Türkiye-Afrika iþbirliði artýyor... Enerjide iþbirliði için mutabakat zaptý imzalandý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Baþbakaný Patrice Emery Trovoada'yý kabul etti. Dolmabahçe Çalýþma Ofisi'nde gerçekleþen kabul basýna kapalý gerçekleþti.

Kabulde Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar ve Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya da hazýr bulundu.

Görüþmede Türkiye ile Sao Tome ve Principe ikili iliþkileri, bölgesel ve küresel konular ele alýndý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan görüþmede Türkiye'nin Afrika kýtasý ülkeleri ile iþ birliðinin kazan kazan ilkesine dayanarak geliþtirildiðini ve bu anlayýþla çalýþmalarýn devam edeceðini ifade etti.

ENERJÝDE ÝÞBÝRLÝÐÝ ÝÇÝN MUTABAKAT ZAPTI ÝMZALANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Sao Tome ve Prinsipe arasýnda enerjide iþbirliðini geliþtirmek amacýyla mutabakat zaptý imzalandýðýný bildirdi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Oruç Reis'i Somali'ye uðurladý

Bayraktar, sosyal medya platformu X'te yaptýðý açýklamada, þu ifadeleri kullandý:

"Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan ve Sao Tome ve Prinsipe Baþbakaný Sayýn Patrice Emery Trovoada'nýn huzurunda Sao Tome ve Prinsipe Altyapý ve Tabii Kaynaklar Bakaný Sayýn Jose Do NascimentoCarvalho De Rio ile ülkelerimiz arasýnda enerji iþbirliklerinin geliþtirilmesi amacýyla bir mutabakat zaptý imzaladýk. Mutabakat zaptý kapsamýnda offshore petrol ve doðal gaz arama faaliyetlerinin yaný sýra yenilenebilir enerji ve elektrik sektörü alanlarýnda da iþ birliðini geliþtirmeyi amaçlýyoruz."

Çok sayýda kuruma atama

ÝÞBÝRLÝÐÝ KARA SAHALARINDA DEVAM EDEBÝLÝR

Öte yandan, Bakan Bayraktar, Oruç Reis Sismik Araþtýrma Gemisi'ni uðurlamadan önce Somali Petrol ve Maden Kaynaklarý Bakaný Abdirisaq Mohamed Omar ile görüþtüklerini belirterek, "Gemimizin Somali denizlerinde gerçekleþtireceði çalýþmalarýn ayrýntýlarýný bir kez daha ele aldýk. Mevcut iþbirliðimizi kara sahalarýnda da sürdürme adýna karþýlýklý olarak yapabileceklerimizi deðerlendirdik." açýklamasýnda bulundu.

Baþkan Erdoðan'dan TEKNOFEST Adana'da Sykes-Picot çýkýþý: Lime lime edilmesine göz yummayacaðýz