Cumhurbaþkaný Erdoðan, Özbekistan Cumhurbaþkaný Mirziyoyev'i resmi törenle karþýladý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Özbekistan Cumhurbaþkaný Þevket Mirziyoyev'i resmi törenle karþýladý.

Mirziyoyev'in makam aracýný, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi önündeki caddede karþýlayan süvariler, araca protokol kapýsýna kadar eþlik etti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Mirziyoyev'i külliyenin ana giriþ kapýsýnda karþýladý. Erdoðan ve Mirziyoyev'in tören alanýndaki yerlerini almasýnýn ardýndan 21 pare top atýþý eþliðinde milli marþlar çalýndý.

Mirziyoyev, Muhafýz Alayý Tören Kýtasý'ný "Merhaba asker" diyerek selamladý. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldý.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoðan ve Mirziyoyev, merdivenlerde Türk ve Özbekistan bayraklarý önünde tokalaþarak, gazetecilere poz verdi.

Ýkili görüþmenin ardýndan Erdoðan ve Mirziyoyev, Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli Stratejik Ýþbirliði Konseyi 3. Toplantýsý'na katýlacak.

Törende, Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Mahinur Özdemir Göktaþ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy, Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, Tarým ve Orman Bakaný Ýbrahim Yumaklý, Ticaret Bakaný Ömer Bolat, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun, Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün, Cumhurbaþkanlýðý Ýdari Ýþler Baþkaný Metin Kýratlý, Yükseköðretim Kurulu (YÖK) Baþkaný Prof. Dr. Erol Özvar, Cumhurbaþkaný Güvenlik ve Dýþ Politika Baþdanýþmaný Akif Çaðatay Kýlýç, Ankara Valisi Vasip Þahin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði Baþkaný Rifat Hisarcýklýoðlu da yer aldý.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, MÝRZÝYOYEV ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde Özbekistan Cumhurbaþkaný Þevket Mirziyoyev ile görüþtü.