ABONE OL
Canlı yayında Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonları için söylediği, "Bu süreçi yeni Türkiye'nin İstiklal mücadelesidir" sözünü değerlendiren Özkan, Türkiye'nin hangi evrelerden geçerek bugünlere geldiğinin altını çizdi.
 
 
İşte programdan bazı satır başları:
 
 
TÜRKİYE 'ÇÖZÜM' İRADESİ GÖSTERDİ
 
 
Türkiye'nin demokrasi tarihinde çok kritik bir evredeyiz. 2013 yılını önceki yıllardan farklılaştıran çok temel bir değişim var. Türkiye ilk kez asırlık -ama son 30 yılını da kana bulamış- bir problemini çözme iradesi gösterdi ve bunu da üstelik 3. bir ülkenin yardımına,desteğine ve motivasyonuna ihtiyaç duymadan tamamen kendi yerli modelini üreterek, kendi özgüveni ve kararlılığıyla ve bu sorunun kendi iç meselesi olduğunun, bu meseleyi çözmeden ayağa kalkamayacağının ve kaybettiği kanın kendi kanı olduğunun kararlılına vardı.
 
 
BUGÜNLERE GELMEK KOLAY OLMADI
 
 
2013'ün başlarından itibaren bu pozisyona gelebilmek zaman aldı. Evet Türkiye'de halkın iradesi defalarca sekteye uğratıldı. Hep askeri vesayet eliyle fiili darbeler yaparak ya da zayıf hükümetler kurarak, biraz kabuğunun dışına çıkan hükümetlere balans ayarları yapılarak, toplumun farklı kesimlerinin birbirine karşı kışkırtılarak ve ekonomisi zayıf tutularak hep istenilenin kolayla yaptırılabildiği bir Türkiye modeli bugüne kadar gelmekteydi.
 
 
TÜRKİYE SON 11 YILDA BÜYÜK BİR İVME KAZANDI
 
 
AK Parti'nin, yani Saadet Partisi içerisindeki bir çekirdek kadronun Türkiye'nin yeni bir siyasete ihtiyacı olduğunu tespit etmesi ve halkın o siyasi hareketin arkasında durabilmesi ile Türkiye son 11 yılını büyük bir değişimle geçirdi. Bu değişim hem siyaseten hem ekonomik olarak hem de dış politika bakımından Türkiye'deki bütün paradigmaları değiştirdi. Bu konuda toplumu ikna etti ve toplum da bu değişimde fiili rol aldı. Böylelikle Türkiye 11 yıl boyunca büyük bir ivme kazandı. 
 
 
BUGÜN YAŞADIĞIMIZ ŞEY BİR DARBEDİR!
 
 
Gezi olayları basit bir protestodan büyük bir tepkiye dönmüştü ve eğer bastırılamasaydı bir yönetim krizine dönüşebilirdi ama neyse ki bastırıldı.. İnsanlar da sağduyulu davranıp evlerine geri döndü. Şimdi ise bambaşka bir olayla karşı karşıyayız ve bu yaşadığımız bir darbedir! Yolsuzluk soruşturması başlığı altında buraya gelse de hangi aşamalardan buraya geldiğini biliyoruz.