DEM Parti'den MHP Lideri Bahçeli'nin ''Öcalan'' çaðrýsýna cevap: Ýnisiyatif almaya hazýrýz
ABONE OL

DEM Parti Eþ Genel Baþkaný Tülay Hatimoðullarý Oruç partisinin grup toplantýsýnda Bahçeli'nin çaðrýsýna cevap verdi.

Oruç, "Gerçek barýþ bir baþlangýç olacaksa tecrit kaldýrýlmalýdýr. Sorunun çözümünde pusula demokratik müzakeredir, onurlu barýþtýr. Onurlu bir barýþ için de insiyatif almaya hazýrýz" dedi.

"TERÖRÜN TAMAMEN BÝTTÝÐÝNÝ VE ÖRGÜTÜN LAÐVEDÝLDÝÐÝNÝ HAYKIRSIN"

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, Partisinin grup toplantýsýnda yaptýðý konuþmada "Teröristbaþý iþin içinde olmazsa bir þey çýkmaz" diyenlere de sesleniyorum. Þayet teröristbaþýnýn tecridi kaldýrýlýrsa, gelsin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, DEM Parti grup toplantýsýnda konuþsun. Terörün tamamen bittiðini ve örgütün laðvedildiðini haykýrsýn. Bu dirayet ve kararlýlýðý gösterirse umut hakkýnýn kullanýmýyla ilgili yasal düzenlemenin yapýlmasý ve bundan yararlanmasýnýn önü de ardýna kadar açýlsýn. Ne Kandil ne Edirne, adres Ýmralý'dan DEM'e uzansýn ve bu aðýr ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çýkarýlsýn. Hodri meydan... Buna varýz..." ifadelerini kullandý.

UMUT HAKKI NEDÝR?

Umut hakký, aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrýlan bir mahkumun belirli bir süre sonra cezasýnýn yeniden gözden geçirilmesini ve rehabilitasyon sürecine tabi tutulma þansýný içerir.

Umut hakký, ceza hukukunda, hapis cezasýna mahkûm edilen bireylerin belirli süreler boyunca gösterdikleri iyi hal ve davranýþlarý göz önünde bulundurularak, kanunla belirlenmiþ þartlar dahilinde koþullu salýverilme olasýlýklarýnýn deðerlendirilmesini kapsar. Umut hakký, her mahkûm için geçerli deðildir. Bu hak, özellikle belirli koþullarý saðlayan mahkûmlar için geçerlidir.