Cumhurbaþkaný Erdoðan talimatý verdi: Türkiye'den kardeþ ülkeye yardým eli
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketine iliþkin "geçmiþ olsun" mesajýný yayýmladý.

Erdoðan, mesajýnda "Dost ve kardeþ Bosna-Hersek'te meydana gelen sel felaketinde hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralýlara acil þifalar diliyorum. AFAD'ýmýz, Kýzýlay'ýmýz ve TÝKA'mýzla ülkemizin merhamet ve þefkat elini Bosna-Hersekli kardeþlerimize uzatýyoruz" ifadelerine yer verdi.

"BU ZOR GÜNLERÝNDE KARDEÞLERÝMÝZÝN YARALARINI SARMAYA ÇALIÞIYORUZ"

Türkiye'nin Bosna-Hersek'e yardým eli uzatacaðýný ifade eden Erdoðan, "18 kiþinin cansýz bedenine ulaþýldýðý, 40 kiþiyi arama-kurtarma çalýþmalarýnýn devam ettiði Jablanica ve Konjic kenti ile Fojnica baþta olmak üzere acil barýnma ve beslenme ihtiyaçlarýný içeren yardýmlarýmýzý bölgeye ulaþtýrýyoruz. Ýlk etapta 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1.050 battaniye, 1.130 gýda kolisi ve kumanya, 2 ton un, 10 su tahliye pompasý, 2 su paleti, hijyen seti, klima, buzdolabý ve içme suyu tedarikiyle bu zor günlerinde kardeþlerimizin yaralarýný sarmaya çalýþýyoruz. Selden etkilenen tüm Bosna-Hersekli kardeþlerimize geçmiþ olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi.