Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz: 1 trilyon 28 milyar lira ödenek ayýrdýk
ABONE OL

Yýlmaz, Recep Tayyip Erdoðan Dünya Kayýsý Ticaret Merkezi'nde, Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yapýmý tamamlanan projelerin toplu açýlýþýnda, Malatyalýlarýn ramazan ayýný tebrik etti.

Malatya'da olmaktan mutlu olduðunu aktaran Yýlmaz, þöyle konuþtu:

"Bugün 'AK Parti Belediyeciliði' vizyonumuza yakýþýr 44 eserin açýlýþýný yapýyoruz. Malatya Büyükþehir Belediye Baþkaný Selahattin bey ve ekibine teþekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlýðý, Ýçiþleri Bakanlýðýmýza, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýmýza ve tüm bakanlýklarýmýza teþekkür ediyorum. Ben bu bölgenin çocuðuyum. Beþ gündür bu bölgedeyim ve Malatya'ya uðramadan gitmek olmazdý. Malatya, bölgemizin cazibe merkezi. Her geldiðimde eser ve hizmet görüyoruz. Malatya'nýn da plakasý 44 herhalde bu sayý rastgele hazýrlanmadý. Biten proje sayýmýz hepsi uyum içerisinde. Ýnþallah devam edeceðiz."

Asrýn felaketinin yaþandýðý ilk günden bu yana Malatya'da devlet, millet el ele þehri ayaða kaldýrmak için çalýþýldýðýný anlatan Yýlmaz, çalýþmalarýn sürdüðünü ifade etti.

- "ÞU ANA KADAR 46 BÝN CÝVARINDA KONUTU TESLÝM ETTÝK"

Ticaretin yeniden canlanmasý, sosyal hayatýn yeþermesi için gayret sarf ettiklerini dile getiren Yýlmaz, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bize düþen depremin yaralarýný sarmak, bu illerimizi eskisinden de daha iyi bir noktaya taþýmaktýr. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn riyasetinde ilk andan itibaren bu gayret içinde olduk ve buna da devam ediyoruz. Geçen sene merkezi idareden deprem bölgemize 930 milyar Türk lirasý harcama yaptýk. Bu yýlýn bütçesinde ise sadece merkezi idareden 1 trilyon 28 milyar lira ödenek ayýrdýk. Öncelikle kalýcý konutlar inþa ediyoruz hak sahiplikleri belirlendi, þimdi kalýcý konutlarýmýzý bitirip hak sahiplerine teslim ediyoruz. Þu ana kadar 46 bin civarýnda konutu teslim ettik, çok yakýn gelecekte Sayýn Cumhurbaþkanýmýz kura çekimiyle daha fazlasýný daðýtacak. Her ay 15-20 bin konut teslim ederek yýl sonunda inþallah 200 bin civarýnda konutumuzu hak sahiplerine teslim etmiþ olacaðýz. Sadece Malatya ilimizde 17 Þubat'ta 5 bin 140'ý il ve ilçe merkezi, 1041 kýrsalda olmak üzere toplam 6 bin 181 konutun kurasý çekildi, 18 bin konutun inþaatý da þu anda devam ediyor."

- "MALATYA ALLAH'IN ÝZNÝYLE ESKÝSÝNDEN DAHA ÝYÝ HALE GELECEKTÝR"

Malatya'da 54 bin haneye 3 milyar liraya yakýn kira yardýmý yapýldýðýný belirten Yýlmaz, vatandaþlarýn en kýsa sürede kalýcý konutlara yerleþtirileceðini ifade etti.

Yýlmaz, þunlarý kaydetti:

"Yakýn bir gelecekte Cumhurbaþkanýmýz yine bir kura çekimi gerçekleþtirilecek tüm illerimiz için Malatya'mýzýn da bildiðim kadarýyla 1000 civarýnda hak sahibi bu hemen önümüzdeki günlerdeki kurayla kalýcý konutlarýna kavuþmuþ olacaklar. Konutlarla yetinmiyoruz, bir taraftan kalýcý konutlarý inþa ederken diðer taraftan altyapýyý ihya ediyoruz, imar ediyoruz. Yollardan doðal gaz tesislerine, elektrikten eðitim saðlýk ünitelerine, ne gerekiyorsa altyapýya ciddi anlamda deprem bölgemizde yatýrým yapýyoruz. Bununla da sýnýrlý deðil, bir taraftan konut bir taraftan altyapý diðer taraftan üçüncü bir baþlýk olarak bu bölgelerimizde ekonomik ve sosyal hayatý canlandýrýcý her türlü projeye destek veriyoruz. Malatya'da da biliyorsunuz organize sanayi bölgelerine, küçük sanayi sitelerine, bugün bu açtýðýmýz eserde gördüðünüz gibi iþ dünyamýzýn rahat bir þekilde üretim yapacaðý alanlara ciddi destekler veriyoruz, teþvikler veriyoruz. Ekonomik olarak Malatya Allah'ýn izniyle eskisinden daha iyi hale gelecektir."

Yýlmaz, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Malatya Büyükþehir Belediyesi Baþkaný adayý Sami Er'in, belediyecilik tecrübesine sahip ve seçimlere hazýr olduðunu söyledi.

Yapýlan yatýrýmlardan emeði geçenlere teþekkür eden Yýlmaz, Malatya'nýn eskisinden daha iyi olacaðýný sözlerine ekledi.

Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yapýmý tamamlanan hizmetlerin toplu açýlýþý gerçekleþtirildi.

Açýlýþa, Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak ve vatandaþlar katýldý.

  • Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz
  • Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz
  • Cevdet Yýlmaz
  • malatya