Cumhurbaþkaný Erdoðan, Madrid Moncloa Sarayý'nda resmi törenle karþýlandý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Türkiye-Ýspanya 8. Hükümetler Arasý Zirvesi kapsamýnda bulunduðu Ýspanya'da, Baþbakan Pedro Sanchez tarafýndan resmi törenle karþýlandý.

Moncloa Sarayý'ndaki tören, Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Sanchez'in yerlerini almasýnýn ardýndan iki ülke milli marþlarýnýn çalýnmasýyla baþladý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan daha sonra tören mangasýný selamladý.

Tokalaþarak basýn mensuplarýna poz veren Erdoðan ve Sanchez, heyetlerini birbirine takdim etti.

Tören sonrasý Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Baþbakan Sanchez ikili görüþmeye geçti.

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Mahinur Özdemir Göktaþ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, Tarým ve Orman Bakaný Ýbrahim Yumaklý ve Ticaret Bakaný Ömer Bolat da katýldý.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, ÝSPANYA BAÞBAKANI SANCHEZ ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, temaslarda bulunmak üzere geldiði Madrid'de Ýspanya Baþbakaný Pedro Sanchez ile görüþtü.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Ýspanya temaslarýný sürdürüyor. Baþkent Madrid'de bugün gerçekleþtirilen Türkiye-Ýspanya Ýþ Forumu'na katýlan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Moncloa Sarayý'nda Ýspanya Baþbakaný Pedro Sanchez ile bir araya geldi. Ýki lider arasýnda gerçekleþtirilen görüþmede, Türkiye ile Ýspanya arasýndaki iliþkiler ve Gazze Þeridi'nde devam eden saldýrýlar ele alýndý.

Erdoðan ve Sanchez ikili görüþmenin ardýndan heyetlerarasý toplantýya baþkanlýk etti. Toplantýya MÝT Baþkaný Ýbrahim Kalýn, Cumhurbaþkaný Dýþ Politika ve Güvenlik Baþdanýþmaný Büyükelçi Akif Çaðatay Kýlýç, TBMM Baþkanvekili Celal Adan'da katýldý.

  • Erdoðan Madrid
  • Cumhurbaþkaný töreni
  • Moncloa Sarayý