Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýtalya Baþbakaný Meloni ile telefonda görüþtü: Ýtalya'nýn desteði güç verecek
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýnýn sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamaya göre, görüþmede Türkiye ile Ýtalya iliþkileri, Ýsrail'in bölgede gerçekleþtirdiði saldýrýlarla bölgesel ve küresel meseleler ele alýndý.

Görüþmede, Cumhurbaþkaný Erdoðan, Türkiye-Ýtalya iliþkilerinin her geçen gün biraz daha ileriye taþýndýðýný, ikili ticaret hacminin savunma sanayi baþta olmak üzere birçok alanda atýlacak kararlý adýmlarla artýrýlabileceðini ifade etti.

"ÝTALYA'NIN DESTEÐÝ GÜÇ VERECEK"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýsrail'in tüm uyarýlara kulak týkayarak Orta Doðu'daki ateþ çemberini geniþlettiðini, Ýsrail saldýrganlýðýný durdurmak için uluslararasý toplumun birlikte hareket etmesinin önemli olduðunu; Ýtalya'nýn desteðinin, Türkiye'nin BM nezdinde baþlattýðý Ýsrail'e silah satýþýnýn durdurulmasýna yönelik giriþime güç vereceðini belirtti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, görüþmede Ýsrail'in, Gazze'nin de içinde yer aldýðý Filistin topraklarýnýn yaný sýra Lübnan'a ve BM misyonlarýna yönelik saldýrýlarýnýn da kabul edilemez olduðunu, Ýtalya'nýn Ýsrail saldýrganlýðýna yönelik tepkisinin Türkiye tarafýndan yerinde bulunduðunu, Türkiye'nin bölgede barýþ için gayret göstermeye devam edeceðini söyledi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýtalya Baþbakaný Meloni'ye LGBT savunucularý karþýsýnda aile deðerlerini ön plana çýkaran aile kavramýna destek veren yaklaþýmý için teþekkür etti.