Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Arnavutluk ve Sýrbistan ziyareti gündem oldu
ABONE OL

Arnavutluk'un önemli gazetelerinden Panorama hem basýlý hem çevrim içi versiyonunda Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Arnavutluk ziyaretini manþetlerine taþýdý.

Baþkent Tiran'daki Namazgah Camisi açýlýþýný da ön plana çýkaran gazete, farklý manþetlerle açýlýþa iliþkin geliþmeleri okuyucularýna duyurdu.

Basýlý versiyonunda "Namazgah, inananlar ve ziyaretçiler ile doldu" baþlýðýný kullanan gazete, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Namazgah camisi için "dostluk ve kardeþliðin sembolü" ifadelerine yer verdi, caminin "sadece bir ibadethane deðil, ayný zamanda bir sosyal külliye olacaðýný" vurguladýðýný aktardý.

Telegraf gazetesi ise Namazgah camisinin açýlýþýnýn yaný sýra, Arnavutluk Baþbakaný Edi Rama'nýn Erdoðan'ýn Arnavutluk ziyareti kapsamýnda duyurduðu, Arnavutluk'a kamikaze dron tedarik edileceðini manþete taþýdý.

Arnavutluk Telegrafik Ajansý (ATA) da ziyarete geniþ yer verirken haberde, Türkiye ve Arnavutluk arasýnda iþbirliði, iletiþim, eðitim ve tarým alanlarýnda 4 anlaþmaya imza atýlmasýna dikkat çekildi.

ATA haberinde ayrýca, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn baþkent Tiran'daki Namazgah Camisi'nin açýlýþýnda ifade ettiði "Ýki ülke arasýndaki kardeþlik ve dayanýþmanýn sembolü" sözlerini öne çýkardý.

Arnavutluk'un televizyon kanallarýndan Top Channel, Erdoðan'ýn ülkeye ziyaretini yansýtan ve internet sitesinde yer alan haberin manþetinde, "Tiran'a resmi ziyarette bulunan Erdoðan'dan Arnavutluk'a 'mesaj': FETÖ ile mücadeleye devam edeceðinizi umuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Balkanweb portalý ise haberinde, "Erdoðan, Tiran'da Ýsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldýrýlarýný kýnadý" baþlýðýný ön plana çýkardý.

Arnavutluk'taki diðer televizyon kanallarý ve haber portallarý da Erdoðan'ýn ziyaretini anbean yakýndan ve geniþ bir þekilde okuyucuyla buluþturdu.

- ERDOÐAN'IN SIRBÝSTAN ZÝYARETÝ MANÞETLERDE

Sýrbistan gazetelerinde de Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ziyareti geniþ yer buldu.

Manþetlere taþýnan ziyarete iliþkin "Novosti" gazetesi Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Sýrp mevkidaþý Aleksandar Vucic'in fotoðrafýna yer vererek, "Balkanlarda barýþý beraber koruyoruz" baþlýðýný kullandý.

"Politika" gazetesi ise iki ülke arasýndaki endüstriyel iþbirliðine vurgu yaptý.

Erdoðan'ýn Sýrbistan ziyaretini mercek altýna alan gazeteler, Sýrbistan ve Türkiye arasýnda savunma alanýnda iþbirliðini ele aldý. Gazeteler bu iþbirliðini "Türk dronlarý yeni iþbirliði olabilir" þeklinde yorumladý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn 2 günlük Sýrbistan ziyaretinin ardýndan iki ülke iliþkilerinde "altýn çað" yaþanmakta olduðu da vurgulandý.

Sýrbistan gazeteleri Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ziyaretini "son derece verimli" þeklinde betimledi.

"Informer" gazetesi ise iki ülkenin savunma alanýnda iþbirliðine gideceðini öne çýkararak liderlerin bu kapsamdaki açýklamalarýna yer verdi.

Bir diðer Sýrbistan gazetesi "Blic" de iki liderin fotoðrafýna yer verdikleri manþette "Türkiye ile iliþkiler daha iyi olmamýþtý, ticaret hacmi 7 kat arttý" baþlýðýný kullandý.

- YUNAN BASINI "KAMÝKAZE DRON"U ÖNE ÇIKARDI

To Vima gazetesi, ziyareti "Erdoðan Tiran'a kamikazi dronlarý hediye etti" baþlýðý ile verirken Arnavutluk Baþbakaný Edi Rama'nýn "Arnavutluk Türkiye'nin ittifakýyla yenilmezdir." þeklindeki açýklamalarýna vurgu yaptý.

Erdoðan'ýn Arnavutluk'a pahalý bir hediye sunduðu belirtilen haberde iki ülke arasýnda savunma alanýnda iþbirliðine vurgu yapýldý.

Eleftheres Tipos gazetesi ise ziyareti "Erdoðan Arnavutluk'a kamikaze dron hediye etti, Rama þenlikle kutladý" baþlýðýyla verdi.

Haberde, ziyaretin Arnavutluk-Türkiye iliþkilerinin askeri alanda da çok yakýn olduðunu teyit ettiði ifade edildi.

Kathimerini gazetesi ise "Erdoðan hediyelerle Tiran'a gitti" baþlýðýný kullandý. Haberde, ziyaret vesilesiyle Balkanlarýn en büyük camisinin de açýlýþýnýn yapýldýðý belirtilerek, Arnavutluk'a onlarca kamikaze dron hediye edildiðinin altý çizildi.

- BÖLGE YAZILI BASINI DA ERDOÐAN ZÝYARETÝNE YER VERDÝ

Bosna Hersek'teki gazetelerden "Oslobodjenje", Erdoðan'ýn Sýrbistan ziyaretine geniþ yer vererek, iki ülke arasýnda 11 ayrý iþbirliði anlaþmasýnýn imzalandýðýna vurgu yaptý.

Bir diðer gazete "Nezavisne Novine" de manþetinde Sýrbistan ve Türkiye'nin ekonomik iliþkilerini deðerlendirdi.

Hýrvatistan gazetelerinden "Vecernji List" ise Belgrad'dan "bölgede barýþ ve istikrarýn korunmasý" mesajýnýn gönderildiðini belirterek, Sýrbistan ve Türkiye iliþkilerinde "altýn çaðýn" yaþandýðýna dikkati çekti.