Cumhurbaþkaný Erdoðan: Kalleþ saldýrýlar bizi hedefimizden alýkoyamaz
ABONE OL

Erdoðan, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki Kabine Toplantýsý'nýn ardýndan millete seslendi.

Vatandaþlara ve Türkiye'nin gönül coðrafyasýndaki tüm Türkiye sevdalýlarýna selamlarýný ileterek konuþmasýna baþlayan Erdoðan, milletin "Kýzýlelma"sýna dönüþen Türkiye Yüzyýlý'nýn inþasý yolunda azim ve sabýrla ilerlediklerini belirtti.

Erdoðan, 85 milyonun refahý, huzuru, mutlu ve müreffeh geleceðinin önünde hiçbir engel tanýmadýklarýnýn altýný çizerek, ihanetlerin, sabotajlarýn, alçak ve kalleþ saldýrýlarýn iradelerini örselemesine, kendilerini hedeflerinden alýkoymasýna müsaade etmediklerini söyledi.

Kabine Toplantýsýnda çok geniþ bir yelpazede Türkiye'nin ve bölgenin gündemindeki meseleleri ele aldýklarýný aktaran Erdoðan, güvenlikten terörle mücadeleye, ulaþtýrmadan dýþ politikaya kadar her konuda kapsamlý deðerlendirmelerde bulunduklarýný vurguladý.

Meydanlarda millete verdikleri sözleri yerine getirmek, Türkiye'yi menzili maksuduna ulaþtýrmak için tüm güçleriyle çalýþtýklarýný ifade eden Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"18 Ekim'de Ýstanbul'da gerçekleþtirilen '3+3 Bölgesel Ýþbirliði Platformu' kapsamýnda Azerbaycan, Ermenistan, Ýran ve Rusya dýþiþleri bakanlarýný ülkemizde misafir ettik. Bölgesel sahiplenme anlayýþýmýzýn en somut örneklerinden olan platformun önemli bir ihtiyacý giderdiðini müþahede ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu mekanizmayý kurumsal bir yapýya kavuþturmak arzusundayýz. 44 gün süren vatan muharebesi sonrasýnda Karabað'da 30 yýllýk iþgalin sona ermesiyle birlikte Güney Kafkasya'da kalýcý barýþa yönelik eþsiz bir fýrsat yakalandý. Bir dönem acý, iþgal ve çatýþmalarla anýlan bu coðrafyada þimdi barýþ rüzgarlarý esiyor. Can Azerbaycan ve Ermenistan'ýn bu doðrultuda gösterdikleri samimi çabalarý yakýndan takip ediyoruz. Temennimiz, süreci sabote etmeye çalýþan odaklara fýrsat verilmeden, müjdeli, güzel ve hayýrlý haberleri bir an önce almaktýr. Türkiye olarak Azerbaycanlý kardeþlerimizle koordinasyon içinde kalýcý barýþ için çalýþmaya devam edeceðiz."

- "CEPLERÝNÝ DOLDURMAYA ÇALIÞANLARIN TEPESÝNE BÝNDÝK"

Erdoðan, 18 Ekim'de Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasýnýn (MESS) 51. Genel Kurulu'nda iþ dünyasýyla bir araya geldiklerini hatýrlatarak, "Ýþ dünyamýzýn ekonomi politikamýza desteðinin sürdüðünü görmek, bizleri ayrýca mütehassis etti. Ýnancýmýzý daha da perçinledi." dedi.

Küresel ekonomideki tüm belirsizliklere, yakýn bölgedeki artan çatýþmalara ve gerilimlere, gelecekle ilgili çizilen kötümser senaryolara raðmen Türkiye ekonomisinin temel göstergelerindeki iyileþmenin kesintisiz bir þekilde devam ettiðini belirten Erdoðan, þu ifadeleri kullandý:

"Merkez Bankamýzýn rezervlerinden ihracata, turist sayýsýndan istihdama kadar her alanda gözle görünür artýþ söz konusu. Avrupa ve Amerika dahil tüm dünya ile birlikte ülkemizin de baþ aðrýsý olan enflasyonda düþüþ baþladý. Fahiþ fiyat köpüðü belli baþlý sektörlerde ortadan kalktý ve kalkýyor. Ýnþallah bunun devamý gelecek. Vatandaþýmýzýn helal lokmasýna göz dikenlere kesinlikle göz açtýrmayacaðýz. Etiket oyunlarýyla, fýsýltý gazetesiyle, piyasa manipülasyonlarýyla ceplerini doldurmaya çalýþanlarýn tepesine bindik, biniyoruz ve bineceðiz."

Erdoðan, Türkiye'de enflasyondan nemalanan bir kesimin varlýðýna da dikkati çekerek, "Bunlar üretmeden, ter dökmeden, riske girmeden, konforlu bir alanda paralarýna para katmaya alýþmýþlar. Biz göreve geldikten sonra özellikle enflasyonu tek haneli rakamlara indirerek, yýllarca bunlarýn istismar zeminini ellerinden aldýk." dedi.

Kovid-19 Salgýný döneminde tüm dünyada son 60-70 yýlýn zirvesine çýkan enflasyon oranlarýnýn her ülke gibi Türkiye'yi de olumsuz etkilediðini belirten Erdoðan, geliþmiþ ülkelerle birlikte Türk ekonomisinde de dengelerin sarsýldýðýný söyledi.

- "MÝLLETE HAYAL KIRIKLIÐI YAÞATMAMAKTA KARARLIYIZ"

Türkiye'nin salgýnýn yaný sýra doðrudan ekonomisini hedef alan saldýrýlara maruz kaldýðýný dile getiren Erdoðan, tüm bunlarýn üzerine asrýn felaketi olarak nitelenen 6 Þubat depremlerinin yaþadýðýný anýmsattý.

Ardý ardýna yapýlan üç seçimin, salgýnýn ve depremin etkilerinin daha sert hissedilmesine neden olduðunu dile getiren Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Rusya-Ukrayna arasýndaki savaþtan ülkemizi uzak da tutsak, ekonomik yansýmalarýndan tamamen uzakta tutamadýk. Bu tablo, üzülerek söylüyorum, enflasyonu fýrsata tahvil eden rantçýlarýn ellerini ovuþturmalarýna yol açmýþtýr. Þu gerçeði sadece iþ dünyamýzýn, sadece ihtisas alaný ekonomi olanlarýn deðil, milletimizin de fark ettiðine inanýyorum. Merkez Bankamýzýn rezervi arttýkça, bunlarýn eleþtirilerinin dozu da arttý. Enflasyonun düþüþ eðilimi hýzlandýkça, bunlarýn rahatsýzlýðý da ayyuka çýkmaya baþladý. Türkiye kazandýkça, bunlar kaybettiði için, tetikçileri vasýtasýyla hemen taarruza geçtiler. Yalan, yanlýþ ve manipülatif haberlerle milletimizin moralini bozmaya, piyasaya ve iþ dünyasýna karamsarlýk yaymaya çalýþtýlar. Bunlarý da yavaþ yavaþ püskürtüyoruz. Para babalarý namýna silahþörlük yapanlarýn körüklediði olumsuz algýnýn kýrýlmakta olduðunu görüyoruz. Þunu büyük bir memnuniyetle vurgulamak isterim; milletimiz yaþadýðý onca zorluða, omuzladýðý onca yüke raðmen bizi anlýyor, bize inanýyor, Hükümetimize ve ekonomi politikamýza güveniyor. Allah'ýn izniyle bu güveni boþa çýkarmayacaðýz. Bu aziz ve fedakar millete hayal kýrýklýðý yaþatmamakta kararlýyýz."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, iþ çevreleriyle, piyasa aktörleriyle ve ihracatçýlarla yakýn istiþare içinde gelecek süreci yöneteceklerini ifade ederek, "Genel hedeflerimize sadýk kalarak, iþ dünyamýzdan gelen makul talepleri karþýlamak görevimizdir. Üretimi, istihdamý, ihracatý sürdürülebilir ve kaliteli büyümeyi önceleyen bir anlayýþla, insan odaklý bir yaklaþýmla ekonomi politikamýzý sürdüreceðiz." dedi.

Bu sene Türkiye ile Almanya arasýndaki dostluk anlaþmasýnýn 100. yýl dönümünün kutlandýðýný anýmsatan Erdoðan, Almanya Cumhurbaþkaný Frank-Walter Steinmeier'in nisan ayýndaki ziyaretinin ardýndan önceki hafta da Almanya Baþbakaný Olaf Scholz'u Ýstanbul'da aðýrladýklarýný belirtti.

Ýki kadim dosta ve NATO müttefikine yakýþýr þekilde Almanya ile iþbirliðini güçlendirdiklerini vurgulayan Erdoðan, 50 milyar dolara ulaþan ikili ticarette hedeflerinin 60 milyar dolar olduðunu, turizm, yatýrým ve savunma sanayi baþta olmak üzere potansiyeli en üst düzeyde kullanarak bu hedefin yakalanacaðýný vurguladý.

Erdoðan, Ýsrail'in katliamlarý gibi bazý konularda fikir ayrýlýklarý olsa da Almanya'nýn Türkiye'nin Avrupa'daki en önemli ortaðý olduðunu, bu vasfýný gelecekte de muhafaza edeceðini dile getirdi.

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Ýstanbul'daki 950 muhtarýn katýlýmýyla 54'üncü muhtarlar buluþmasýnýn gerçekleþtirildiðini hatýrlatan Erdoðan, 2015'te ilk defa baþlatýlan bu gelenekle þimdiye kadar 41 binden fazla muhtarla ayný gönül sofrasýnýn etrafýnda bir araya gelindiðini, ülkenin meselelerinin istiþare edildiðini söyledi.

Muhtar aylýklarýndan sigorta primlerine, silah ruhsatý harcýndan diðer mali ve sosyal imkanlara, belediyelerde ihdas edilen muhtarlýk iþleri dairesi ve müdürlüklerine kadar pek çok baþlýkta muhtarlarýn yanýnda olduklarýný belirten Erdoðan, uzun yýllar Anadolu insaný gibi muhtarlarýn da ülkede elitist zihniyetin gadrine uðradýðýný dile getirdi.

"Muhtar bile olamaz" manþetinin bu zihniyetin küstahlýðýnýn, nobranlýðýnýn millete tepeden bakan kibirli, üstenci tavrýnýn sembolü olarak yýllarca hafýzalara kazýndýðýný ifade eden Erdoðan, "Muhtarlarýmýza hak ettikleri deðeri vererek bu mütekebbir anlayýþý deðiþime zorladýk. Bu vesileyle bir kez daha köylerine ve mahallelerine hizmet çabalarýnda tüm muhtar kardeþlerimize Allah'tan kolaylýklar diliyorum." dedi.

- "TÜRKÝYE'NÝN MÝLLÝ MENFAATLERÝ, GÜVENLÝK HASSASÝYETLERÝ HER ÞEYÝN ÜZERÝNDEDÝR"

Erdoðan, Türkiye'nin coðrafi konumuna, hedeflerine, beþeri, tarihi ve ticari baðlarýna uygun þekilde 360 derecelik bir perspektifle dýþ politikanýn icra edildiðini kaydetti.

Batý ile iliþkileri güçlendirirken, doðuya sýrtlarýný dönmediklerini vurgulayan Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Baþkalarýnýn bize çizdiði istikamette deðil, kendi çýkarlarýmýz doðrultusunda özgür irademizle adýmlarýmýzý atýyoruz. Türkiye'nin çýkarý neredeyse oraya gidiyor, menfaati neyi gerektiriyorsa o yönde iþbirliklerimizi geliþtiriyoruz. Daha önce farklý vesilelerle söylemiþtim. Bugünün önemine binaen bir kez daha tekrarlýyorum. Bizim dýþ politikamýzýn ana omurgasý, Türkiye eksenidir. Türkiye'nin milli menfaatleri, güvenlik hassasiyetleri, ekonomik ve ticari çýkarlarý her þeyin üzerindedir. En temel önceliðimizdir. Bakýnýz, biz makas deðiþtirmiyoruz. Bilakis Türkiye merkezde bir anlayýþla deðiþen küresel sistemde hak ettiðimiz yeri almaya çalýþýyoruz. Çok uluslu iþbirliði platformlarýyla münasebetlerimizi farklý seviyelerde ilerletme çabalarýmýzýn arka planýnda iþte bu bakýþ açýsý vardýr."

Erdoðan, 2018 yýlýnda Johannesburg'da düzenlenen 10. BRICS Zirvesi'ne Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý dönem baþkaný sýfatýyla iþtirak ettiklerini hatýrlatarak, 22-24 Ekim'de Kazan'da düzenlenen son zirveye de Rusya Federasyonu Devlet Baþkaný Vladimir Putin'in davetine icabetle katýldýklarýný söyledi.

Geniþletilmiþ Liderler Oturumu'nda Türkiye'nin bölgesel meseleleriyle ilgili vicdanlý ve ilkeli duruþunu muhataplara anlatma fýrsatý bulduklarýný belirten Erdoðan, zirve marjýnda Rusya, Venezuela, Özbekistan, Vietnam ve Kongo liderleriyle ikili görüþmelerinin olduðunu, ayrýca zirveye katýlan diðer devlet ve hükümet baþkanlarýyla da bir araya gelindiðini kaydetti.

BRICS platformunda yer alan ülkelerle ciddi iþbirliði potansiyeline sahip olunduðunu dile getiren Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Sadece þu rakamlar bile BRICS'e mesafeli durulmamasý gerektiðini gösteriyor. Dünya yüzölçümünün yüzde 30'unu, nüfusunun yüzde 45'ini kapsayan küresel petrol üretiminin yüzde 40'ýný, mal ihracatýnýn yüzde 25'ini, ticaretin beþte ikisini gerçekleþtiren, global düzeyde ekonomik açýdan bir cazibe merkezi haline dönüþen hasýlý, dünyanýn en büyük ilk 10 ekonomisi arasýnda yer alan, ülkemiz için önemli fýrsatlar sunan BRICS ile iliþkilerimizi ilerletmenin her bakýmdan Türkiye'nin faydasýna olacaðýna inanýyoruz. Ülkemizin BRICS ile geliþen münasebetleri mevcut angajmanlarýmýzýn alternatifi asla deðildir ve olamaz. Türkiye tüm bu platformlarda NATO müttefiki ve Avrupa Birliðine tam üyelik müzakereleri yürüten ülke kimliðiyle yer almaktadýr. Millet olarak bin yýllardýr hangi mecrada ilerliyorsak bugün ve yarýn da ayný çizgide istikbal yürüyüþümüzü devam ettireceðiz."

- "SALDIRININ ZAMANLAMASININ VE SEÇÝLEN HEDEFÝN TESADÜF OLMADIÐI AÇIK"

Tataristan'ýn baþkenti Kazan'a ayak bastýktan hemen sonra TUSAÞ'ýn Kahramankazan'daki yerleþkesine yapýlan hain terör saldýrýsýnda 5 vatan evladýnýn þehit edildiði haberini aldýklarýný belirten Erdoðan, þehitlere Allah'tan rahmet, tedavileri süren yaralýlara acil þifalar diledi.

Saldýrýnýn zamanlamasýnýn ve seçilen hedefin tesadüf olmadýðýný dile getiren Erdoðan, þu ifadeleri kullandý:

"Bu kanlý ve kalleþ terör eyleminin ülkemiz iç siyasetinde farklý bir iklimin filizlenmeye baþladýðý bir döneme tekabül etmesi ayrýca manidardýr. Bölücü örgütün kimlerin maþasý, kuklasý, taþeronu olduðu son saldýrýyla bir kez daha kendini göstermiþtir. Kandan beslenen terör baronlarýnýn bölgemizde kendilerine yeni efendiler, uþaklýðýný yapacaklarý yeni sahipler aradýklarý anlaþýlýyor. Milletimizin de bu saldýrýyla neyin amaçlandýðýný, nerelere sinyal verilmek istendiðini net olarak gördüðüne inanýyorum. Þunu bir defa açýk açýk belirtmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu alçak saldýrýyla verilmek istenen mesajlarý buruþturup çöpe attýk. Bizim terörden, eli kanlý canilerden, mankurtlaþmýþ maþalardan ve onlarý kullanan patronlarýndan alacaðýmýz bir mesaj da zaten olamaz. Bu terör eylemi çok net söylüyorum, paniðin, telaþýn, tükenmiþliðin, çaresizliðin emaresidir. Nitekim hain saldýrýya cevabýmýzý bölücü örgütün Suriye ve Irak'taki inlerini baþlarýna geçirerek kat kat misliyle verdik."

- "TERÖRÜ KAYNAÐINDA KURUTMA STRATEJÝMÝZDEN GERÝ ADIM ATMAYACAÐIZ"

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne ait 470'in üzerinde noktanýn hedef alýndýðýný, aralarýnda sorumlu düzeyde canilerin de bulunduðu 213 teröristin etkisiz hale getirildiðini bildiren Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Milletimiz ve þehit ailelerimiz þundan emin olsun. Türk Silahlý Kuvvetlerimiz ve Milli Ýstihbarat Teþkilatýmýz þehitlerimizin kanýný yerde býrakmamýþtýr. Emniyet ve adli birimlerimiz de teröristlerin tüm baðlantýlarýný ortaya çýkarmak için kapsamlý soruþturma yürütmektedir. Terörü kaynaðýnda kurutma stratejimizden geri bir adým dahi asla atmayacaðýz. Teröristlere yönelik operasyonlarýmýzý titizlikle devam ettirirken terörsüz Türkiye hedefimizden de kesinlikle kopmayacaðýz."

Erdoðan, Türkiye'nin 40 yýldýr baþýna musallat edilen bu beladan mutlaka kurtulacaðýný belirterek, terörün yýllarca Türkiye'de siyaseti yönlendirmek için bir aparat olarak kullanýldýðýný kaydetti.

Siyasette ne zaman diyalog zemini güçlense, toplumda kutuplaþma azalsa, sýkýlý yumruklar açýlsa terörün hemen devreye girdiðine dikkati çeken Erdoðan, buna geçmiþte defalarca þahit olunduðunu anýmsattý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, ayný senaryonun tekrar sahnelenmesine seyirci kalmayacaklarýný dile getirerek, "Terör baronlarý, Türk siyasetini dizayn edemeyecek, 85 milyonun arasýna nifak duvarlarý öremeyecek, ülkemizi istikametinden saptýramayacak." dedi.

Terör örgütlerini kumanda ederek ülkenin gündemini yönlendirme ve belirleme peþinde koþanlarýn da ayný þekilde hüsrana uðratýlacaðýný vurgulayan Erdoðan, yurt içinde veya dýþýnda Türkiye'ye hainlik eden, ihanet eden ve Türkiye düþmanlarý ile birlikte hareket edenlerin akýbetlerinin berbat olacaðýný dile getirdi.

15 Temmuz gecesi 252 kiþiyi þehit eden FETÖ ihanet þebekesinin Pensilvanya'daki elebaþýnýn, aðababalarýnýn kucaðýnda haysiyetsizce ölümünün herkese ibret olmasý gerektiðini belirten Erdoðan, "Kim adýna olursa olsun, dili dualý bu millete kurþun sýkanlar, hainlik edenler, sýrtýndan hançerleyenler, milletin evlatlarýnýn kanýný dökenler, ne bu dünyada ne de ebedi alemde iflah olmayacak, her zaman lanetle anýlacaktýr." ifadelerini kullandý:

TUSAÞ'a yönelik terör saldýrýlarý sonrasý Türkiye ile güçlü dayanýþma sergileyen tüm dost ve kardeþ ülkelere, tüm devlet ve hükümet baþkanlarýna, uluslararasý kuruluþlarýn yetkililerine kalpten teþekkürlerini ileten Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi'nin saldýrýyý kýnayan ve ülkemize taziye sunan açýklamasýný da memnuniyetle not ettik. Ülkemizde muhalif, muvafýk ayýrmadan siyasi partilerimizin teröre karþý tek ses, tek nefes olmasýný da takdirle karþýladýðýmýzý burada ifade ediyorum. Ancak faili apaçýk ortada olan bir terör eylemini dahi kýnamayanlarý veya failini gizleyerek kýnamýþ gibi yapanlarý ise milletimize havale ediyorum."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, ilki 2018'de düzenlenen SAHA EXPO 2024'te savunma sanayisinin gurur verici ürünlerini bizzat görme fýrsatý bulduðunu belirtti.

Fuarý 150 binden fazla kiþinin ziyaret ettiðini aktaran Erdoðan, 300'ün üzerinde delegasyon, 150'den fazla alýcý delegasyon, 120'yi aþkýn ülkeden üst düzey katýlýmcý ve 1400'den fazla þirket iþtirakiyle SAHA EXPO'nun savunma sektöründe rüþtünü ispat ettiðini söyledi.

Erdoðan, "Ülkemizin dünyada iftihar kaynaðý olan savunma sanayindeki atýlýmlarýmýzý kararlýlýkla devam ettireceðiz. Her türlü zorluða, engele ve ambargoya raðmen yýlmadan, azimle çalýþan savunma sektörümüzün tüm kuruluþlarýna, þirketlerine, mühendisinden iþçisine tüm kardeþlerime, ülkem ve milletim adýna teþekkür ediyorum. Rabb'im ayaðýnýza taþ deðdirmesin diyorum." dedi.

- "ELÝMÝZ VE GÖZÜMÜZ DAÝMA 6 ÞUBAT DEPREMLERÝNÝN ETKÝLEDÝÐÝ 11 ÝLÝMÝZDE"

Deprem bölgesinin ayaða kaldýrýlmasýnýn gündemlerindeki ilk sýrasýndaki yerini koruduðunu vurgulayan Erdoðan, "Ne yaparsak yapalým bir elimiz ve gözümüz daima 6 Þubat depremlerinin etkilediði 11 ilimizdedir." ifadelerini kullandý.

Þu ana kadar 350 bin 430 konut ve iþ yerinin ihalesinin gerçekleþtirildiðini kaydeden Erdoðan, 18 bin 404'ü Hatay'da olmak üzere bunlardan 101 bin 254'ünün teslim edildiðini aktardý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Cumartesi günü 11 ilimizde toplam 29 bin 311 yuvamýzýn da kuralarýný çekerek vatandaþlarýmýza teslim ettik. Böylece kurasý çekilen konut sayýsý 130 bin 560'a ulaþtý. Bu yýlýn sonuna kadar 201 bin 688 ev ve iþ yerini daha teslim edeceðiz. 2025 yýlý sonunda 452 bin 958 konut, iþ yeri ve ahýrý teslim etmiþ olacaðýz. Deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir hak sahibi býrakmayacaðýz. Hatay'da deprem konutlarýnýn teslim töreninin yaný sýra Ýskenderun-Antakya Otoyolu'nun da temel atmasýný gerçekleþtirdik. Otoyolumuz Ýskenderun'da baþlayacak, Belen'i 850 metrelik bir tünelle geçip Bahçederesi Vadisi'ni takip ederek Amanos Daðlarý'ný 8 bin 566 metrelik tünelle aþtýktan sonra Amik Ovasý'na ulaþacaktýr. Proje sayesinde zamandan 3 milyar lira, akaryakýttan 400 milyon lira olmak üzere yýllýk toplam 3,4 milyar liralýk tasarruf saðlayacaðýz. Yatýrým tutarý 32,4 milyar lira olan Ýskenderun-Antakya Otoyolu'nun þimdiden Hatay halkýna ve bölgeye hayýrlý olmasýný diliyorum. Anahtarlarýný teslim ettiðimiz konutlarýmýzýn da afetzedelerimize hayýrlý uðurlu olmasýný temenni ediyorum. Allah ömür verdikçe, milletimiz de yanýmýzda sapasaðlam durdukça, 81 vilayetimizin tamamýna aþkla hizmet etmeyi sürdüreceðiz."

- KÜLTÜR YOLU FESTÝVALÝ 2025'TE 20 ÝLDE DÜZENLENECEK

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Kültür ve Turizm Bakanlýðýný Türkiye'nin kültürel zenginliðini sergileyen Kültür Yolu Festivali dolayýsýyla tebrik etti.

Festivalin bu yýl 16 þehirde gerçekleþtirildiðini aktaran Erdoðan, "Türkiye Kültür Yolu Festivali'ni içeriðine yönelik farklý görüþleri de dikkate alarak gelecek yýl 20 þehirde düzenlemeyi planlýyoruz. Festivalde görev alan, eserlerini sergileyen sanatçý ve zanaatkarlarýmýzý da ayrýca tebrik ediyor, çalýþmalarýnda baþarýlar diliyorum." dedi.

- "ORUÇ REÝS'TEN MÜJDELÝ HABERLER ALACAÐIMIZA ÝNANIYORUM"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, 5 Ekim'de Ýstanbul Boðazý'ndan uðurlanan Oruç Reis sismik araþtýrma gemisinin önceki gün görev yeri olan Somali'ye ulaþtýðýný bildirdi.

Oruç Reis gemisinin 6 ay boyunca yaklaþýk 5 bin 750 kilometrekare üç boyutlu sismik arama yapacaðýný belirten Erdoðan, "Oruç Reis'in aramalarýndan inþallah müjdeli haberler alacaðýmýza inanýyorum." dedi.