''Durmak yok, yola devam''... Baþkan Erdoðan, bölünmüþ yol hedefini açýkladý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Türkiye'nin ev sahipliðinde düzenlenen Uluslararasý Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi'ne video mesaj gönderdi.

Erdoðan, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý öncülüðündeki organizasyonda emeði geçenlere ve farklý ülkelerden gelen katýlýmcýlara teþekkür etti.

Daha güvenli, daha sürdürülebilir yol aðlarýnýn geliþimini saðlamak hedefiyle 1948'den bu yana faaliyet gösteren Uluslararasý Yol Federasyonunun baþarýlý çalýþmalarýna her yýl yenilerini eklediðini belirten Erdoðan, sektörün öncü isimlerinin, kamu kurumlarý ve özel kuruluþlarýn bir araya gelmesini saðlayan kongrenin bu sene de baþarýlý geçeceðine inandýðýný dile getirdi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bu yýlki kongrede "Hareketliliði güçlendirmek için baðlanýyoruz, herkes için sürdürülebilir bir geleceðin saðlayýcýsý olarak yollar" temasýnýn tercih edilmesini isabetli bulduðunu kaydederek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Zira bizim siyaset anlayýþýmýzda yol medeniyettir. Yol demek ulaþým demektir, sanayi, üretim, turizm, ticaret, emniyet, kalkýnma ve dünya ile bütünleþme demektir. Bizler de bu anlayýþla büyük atýlýmlara imza atarak ülkemizi ulaþým ve altyapý sahasýnda iddialý bir seviyeye taþýdýk. Avrasya Tüneli'nden Sabuncubeli Tüneli'ne, Erkenek Tüneli'nden Ilgaz 15 Temmuz Ýstiklal Tüneli'ne, Ovit Tüneli'nden Cankurtaran Tüneli'ne kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale köprülerimiz ülkemizin gurur abideleri oldu. Karadeniz Sahil Yolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Ýstanbul-Ýzmir Otoyolu gibi projelerimizle þehirlerimiz arasýndaki beþeri, lojistik, ekonomik ve ticari baðlarý güçlendirdik."

Türkiye'nin uzunluðu 4 bin kilometreye yaklaþan otoyol ve 30 bin kilometreye yaklaþan bölünmüþ yol aðýna sahip olduðunu anýmsatan Erdoðan, "Ulaþtýrma alanýndaki yatýrým ve hamlelerimizi 'durmak yok, yola devam' diyerek bundan sonra da sürdüreceðiz. 2053 yýlýna kadar bölünmüþ yol uzunluðumuzu 38 bin kilometrenin, otoyol uzunluðumuzu ise 8 bin 300 kilometrenin üzerine çýkarmayý hedefliyoruz." dedi.