Esenyurt Belediye Meclisinde Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýn unutulmasý tartýþmaya neden oldu
ABONE OL

Esenyurt Belediye Meclisi eylül ayý birinci oturumu, Belediye Baþkaný Ahmet Özer baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Açýlýþ konuþmasýný yapan Özer, ardýndan özel görüþmeleri olduðu için toplantýdan ayrýlacaðýný söyledi. Meclisten ayrýlacaðý sýrada Özer'e görevli tarafýndan saygý duruþunda bulunulmadýðý ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmadýðý hatýrlatýldý.

Özer, görevliye "Þimdi mi yapalým onu, ben çýktýktan sonra mý?" diye sordu.

Ardýndan Özer, "Birazdan daha önceden planlanmýþ bazý görüþmeler için aranýzdan ayrýlacaðým. Dolayýsýyla saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'ný yapýp öyle ayrýlmam gerekiyormuþ. Hepinizi saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'na davet ediyorum." dedi.

AK Parti'den baþörtülülere 'öcü' diyen Serra Yýlmaz'ýn Üsküdar'da etkinliðe davet edilmesine tepki

Saygý duruþunda bulunulmasý ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýn ardýndan Meclise ara verildi.

AK PARTÝ'DEN TEPKÝ

Gündem dýþý söz alan Belediye Meclisi AK Parti Grup Baþkanvekili Togay Çoban, yaþananlara tepki gösterdi.

Kendileri konuþma yaptýktan sonra Özer'in ayrýlmasýný beklediklerini ifade eden Çoban, ''Ne yazýk ki büyük bir skandala imza attý. Ben bilerek olduðuna inanýyorum. Ýki ay aranýn ardýndan belediye meclisi açýldýðýnda saygý duruþunda bulunulup Ýstiklal Marþý okunduktan sonra gündemlere geçilir. Ne yazýk ki Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez böyle bir uygulamayla karþý karþýya olduðumuzu görüyoruz. Ankara'da sürekli halktan, Cumhuriyet'ten, demokrasiden bahseden Esenyurt Belediye Baþkaný, ne yazýk ki sanki Cumhuriyet'le bir sorunu varmýþ gibi 40 dakika konuþtuktan sonra 'Buradan ayrýlacaðým.' dedi." diye konuþtu.

Evleri yýkýlan 'ÝETT' maðduru vatandaþlardan ÝBB'ye tepki

"Yetkili arkadaþ uyardýktan, 'Saygý duruþunda bulunmadýk ve Ýstiklal Marþý'ný okumadýk.' dedikten sonra 'Ben gideyim mi yoksa þimdi mi okuyayým?' diye söyledi. Arkadaþlar uyardýktan sonra Ýstiklal Marþý'ný okumadan buradan ayrýldý." diyen Çoban, sözlerini þöyle sürdürdü: :

"Ýþte sizin CHP dediðiniz duruþ bu þekilde. Ýsterdim ki iki ay sürenin ardýndan Belediye Baþkaný, grup baþkanvekillerinin konuþmasýný dinledikten sonra buradan ayrýlsýn. Zaten konuþmalar bittikten sonra komisyonlara havale edip ayrýlacaktýk. Ancak Sayýn Belediye Baþkaný ne yazýk ki eleþtirilere tahammülü olmadýðý için geldi, burada açýlýþýný yaptý, açýlýþý da teamüllere uygun þekilde yapmadan Meclisi hiçe sayarak buradan ayrýldý. Huzurlarýnýzda kendisini kýnýyorum.''