Dünya basýný Bakan Fidan'ýn Rusya temaslarýný böyle gördü
ABONE OL

Ýngiltere menþeli The Telegraph gazetesi görüþmeyle ilgili "Türkiye Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan'ýn salý günü Rus mevkidaþý Sergey Lavrov ile 'Türkiye için önemli olan ekonomik konularý' ele almanýn yaný sýra Gazze'deki savaþý da istiþare ettiðini" manþetlerine taþýdý.

Al-Monitor medya organý Bakan Fidan'ýn Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ile görüþmesini "Putin ile Fidan arasýndaki ilk ikili görüþmede Rus liderin Batý'ya karþý bir denge unsuru olarak Ankara'nýn BRICS'e katýlma konusundaki ilgisini benimsediði görüldü" ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan merkezli medya organý Report News "Rusya, Ukrayna krizinin çözümüne katkýlarýndan dolayý Türkiye'ye müteþekkir – Putin" baþlýðýyla Fidan-Putin görüþmesini duyurdu.

Arab News ise "Putin bölgesel toplantýda Cumhurbaþkaný Erdoðan ile görüþmeyi umuyor" baþlýðý ile verdiði haberde "Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin, Ukrayna ihtilafýnýn çözümüne katkýda bulunma çabalarýndan dolayý Türkiye'ye teþekkür etti" ifadelerine yer verdi.

Yunanistan merkezli medya organý Ekathimerini haber ajanslarýna dayandýrdýðý haberinde "Rus haber ajanslarýnýn aktardýðýna göre Kremlin lideri Vladimir Putin Salý günü yaptýðý açýklamada, gelecek ay Kazakistan'da yapýlacak bölgesel bir toplantýda Türkiye Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan ile buluþmayý umduðunu söyledi" dedi.