Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan Astana'da diplomasi trafiði
ABONE OL
Cumhurbaþkaný Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi için geldiði Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da peþ peþe ikili görüþmeler gerçekleþtirdi.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, MOÐOLÝSTAN CUMHURBAÞKANI KHURELSUKH ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Moðolistan Cumhurbaþkaný Ukhnaagiin Khurelsukh ile görüþtü.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi için geldiði Kazakistan'ýn baþkenti Astana'daki ikili temaslarý kapsamýnda Moðolistan Cumhurbaþkaný Khurelsukh ile bir araya geldi.

Erdoðan'ýn konakladýðý oteldeki görüþme, basýna kapalý gerçekleþti.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, KATAR EMÝRÝ AL SANÝ ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Katar Emiri Þeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüþtü.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi için geldiði Kazakistan'ýn baþkenti Astana'daki ikili temaslarý kapsamýnda Katar Emiri Al Sani ile bir araya geldi.

Erdoðan'ýn konakladýðý oteldeki görüþme, basýna kapalý gerçekleþti.

GÖRÜÞME SONRASI AÇIKLAMA

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, Katar Emiri Þeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüþmesinde, Türkiye ile Katar ikili iliþkileri, Ýsrail'in Filistin'e yönelik saldýrýlarý, Lübnan'a yönelik Ýsrail tehdidi, bölgesel ve küresel konular ele alýndý.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi için gittiði Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da, Al Sani ile bir araya geldi.

Görüþmede, Türkiye ile Katar ikili iliþkileri, Ýsrail'in Filistin'e yönelik saldýrýlarý, Lübnan'a yönelik Ýsrail tehdidi, bölgesel ve küresel konular ele alýndý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan görüþmede, Ýsrail saldýrganlýðýnýn bölgeye yayýlmasýnýn tehlikeli olduðunu, Ýslam dünyasý baþta olmak üzere uluslararasý toplumun buna izin vermemek ve Ýsrail'i durdurmak için bir an önce adým atmasý, ortak çalýþma yürütmesi gerektiðini belirtti.

Erdoðan, Gazze'deki insani krizin çözülmesi ve bölgeye yardýmlarýn kesintisiz ulaþtýrýlmasý için gayretlerin artýrýlmasýnýn önemli olduðunu, bu konuda Türkiye'nin çabalarýný artýrarak devam ettirdiðini söyledi.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, ÇÝN DEVLET BAÞKANI CÝNPÝNG ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi için bulunduðu Kazakistan'ýn baþkenti Astana'daki ikili temaslarý kapsamýnda Çin Devlet Baþkaný Þi Cinping ile bir araya geldi.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, BELARUSLU MEVKÝDAÞI LUKAÞENKO ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Þanghay Ýþbirliði Örgütü 24'üncü Devlet Baþkanlarý Zirvesi nedeniyle bulunduðu Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da temaslarý kapsamýnda Belarus Cumhurbaþkaný Aleksandr Lukaþenko ile bir araya geldi.