Cumhurbaþkaný Erdoðan: Mahmud Abbas bizden özür dilemeli...
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan Rize'de STK'lar ve sektör temsilcileri buluþmasýnda konuþtu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Gazze'de katliam yapan Ýsrail Baþbakaný Netanyahu'nun Amerikan Kongresinde alkýþlanmasýna bir kez daha tepki gösterdi

"BÜYÜK BÝR AKIL TUTULMASIDIR"

Erdoðan, "Netanyahu gibi birine kýrmýzý halý sermek, yalanlarýný elleri þiþinceye kadar alkýþlamak Amerika için büyük bir akýl tutulmasýdýr. Gördüklerimiz karþýsýnda insanlýk adýna biz utandýk" dedi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn konuþmasýndan satýr baþlarý þu þekilde:

Toplam tutarý 1,6 milyar lirayý bulan hizmet ve yatýrýmlarýn Rize'ye ve sizlere hayýrlý olmasýný diliyorum. Ayder'e yaptýðýmýz yatýrýmý çok çok önemsiyoruz. Vatandaþýmýzýn buraya gelen yerli yabancý þikayetlerini dinledik. Ayder'i doða koruma projemizle þanýna yakýþýr bir hale getireceðiz demiþtik, sözümüzü tuttuk. Ayder'i eski güzelliðine kavuþturduk inþallah yarýn orada olacaðýz.

"BATI'LI SAVAÞ BARONLARI..."

Rize'ye hasret gidermek için de geldik. Yakýn çevremizde yaþanan olaylarý siz de görüyorsunuz. Rusya-Ukrayna bizim Karadeniz'deki komþularýmýz. 2,5 yýldýr süren savaþta on binlerce insan öldü. Batý'lý savaþ baronlarý dýþýnda bundan kimse hayýr görmedi. Biz barýþ için çalýþýyoruz. Ýki komþumuz arasýnda dengeli politika izleyerek savaþýn Karadeniz'e sirayet etmesine engel olduk. Bizi eleþtirenler þimdi bize hak veriyor.

"AÇIKÇASI ÝNSANLIK ADINA BÝZ UTANDIK"

7 Ekim'den beri Türkiye insanlýðýn vicdaný oldu. Kimseden çekinmeden Gazze'li ve Filistin'li kardeþlerimiz için harekete geçtik. Bölgeye en fazla yardým malzemesi gönderen ülkeyiz. Ýsrail'in katliamlarýný tüm dünyaya anlattýk. Batý dünyasý ise Ýsrail'in yanýnda yer aldý. Önceki gün ABD'deki o rezil sahneleri hep birlikte gördük. Açýkçasý insanlýk adýna biz utandýk.

"AMERÝKA ÝÇÝN BÜYÜK BÝR AKIL TUTULMASIDIR"

Netanyahu gibi birine kýrmýzý halý sermek, yalanlarýný elleri þiþinceye kadar alkýþlamak Amerika için büyük bir akýl tutulmasýdýr.

"ABBAS TÜRKÝYE'DEN ÖZÜR DÝLEMELÝ"

Bazý siyasi partiler diyorlar ki 'Hükümet Filistin Baþkanýný Türkiye'ye davet etsin ve Parlamentoda konuþtursun.' Size davet etmediðimizi kim söylüyor? Davet ettiðimiz halde gelmeyen Sayýn Abbas, kusura bakmasýn önce bizden ayrýca özür dilemesi lazým. Davet ettik gelmedi. Bekliyoruz bakalým gelebilecek mi? Biz Filistinli kardeþlerimiz adýna her þeyi her yerde söylüyoruz. Kalbinde zerre kadar insanlýk olan böyle bir vicdansýzlýðý meþrulaþtýramaz. Hortlatýlmak istenen Haçlý zihniyeti iþte budur. Temsilciler Meclisi dýþýnda binlerce insan bunlarý lanetliyor. 40 bin masumun katilini alkýþlayanlarý görünce kendi geleceðimiz için endiþeleniyoruz. Bugün Gazze'yi yerle yeksan edenlerin o kirli gözlerini yarýn Anadolu'ya dikmeyeceklerini kim garanti edebilir. Türkiye her zaman güçlü olmak, caydýrýcý olmak zorundadýr diyoruz.

TERÖR SINIR ÝÇÝNDE NEREDEYSE BÝTTÝ

Her alanda tam baðýmsýz Türkiye hedefimiz için koþturuyoruz. Son 22 yýlda çok çalýþtýk. Onca ihanete raðmen önemli baþarýlara imza attýk. Ekonomide ortalama yüzde 5,5 büyüme kaydettik. Türkiye dünyada satýn alma paritesinde 11. sýraya yükseldi. Ýhracatýmýz 256 milyar dolara yükseldi. Turist sayýsý 57 milyona çýkarttýk. Savunma sanayiinde dýþa baðýmlýlýk yüzde 20 seviyesine düþtü. Terörle mücadele çok iyi bir yerdeyiz. Terör örgütlerinin mevcudiyetini sýnýr içinde neredeyse bitirdik. Sýnýr ötesinde ise mücadeleye devam ediyoruz. Evlatlarýmýza terör tehdidinin olmadýðý bir ülke teslim etmekte kararlýyýz.,

RÝSK SEVÝYESÝ AZALIYOR! GRÝ LÝSTEDEN ÇIKTI

Ekonomideki zorluklarýn farkýndayýz. Geçen yýl ortaya koyduðumuz OVP'nin etkilerini görüyoruz. Merkez Bankasý rezervemiz hiç olmadýðý kadar artýyor. Risk seviyesi azalýyor. Gri listeden çýktýk. Kredi derecelendirme kuruluþlarý bile hakkýmýzý teslim etmeye baþladý. Son 2 yýlda fiyat balonunun oluþtuðu sektörlerde dengelenme hýz kazandý. Bütçe dengelerini iyileþtiriyoruz. Ýþsizlik oraný bir önceki yýla göre azaldý ve yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleþti. Programýmýzý kararlýlýkla uygulayacaðýz. Politikalarýmýza güvenmeye devam edin. Felaket tellallarýna kulak asmayýn. Türkiye'ye düþmanlýk besleyenlerin oyunlarýna lütfen gelmeyin. Türkiye bu sürecin sonunda çok farklý bir ülke olacak. Bundan þüphe duymuyoruz.