Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan esnafa vergi muafiyeti ve ÖTV müjdesi
ABONE OL

Vatandaþlarý selamlayan ve tören öncesi Gemliklilerle kucaklaþmak, hasret gidermek istediðini belirten Erdoðan, Türkiye'nin yerli ve milli markasý Togg'un sadece bir otomobil markasý, tesisinin de sadece bir otomobil fabrikasý olmadýðýný dile getirdi.

Erdoðan, Togg'un ayný zamanda tasarýmýyla yazýlýmýyla temiz enerji çözümleriyle bir teknoloji hamlesi olduðuna vurgu yaptý.

Temeli atýlacak batarya fabrikasýnýn da bu atýlýmýn en önemli unsurlarýndan olduðuna deðinen Erdoðan, dünyada hýzlý geliþen ve yaygýnlaþan elektrikli araç piyasasýnda söz sahibi olmanýn yolunun diðer hususlarla birlikte batarya teknolojisinin öncülüðünü yapmaktan geçtiðinin altýný çizdi.

Erdoðan, söz konusu bataryalarýn sadece Togg'da deðil, pek çok alanda kullanýldýðýný belirterek, "Yaklaþýk 30 milyarlýk bir yatýrým olan Siro Batarya Fabrikasý'nýn þimdiden Gemlik'imize, Bursa'mýza, ülkemize hayýrlý olmasýný diliyorum." ifadesini kullandý.

Vatandaþa, "Yaparsa Cumhur Ýttifaký" yapar diye seslenen Erdoðan, esnafa yönelik bazý müjdeleri de paylaþtý.

- "80 BÝN PAZARCI ESNAFIMIZIN KAZANÇLARINI DA BU ÝSTÝSNA UYGULAMASINA DAHÝL EDÝYORUZ"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, esnafýn bir bölümüne daha önce vergi muafiyeti getirildiðini hatýrlatarak, þöyle devam etti:

"Þimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanlarý da vergi muafiyeti kapsamýna alýyor, muafiyet sýnýrýný da 320 bin liradan 700 bin liraya çýkartýyoruz. Yine geçtiðimiz yýllarda, yaptýðýmýz bir düzenlemeyle basit usulde vergilendirilen esnaflarýmýzýn kazançlarýný gelir vergisinden istisna tutmuþtuk. Yani berber, terzi, bakkal, manav, kasap, taksici, dolmuþçu, servisçi gibi esnaflarýmýzdan gelir vergisi almayarak dünyada eþi benzeri olmayan bir düzenleme yapmýþtýk. Hali hazýrda 837 bin esnafýmýz hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanýyor hem de KDV ödemiyor. Bu yýl basit usule tabi olma hadlerini yeniden düzenledik, böylece mevcut hadleri aþtýðý için gerçek usulde vergilendirmeye geçmesi gereken esnaflarýmýzýn basit usulden yararlanmaya devam etmelerini saðlýyoruz. Ayrýca basit usul dýþýnda kalan 13 büyükþehrimizdeki 80 bin pazarcý esnafýmýzýn kazançlarýný da bu istisna uygulamasýna dahil ediyoruz. Yeni uygulamanýn büyük þehirlerdeki pazarcý esnafýmýza hayýrlý olmasýný diliyorum."

Ticari araçlarýný yenilemek isteyen esnafa da bir müjdesi olduðunu dile getiren Erdoðan, þöyle konuþtu:

"Ben bay bay Kemal gibi konuþmuyorum. O bu tür müjdeleri de verir ama hepsi palavra, palavra, palavra. Þehir içi taksi, dolmuþ, minibüs, midibüs, otobüs, çekici iþletmeciliði, kamyonla ticari yük taþýmacýlýðý yapan esnaflarýmýz ayný cins taþýtlarýný yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar Hazine ve Maliye Bakaný Bakanlýðýmýz tarafýndan ayrýca açýklanacaktýr. ÖTV muafiyeti uygulamasýnýn da esnaflarýmýza hayýrlý olmasýný diliyorum. Ýnþallah yeni Meclis faaliyete geçtiðinde ilk yapacaðýmýz yasal düzenlemelerden biri bu olacak."

"Sizler de görüyorsunuz, 7'li koalisyon ülkemizin tüm kazanýmlarýný yok etmek için artýk gün sayýyor." diyen Erdoðan, þunlarý söyledi:

"Onlarla beraber gün sayan baþkalarý da var. Mesela bay bay Kemal ne diyor? 'Cezaevlerini boþaltacaðýz' diyor. Ya bu ülke hukuk devleti ya. Neyi boþaltýyorsun? Niye? Çünkü terör örgütünün parlamentodaki temsilcileriyle bay bay Kemal görüþmesini yaptý mý? Yaptý. Diyarbakýr'da 51 Kürt kardeþimizin ölümüne neden olan terörist Selo'yu bile ne diyor? 'Çýkartacaðým' diyor. Bunun yanýnda. Apo'yu da ne yapacaðým diyor? 'Çýkaracaðým' diyor. Bunu diyen kim? Bunun yanýnda Meral Haným, o da söylüyor. HDP zaten söylüyor."

Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Bunlar þehitlerimizin kanýný yerde býrakmaya var ama biz þehitlerimizin kanýný yerde býrakmadýk, bundan sonra da býrakmayacaðýz." ifadelerini kullandý.

Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te teröristleri gömdüklerini anlatan Erdoðan, "Gelin þimdi hep beraber 14 Mayýs'ta da bu 7'li masayý gömelim. Onun için durmayacaðýz. Cezaevlerindeki militanlarýný serbest býrakma, yurt dýþýndakileri geri getirme, kamudan ihraç ettiklerimizi tekrar devlete doldurma sözü verdikleri PKK ve FETÖ terör örgütlerinin mensuplarý þimdi gün sayýyormuþ ama siz onlarý, ben inanýyorum ki 14 Mayýs'ta sandýða gömerek bütün heveslerini, kursaklarýnda býrakacaksýnýz." diye konuþtu.

"BUNLARIN TEK GAYESÝ BÝZE KAYBETTÝREREK ÜLKENÝN VE MÝLLETÝN KAZANIMLARINI YIKMAKTIR"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, ülkenin siyasi, ekonomik, askeri ve diplomatik etki alanýnýn geniþlemesinden rahatsýz olanlarýn da gün saydýðýný anlatarak þunlarý kaydetti:

"Aralarýndaki kavga, dövüþ, þantaj, at pazarlýðý oyunlarý ayyuka çýkanlarýn ülkeye ve millete baþka bir taahhüdünü duydunuz mu? Eðitimde, saðlýkta, güvenlikte, adalette, ulaþýmda, enerjide, sanayide, tarýmda herhangi bir proje vadettiklerini duydunuz mu? Kardeþlerim, evlatlarýmýzýn geleceðine dair herhangi bir niyetlerini duydunuz mu? Duyamazsýnýz. Çünkü bunlarýn böyle bir derdi yok. Bunlarýn tek gayesi bize kaybettirerek ülkenin ve milletin kazanýmlarýný yýkmaktýr. Bunlarýn tek misyonu güvenliðimizi terör örgütlerine, ekonomimizi tefecilere, geleceðimizi emperyalistlere teslim ederek Türkiye'yi çeyrek asýr, yarým asýr geriye götürmektir. Allah'ýn izniyle ülkemizi bu ekibinin insafýna terk etmeyeceðiz."

Bursa'nýn en önemli ilçesi Gemlik'te olduklarýný anýmsatan Erdoðan, eskiden 7,5 saat olan Ýstanbul-Ýzmir arasýný 3 saat 15 dakikaya indirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, "Bay bay Kemal sen galiba Ýzmir milletvekilisin deðil mi? Ýzmir'in Büyükþehir Belediyesi ve birçok belediyesi size ait. Ne yaptýnýz Ýzmir'e ? Ama 3 saat 15 dakikaya Ýstanbul- Ýzmir arasýný indiren AK Parti iktidarý. Biz yaparýz, siz yýkarsýnýz." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Marmaray'ý, Avrasya Tüneli'ni yaptýklarýný hatýrlatan Erdoðan, "Deðerli kardeþlerim, bizim derdimiz bu. Biz size aþýðýz, aþýk. Bundan sonra da yapmaya devam edeceðiz." diye konuþtu.

"YATIRIMLARIN SADECE ZEKATIYLA BÝLE BUNLARIN HAYALLERÝNÝ GERÝDE BIRAKIRIZ"

Cumhurbaþkaný Erdoðan, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Karþýmýzdaki cumhurbaþkaný adaylarýný ve muhalefet partilerinin hepsini üst üste koyun bizim ülkemize kazandýrdýðýmýz, býraktým 21 yýldaki eser ve hizmetlerimizi, sadece son birkaç yýlda hatta ondan da vazgeçtim son birkaç ayda açýlýþýný yaptýðýmýz projelerin yanýna bunlar yaklaþabilir mi? Son birkaç ayda ülkemize kazandýrdýðýmýz yatýrýmlarýn sadece zekatýyla bile biz bunlarýn hayallerini geride býrakýrýz. Ýþte geçtiðimiz günlerde ülkemizin enerjide dýþa baðýmlýlýðýný azaltacak olmasý bakýmýndan hayati öneme sahip Karadeniz gazýný devreye aldýk mý? Bu büyük projenin sevincini milletimizle en güzel þekilde paylaþmak için konutlardaki ilk bir aylýk tüketimi tamamen, bir yýllýk tüketimi de mutfak ve sýcak kullanýmý kadarýyla ne yaptýk? Ücretsiz. Rezerv deðeri 500 milyar dolarla bir trilyon dolar arasýnda hesaplanan bu gazýn, ülkemize saðlayacaðý kazançla geleceðimize de yatýrým yapacaðýz."

Erdoðan, gelirini kendi gaz ve petrol kaynaklarýnýn kazancýndan saðlayacak bir Aile ve Gençlik Bankasý kuracaklarýný dile getirerek "Aile kurumunu güçlendirecek ve gençlerimizi destekleyecek çalýþmalarý buradan finanse edeceðiz. Ev hanýmlarýmýzý, kendi gelirlerine kavuþturmak için primlerinin üçte birini buradan karþýlayarak emekli olabilmelerini saðlayacaðýz ama bay bay Kemal ne yapacak? O da Londra'nýn meþhur tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiþ. Hani Ziya Paþa'nýn güzel bir sözü var, 'Eþek ölür kalýr semeri, insan ölür kalýr eseri.' Bay bay Kemal böyle atmakla filan olmuyor. Esrar, eroin kaçakçýlarýndan para getireceksin. Yok böyle bir þey ya. Yok." ifadelerini kullandý.