Dünyada geniþ yanký buldu: Türkiye, yeni askeri harekatýn sinyalini verdi
ABONE OL

Dün Ýzmir'in Seferihisar ilçesindeki Doðanbey Atýþlý Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleþtirilen Efes-2024 Tatbikatý'nýn seçkin gözlemci gününe katýlan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn sözleri dünya basýnýnda gündem oldu.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN'IN 'TERÖRÝSTAN' ÇIKIÞINA VURGU

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de sözde yerel seçim hazýrlýklarýna iliþkin Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn 'teröristan' çýkýþýna vurgu yapýldý.

"HAREKETE GEÇMEKTEN ÇEKÝNMEYÝZ"

Suriye'de halen kaos ve istikrarsýzlýðýn hakim olduðuna dikkati çeken Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn "Bölücü terör örgütünün Suriye uzantýsý, bir 'teröristan' kurma hedefiyle bölge halký üzerindeki baskýsýný, tehditlerini ve gayretlerini yoðunlaþtýrdý. Terör örgütünün halk oylamasý bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüðüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakýndan takip ediyoruz. Daha önce de bu konudaki politikamýzý çok net ortaya koyduk. Türkiye, güney sýnýrlarýnýn hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ýn kuzeyinde bölücü örgütün bir 'teröristan' kurmasýna asla izin vermeyecektir. Oldubittiler karþýsýnda daha evvel yapýlmasý gerekiyorsa, ne yapýlmasý gerekiyorsa onu yaptýk, ayný durumla karþýlaþmamýz halinde harekete geçmekten yine çekinmeyiz" ifadeleri ön plana çýkarýldý.

TÜRKÝYE'DEN YENÝ HAREKAT SÝNYALÝ

Haberde, "Geçmiþte Suriye'de askeri operasyonlar baþlatan Türkiye, Suriyeli Kürt militanlarýn (PKK/YPG'li terörist) bu hamlesini, sýnýrýnýn ötesinde baðýmsýz bir yönetim varlýðý oluþturmaya yönelik bir adým olarak deðerlendiriyor. Planlanan seçimleri hem Suriye'nin hem de Türkiye'nin toprak bütünlüðüne yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi" ifadeleri yer aldý.

Haberde, Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir askeri müdahalenin sinyalini verdiði kaydedildi.

  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • PKK
  • sözde seçim
  • Suriye
  • askeri harekat