Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplanýyor! Ýþte masadaki kritik konular
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi, bugün Baþkan Recep Tayyip Erdoðan'ýn baþkanlýðýnda Beþtepe'de toplanacak. Toplantýnýn ana gündem maddesi Ýsrail'in saldýrýlarý ve artan þiddet olaylarýyla ilgili olacak. Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun savaþý bölgeye yayma stratejisine karþýlýk Türkiye'nin atacaðý adýmlar görüþülecek. Gazze'de ateþkesin saðlanmasý için uluslararasý alanda Ýsrail'e baský uygulanmasýna yönelik giriþimler ve iki devletli çözüme gidilmesi için yapýlabilecekler gündeme gelecek.

KADINA ÞÝDDET SUNUMU

Kabine toplantýsýnda bir baþka konu da art arda yaþanan kadýn cinayetleri olacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Mahinur Özdemir Göktaþ bir sunum yapacak. Kadýna yönelik þiddetin önlenmesi için atýlacak adýmlar görüþülecek. Meclis gündemine gelmesi beklenen yasalarýn yaný sýra asayiþ, güvenlik, toplumsal huzur baðlamýnda atýlacak adýmlar da kabinede deðerlendirilecek.

EKONOMÝ DE MASADA

Ekonomi de kabinenin sürekli takibinde olduðu bir baþlýk. Yüzde 40'lýk enflasyon hedefinin tutturulmasý için alýnacak ek tedbirler, emeklileri, dar gelirlinin alým gücünün yükseltilmesi için atýlacak adýmlar kabinede masaya yatýrýlacak.

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ'tan 3. madde açýklamasý: Söz konusu deðil

Haçaturyan: Türkiye ile çok da uzak olmayan yeni bir aþamaya girdik

Komþudan dikkat çeken Türkiye açýklamasý! 'Yeni bir aþama' olarak duyurdular