DHKP-C apartmana taşındı
ABONE OL

ERDOĞAN İSTEDİ, SAMARAS LAVRİON’U TERÖR ÖRGÜTÜNE 3 GÜNDE KAPATTI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’a 4 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşen görüşmede yaptığı uyarı sonuç verdi. Son dönemde eylemlerini arttıran ve güvenlik birimlerinin art arda yaptığı operasyonla büyük bir darbe alan terör örgütü DHPKC’nin Lavrion ve Ororpo Dileysi’ndeki kampları Yunanistan yönetimi tarafından kapatıldı. DHKP-C’nin, Lavrion’dan Selanik’teki 5 katlı bir apartmana taşındığı belirlendi.

Oropo Kampı da kapatıldı

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Samaras ile yaptığı görüşmede Yunanistan’daki terör örgütü kamplarını gündeme getirmiş ve kapatmasını istemişdi. Yunanistan görüşmenin ardından ilk adımı attı ve Lavrion’daki DHPKC kampını kapattı. Yunanistan’ın Lavrionun yanı sıra Oropo Dilesi bölgesindeki örgüt kampını da kapattığı bildirildi. Son olarak ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne saldıran canlı bomba Ecevit Şanlı gibi pekçok intihar bombacısı ve polis katilinin Lavrion’daki kamplarda eğitildiği tespit edilmişti.

Selanik’te 5 katlı binadalar

1970’li yıllardan itibaren Dev-Solcular ve o dönemdeki adıyla APO’culara ev sahipliği yapan Lavrion’daki kampın kapatılmasının ardından DHKP-C terör örgütünün Selanik’e taşındığı tespit edildi. Örgütünün Selanik’de bulunan 5 katlı bir apartmana taşındığı ve buradan yönetilmeye başlandığı belirtildi. Örgütün taşınması son dönemde hazırlanan istihbarat raporlarına da yansıdı.

Suriye’deki kamplar da kapandı

DHKPC’nin, yaşanan iç karışıklıkların ardından son dönemde faaliyetlerini arttırdığı Suriyedeki kamplarını da kapattığı öğrenildi. Şam ve Lazkiye kamplarını kapatan örgütün Selanikteki apartmandan yönetildiği belirtiliyor. 

MARJİNAL SOL TERÖRÜ BİTİRECEK LİSTE

TÜRKİYE geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel’e ülkesinden barınan örgüt üyelerinin iadesi için bir liste verilmişti. Türkiye, PKK, DHKP-C, MKP, MLKP gibi örgütlerin liderlerinin de aralarında bulunduğu 170 teröristin iadesini istemişti. Terör uzmanları listede ismi olan yöneticilerin iade edilmesi durumunda sol terörür bitme noktasını geleceğini söylüyor.

ABD ELÇİLİĞİ’Nİ VURDU: ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne saldıran canlı bomba Ecevit Şanlı’da silah ve bomba eğitimi aldığı Yunanistan’dan 12 Aralık 2012’de sahte pasaportla Türkiye’ye giriş yapmıştı.

KARAKOLDA PATLADI: İstanbul Sultangazi’deki 75’inci Yıl Polis Karakolu’na saldıran canlı bomba DHKP-C’li İbrahim Çuhadır’ın Yunanistan’daki Lavrion kampında eğitildiği ortaya çıkmıştı.

POLİSLERİ ŞEHİT ETTİLER: Gaziosmanpaşa’da polis Zekeriya Yurdakul’u şehit eden Sultan Işıklı ile yine Gaziosmanpaşa’da polis Mücahit Daştan’ı şehit eden Nurgül Acar’ın yolları Lavrion’dan geçti.

BAŞBAKAN’A SALDIRACAKTI: Başbakan Erdoğan’a oyuncak bebekle suikast hazırlığı yaptıkları sırada yakalanan DHKP-C bombacıları Murat Kaçmaz ve Elif Akkurt da Lavrion’da eğitim almışlardı.