İbrahim Kalın: Erdoğan ve hükümet tam bir uyum içinde
ABONE OL

Türkiye'nin siyasi tarihinde bir ilke daha imza atıldı. ABD’deki Beyaz Saray Sözcülüğü’nün benzeri bir uygulamaya Ankara’da da geçildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Uyumu sağlamak görevi

Kalın, Erdoğan’ın yüksek yargı başkanlarına verdiği yemekte neler konuşulduğuna dair soruya, “Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu yemek son yıllarda adeta bir gelenek haline gelmiş bir buluşmadır. Kurumlar arasındaki uyumun sağlanması cumhurbaşkanımızın görevlerinden biridir. Son derece sıcak bir ortamda buluşma gerçekleşti” cevabını verdi.

Şemayı kendisi belirliyor

Cumhurbaşkanlığının yeni teşkilat yapısıyla ilgili soruları da cevaplandıran Kalın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 13 bölüm başkanlığı ile bunlara bağlı müdürlük ve birimlerden oluşan bir teşkilat destek verecek. Yeni cumhurbaşkanlığı şeması tamamen cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda işleyen bir mekanizma. Bunu başka bir yapı gibi görmek yanlış olur. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız arasında tam bir uyum var. Mükemmel bir koordinasyon söz konusu. Bundan sonra da aynı uyum ve koordinasyon devam edecektir. Çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadele gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekse hükümetin uyum içinde çalıştığı ve üzerinde ısrarla durdukları konular arasındadır” diye konuştu.

Süleyman Şah sevinç kaynağı

Kalın, Ortadoğu’daki gelişmelere ve Esed’in Erdoğan’ı suçlayan sözlerine ilişkin de, “Süleymanşah karakolundaki askerlerimizin ihtiyaçları düzenli sağlanmaya devam etmektedir. Tek bir askerimizin burnunu kanamaması bizim için sevinç kaynağıdır. Vatandaşlarını varil bombalarıyla öldüren biri, 2 milyon Suriyeliye kucak açmış Türkiye’yi  asla suçlayamaz. Esad rejimi yerinde kaldıkça Suriye’de barış mümkün olmayacaktır.”

Kılıçdaroğlu’nun gafı üzücü

Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Erdoğan’ın elindeki gerçek kitap yerine montajlanmış resim üzerinden konuşmasını eleştiren Kalın, “Cumhurbaşkanımız hastaları ziyaret etmiştir. Oradaki hasta çocuklara boyama kitabı hediye edildi. Bu kitap üzerinden yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığı hepinizin malumu. Ana muhalefet liderinin böyle bir duruma düşmesi üzüntü verici” dedi. 

Cumhur ile buluşulan bir külliye olacak

Kalın şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yakında külliye olarak ifade edilecek olan bir cumhurbaşkanlığı sarayı inşa edildi. Bu cumhurbaşkanlığı sarayının ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıkmaktadır. Burası milletin sarayıdır. Devletin temsil edildiği yerdir. Gelen yerli yabancı konuklar geniş yelpazede misafirleri ağırladığımız yerdir.Burada makam katı ve yanlarda iki tane hizmet binası olmak üzere açılmış bulunmaktadır. Bütün projeler tamamlandığında burası cumhur ile reisinin buluştuğu tam külliye haline gelecek ve halkımızın da hizmetine açılacaktır.” Kalın, Yunanistan seçimleriyle ilgili de, “Çipras’ı tebrik ediyoruz” dedi.