Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan Nisan ayýnda yoðun diplomasi
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn nisan ayýndaki diplomasi trafiði yoðun geçti. Cumhurbaþkaný Erdoðan, geçen ay telefon diplomasisine aðýrlýk verdi.

Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Ýran, Cezayir, Pakistan, Endonezya ve Romanya cumhurbaþkanlarýnýn yaný sýra Katar Emiri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Umman Sultaný ve Türkmenistan Halk Maslahatý Baþkaný ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdi.

ERDOÐAN'IN FÝLÝSTÝN DÝPLOMASÝSÝ

Birleþik Arap Emirlikleri ve Nijerya devlet baþkanlarý ile Malezya ve Pakistan baþbakanlarý da telefonla konuþtuðu isimlerdendi. Cumhurbaþkaný Erdoðan bu görüþmelerde hem ikili iliþkileri deðerlendirdi, hem de Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarýný gündeme getirdi.

Gazze'de acil ve kalýcý ateþkesin saðlanmasý ve Filistinlilere insani yardýmlarýn kesintisiz ulaþtýrýlmasý için yapýlmasý gerekenleri söyledi. Bu kapsamda Filistin Devlet Baþkaný Mahmud Abbas ile telefonla görüþtü, Hamas Siyasi Büro Baþkaný Ýsmail Haniye'yi ise Ýstanbul'da kabul etti. Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn yüz yüze görüþtüðü devlet ve hükümet baþkanlarý da oldu.

Almanya ve Tanzanya cumhurbaþkanlarý ile Ankara'da bir araya geldi. Kazakistan Baþbakaný'ný Ankara'da, Hollanda Baþbakaný ile Mýsýr ve Yeni Zelenda dýþiþleri bakanlarýný Ýstanbul'da kabul etti.

13 YIL SONRA IRAK'I ZÝYARET ETTÝ

Erdoðan, geçen ay tek yurt dýþý ziyaretini 13 yýllýk bir aradan sonra Irak'a yaptý. Önce Baðdat'ta Irak cumhurbaþkaný ve baþbakaný ile ardýndan Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Baþkaný ve baþbakaný ile temaslarda bulundu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn diplomasi trafiðine bu ay içinde de devam etmesi bekleniyor.

  • Erdoðan diplomasi
  • Irak ziyareti
  • Filistin gündem