Cumhurbaþkaný Erdoðan: Kerbela þehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde düzenlenen "Mah-ý Muharrem Oruç Açma Lokmasý" programýna katýldý.

Burada konuþan Erdoðan, Yas-ý Muharrem'in 10'uncu gününde, diðer adýyla Aþure Günü'nde bir sofra etrafýnda olmaktan büyük memnuniyet duyduðunu belirtti.

Sofrada bulunanlara teþekkür eden Erdoðan, "Öncelikle Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'ya salat, Onun ehlibeytine ve her biri kutup yýldýzlarýmýz olan dostlarýna selam olsun diyorum." ifadesini kullandý.

Hazreti Hüseyin'in ve 72 yoldaþýnýn þehadetlerinin 1385'inci yýl dönümünde Kerbela þehitlerini rahmetle yad eden Erdoðan, Muharrem Ayý'nýn Müslümanlar için rahmet ve bereket ayý olduðunu hatýrlattý.

Muharrem'in ayný zamanda yürekleri Kerbela Çölü'ne çeviren büyük bir yangýnýn, acýnýn ve matemin de ayý olduðunu dile getiren Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Hicri 61 yýlýnda yine bir 10 Muharrem gününde Kerbela'da yaþanan o katliamý neredeyse 14 asýr sonra bile halen hüzünle hatýrlýyoruz. Resulü Ekrem Efendimiz torunlarý Ýmam Hasan ve Ýmam Hüseyin'i 'dünyadaki reyhan çiçeklerim' diye severdi. Onlarý öpüp koklamaya doyamaz, adeta gözünden bile esirgerdi. Bir gün kendisine 'ehlibeytten en çok kimi seversiniz' diye sorulduðunda, 'Hasan ve Hüseyin' diyecek kadar ikisine de düþkündü. Tabii Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin'le birlikte bizim gönül dünyamýzda ehlibeytin de çok müstesna bir konumu vardýr. Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam 'beni, Allah'ý sevdiðiniz için, ehlibeytimi de beni sevdiðiniz için sevin' buyurmuþtur. Ehlibeyt sevgisi bize Peygamberimizin bir emridir, Ondan bize kadar çok kýymetli bir hatýradýr. Türk milleti olarak yüzyýllardýr bu aziz hatýraya layýkýyla sahip çýkmanýn gayretindeyiz. Ehlibeyt muhabbetini, millet olarak ezeli ve ebedi kardeþliðimizin mayasý olarak görüyoruz. Allah'ýn izniyle bu maya saðlam olduðu müddetçe bizi kimse bölemez, bizi kimse ayýramaz, aramýza nifak duvarlarý öremez. Ama ne zaman bu maya bozulur, zayýflar ve çözülür, Allah korusun iþte o zaman millet olma vasfýmýzý da kaybederiz."

- "BÝRLÝÐÝMÝZ, BERABERLÝÐÝMÝZ DAÝM OLSUN"

Bu masadaki birlikteliði "kalplerdeki ehlibeyt sevdasýnýn bir niþanesi olarak" deðerlendirdiðini belirten Erdoðan, Muharrem orucunu açmaktan duyduðu mutluluðu dile getirdi.

Allah'tan, Mah-ý Muharrem oruçlarýný kabul etmesini dileyen Erdoðan, "Rabb'im, Hazreti Hüseyin ve dostlarýnýn matemini paylaþan canlarýn dünya ve ahiretlerini mamur eylesin. Birliðimiz, beraberliðimiz, kardeþliðimiz daim olsun." ifadelerini kullandý.

Programa, Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz ve Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya da katýldý.