin tüm milli deðerlerini yabancýlara peþkeþ çekme sözü verenlerin bunun için her yolu kullanmalarýnýn neyine þaþýrýyoruz ki?" sorularýný yönelten Erdoðan, "Eskiler, 'Otu çek, köküne bak.' derler. Bay bay Kemal'in kökü ne ki bugün yaptýklarý farklý olsun." diye konuþtu.

Erdoðan'ýn, "Ýsterseniz gelin bu kiþinin kim olduðuna þöyle geçmiþten bugüne bir bakalým." ifadesini kullanmasýnýn ardýndan CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu ile geçmiþte programýna katýldýðý Savaþ Ay'ýn hastaneler ve SSK konusundaki diyaloðunun yer aldýðý görüntüler, CHP ve HDP'li bazý siyasilerin açýklamalarý, darbe giriþiminin yaþandýðý 15 Temmuz'da Kýlýçdaroðlu'na ait görüntüler alanda bulunanlara izletildi.

Görüntülerde Yeþil Sol Parti Aðrý milletvekili adayý Sýrrý Sakýk'ýn "Bizim küçük hesaplarýmýz yok, 100 yýllýk Cumhuriyeti deðiþtireceðiz" ifadelerinin yer aldýðý bölümün ardýndan Erdoðan, "Ne diyor? 100 yýllýk Cumhuriyeti deðiþtireceðiz diyor." dedi.

Erdoðan, görüntülerde ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Meral Akþener'in altýlý masadan ayrýldýðý dönemdeki görüntülerin izletildiði sýrada ise "Niye ayrýldýn, niye tekrar dönüp oraya oturdun?" ifadesini kullandý.

Pazar günü gerçekleþtirilecek seçimlere deðinen Erdoðan, "14 Mayýs, Kemal'in bay bay Kemal olacaðý gündür. Ah kardeþlerim ah, bunlarýn týyneti bozuk. Bunlarýn kendilerine verilen görev uðruna gözden çýkartamayacaklarý deðer yok. Dünyanýn en kirli suç örgütü çýtayý bunlarýn düþürdüðü seviyeye kadar indirmez." diye konuþtu.

Erdoðan, partisinin Þirinevler Ulu Camii önündeki mitinginde yaptýðý konuþmada, mitinge gelirken CHP'nin bir pankartýný gördüðünü ve pankartta, "Ýstanbul hakkýný alacak" yazdýðýný belirterek, "Þu anda Ýstanbul'u kim yönetiyor? CHP yönetiyor. Peki siz Ýstanbul'a verilmesi gerekenleri verdiniz mi ? Ýstanbul'a yapýlmasý gerekenleri yaptýnýz mý?" diye konuþtu.

Her yerin çöp, çukur olduðuna, hele hele yaðmur biraz þiddetli olduðu zaman sel afetinin alýp götürdüðüne dikkati çeken Erdoðan, þöyle konuþtu:

"E sen neredesin? Ya Ýsveç'te, Ýsviçre'de oralarda kayaktasýn veyahut da Bodrum'da malum. Þimdi sana görev veriyorlar, Van'a gidiyorsun. Van'da teröristlerin iþaretlerini yapýyorsun. Yahu sen gel önce iþine bak. Þimdi 2024'e hazýr mýsýnýz? 2024'te buna da 'bay bay' demek lazým. Çok iyi hazýrlanmak gerekiyor. Önce pazar günü görevimizi yapalým. Ondan sonra da 2024'e hazýrlanalým.

Bu kardeþinizin, Ýstanbul'u, CHP'den nasýl aldýðýný biliyorsunuz deðil mi? Ne vardý o zaman? CHP belediyesi vardý ve çöp, çukur, çamur, susuzluk var mýydý? Bu kardeþinizle beraber çöp oradan kalktý mý? Çukurlar kalktý mý? Çamur kalktý mý? Susuzluða veda ettik mi? Istranca Daðlarý'ndan Ýstanbul'a o zaman suyu getirdik. Ýstanbul artýk susuzluk yaþamadý. Niye? Biz aþýktýk, Ýstanbul aþkýmýz vardý."

"ÞÝMDÝ HALÝÇ ZAMAN ZAMAN BAZI YERLERDE KOKU VERÝYOR"

Haliç'in çamur deryasý olduðunu ve kokudan geçilmediðini söyleyen Erdoðan, "Haliç'i aldýk, 9,5 kilometre ötedeki Alibeyköy'de taþ ocaðýna o çamuru deplase ettik, pompaladýk ve Haliç'i temizledik. Balýk avlanýr ve yüzülür hale geldi. Biz onunla býrakmadýk. Boðaz'dan Haliç'e yine ayný þekilde su tünelleri açarak, Boðaz'ýn suyunu Haliç'e aktardýk, onu deplase ederek, suyu temizledik. Biz bu iþleri böyle baþardýk. Þimdi ise Haliç zaman zaman bazý yerlerde koku veriyor. Bununla da kalmadýk, bir de Haliç Kongre Merkezi'ni kurduk. Haliç Kongre Merkezi'nin olduðu yer neydi? Eskiden orada mezbahalar vardý. Ýstanbul'u iyi tanýyanlar bilir. Dolayýsýyla o mezbahalar, baðýrsakçýlar vesaire onlarýn kokusundan geçilmiyordu. Biz onu da hallettik. Þimdi ise Haliç Kongre Merkezi, ulusal, uluslararasý bütün toplantýlara açýk bir kongre merkezi haline geldi." deðerlendirmesinde bulundu.

"14 MAYIS'TAN SONRA HÝÇBÝR ÞEY ESKÝSÝ GÝBÝ OLMAYACAK"

"Merak etmeyin, CHP'yi de, kurduklarý masayý da teslim almýþ olabilirler, bazý belediyeleri bir þekilde teslim almýþ olabilirler ama milletimiz ülkenin yönetimini Allah'ýn izniyle onlara býrakmaz." diyen Erdoðan, þöyle devam etti:

"Biliyorsunuz biz, 2002'de iktidara gelirken, 'Bu ülkede artýk hiçbir þey eskisi gibi olmayacak' demiþtik. Bugün de diyoruz ki muhalefet için 14 Mayýs'tan sonra artýk hiçbir þey eskisi gibi olmayacak. Milletimiz, bu aktörlerin hepsini de tasfiye edecek, bunlarý emekliye ayýracak. Türkiye Yüzyýlý'na layýk yeni isimlerin, yeni yüzlerin önünü açacak. 14 Mayýs demokrasi þölenimiz, þimdiden hayýrlý olsun." ifadelerine yer verdi.

Erdoðan, bunun için seçim gününe kadar daha çok çalýþýlmasý gerektiðini dile getirerek, þöyle konuþtu:

"Sizlerden ricam, buradan ayrýldýktan sonra, çevrenizde pazar günü için hala kafasý karýþýk olan bir akrabanýzý, komþunuzu, eþinizi, dostunuzu bulacaksýnýz. Kendisine selamýmý söyleyin. Pazar gününün, Türkiye Yüzyýlý için niçin önemli olduðunu anlatmanýzý ve seçimde bize destek sözü almanýzý istiyorum. Ayný þekilde her akþam telefonunuzu elinize alarak, uzaktaki, yakýndaki, nazýnýzýn geçeceði ahbaplarýnýzý arayýp, pazar günü için ayný sözü onlardan da almalýsýnýz. Þayet bunu yaparsak pazar günü bu seçimi Allah'ýn izniyle rekor bir oyla bitirmemizin önünde hiçbir mani kalmaz. Bunun için ne yapacaðýz? Bir olacaðýz, iri olacaðýz, diri olacaðýz, kardeþ olacaðýz, hep birlikte Türkiye olacaðýz. Koalisyon masasý varsýn kendi çirkinlikleri içinde debelenip dursun, biz eser ve hizmet siyasetimizi kesintisiz sürdürüyoruz."

"TÜRKÝYE'YE ÝÞTE BÖYLE ÇAÐ ATLATTIK"

AK Parti'nin 21 yýlda yaptýðý hizmetlerin tanýtýldýðý videonun izlenmesinin ardýndan sözlerine devem eden Erdoðan, "Türkiye'ye iþte böyle çað atlattýk. Bunlarla kalmadýk, devam eden çalýþmalarla sürekli eser ve hizmet çýtasýný yükseltiyoruz." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, deprem bölgesini yeniden ayaða kaldýracak çalýþmalarýn hýzla devam ettiðini vurguladý.

Çalýþanlarý, enflasyona ezdirmeme sözünü her gün yeni bir müjdeyle yerine getirdiklerini ifade eden Erdoðan, þöyle devam etti:

"Yýlbaþýnda asgari ücretten, memur ve emekli maaþlarýna kadar tüm kesimlerin gelirlerinde tarihi artýþlar yapmýþtýk. Þimdi yeni adýmlarla bu artýþlarý daha da yukarýya taþýyoruz. Kamu iþçilerimizin en düþük ücretini 21 bin lira seviyesine yükselttik. Ayný þekilde temmuz ayýnda memurlarýmýzýn en düþük ücretini 22 bin lira seviyesine getirme sözü verdik. Emeklilerimizin, 7 bin 500 liraya çýkardýðýmýz en düþük ücretlerine ilave olarak bu rakamýn üzerindeki maaþlarý da tekrar düzenleyeceðiz."

Erdoðan, yatýrýmcý, esnaf ve sanatkarlarý krediden vergi indirimine kadar pek çok yöntemle desteklediklerini hatýrlatarak, "Sosyal yardým rakamlarýný güncelleyerek, hiçbir vatandaþýmýzýn maðdur olmamasýný saðlýyoruz. Þimdi geliyorum önemli bir yere, Karadeniz doðal gazýnýn sevincini ilk ay tamamen ücretsiz yaparak, bir yýl boyunca da mutfak ve sýcak su kullanýmýný faturadan düþerek, milletimizle paylaþtýk. Gabar'da bulduðumuz petrolü, yeni sondaj ve kuyularla daha da arttýracaðýz. Nükleer santralimize yakýt çubuklarýný getirdik. Ülkemizin en büyük güneþ enerjisi santralini, en yüksek gövdeli hidroelektrik santralini devreye aldýk."

"14 MAYIS'I TÜRKÝYE YÜZYILI ÝÇÝN MÝLAT YAPMAYA HAZIR MIYIZ?"

Savunma sanayi projelerinin, ülkenin önemli gelir kaynaklarý arasýna girmeye baþladýðýný belirten Erdoðan, "Kendi otomobilimizi üretmenin gururunu yolda gördüðümüz her Togg'la bir kez daha yaþýyoruz." dedi.

Erdoðan, afetlere hazýrlýk kapsamýnda ülkenin en büyük kentsel dönüþüm kampanyalarýný yürüttüklerini kaydederek, "Ýstanbul'da her yýl 300 bin olmak üzere 5 yýlda 1,5 milyon konutu yenileyerek þehrimizi bu sýkýntýdan kurtarmakta kararlýyýz. Önümüzdeki dönem için de pek çok hazýrlýðýmýz var." diye konuþtu.

Erdoðan, ileriki dönemde yapýlacak yatýrýmlara iliþkin videonun izlendiði mitingdeki konuþmasýna þöyle devam etti:

"14 Mayýs'ý Türkiye Yüzyýlý için milat yapmaya hazýr mýyýz? Bunlarýn dýþýnda daha yüzlerce, binlerce baþlýkta ülkemizin geliþmesine katký saðlayacak projemiz var. Ýnþallah hepsini de birer birer hayata geçireceðiz. Bay bay Kemal'in böyle projeleri falan olabilir mi? Bunun herhangi bir referansý var mý? Bilhassa kadýnlarýmýza ve gençlerimize hayallerini hayata geçirebilecekleri bir Türkiye býrakmakta kararlýyýz. Bunun için hepimize çok önemli sorumluluk düþüyor. Sandýkta yapýlacak hatanýn maliyetinin çok aðýr olacaðýný herkese anlatmalýyýz."

"ANKARA'DAN BALKONDAN SÝZLERE SESLENECEÐÝM"

"Öyleyse buradan bir kez tekrar edelim mi?" diyen Erdoðan, sözlerini þöyle tamamladý:

"Pazar günü tercihimizi doðrudan yana yapýyor muyuz? Pazar günü sandýklarý patlatýyor muyuz? Pazar günü Türkiye Yüzyýlý'na bismillah diyor muyuz? Rabbim hepinizden razý olsun. Þimdi öyle bir haykýralým ki Ýstanbul'un dört bir yaný duysun. Þöyle elleri bir kaldýralým. Hazýr mýyýz Bahçelievler? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacaðýz, iri olacaðýz, diri olacaðýz, kardeþ olacaðýz, hep birlikte Türkiye olacaðýz."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, konuþmasýnýn ardýndan "Duyanlara duymayanlara" þarkýsýna eþlik etti.

Bahçelievler'i çok sevdiklerini vurgulayan Erdoðan, "Bu heyecan, bu aþk... Pazar akþamý Bahçelievler'i daha çok seveceðiz. Ankara'dan balkondan sizlere sesleneceðim. Tamam ona göre. Bak bir yarýnýmýz var. Durmak Yok. Allah sizlerden razý olsun. Yarýnýnýz inþallah bir baþka olsun ama Pazar günü bambaþka olsun. Tamam, durmak yok, durmak yok, durmak yok." ifadelerini kullandý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bu akþam 3 bin gencin katýlýmýyla Ýstanbul Kongre Merkezi'nde büyük bir toplantý yapacaðýný sözlerine ekledi.