Fahrettin Altun: Filistin'i asla yalnýz býrakmayacaðýmýzý dünyaya tekrar ilan ettik
ABONE OL

Altun, sosyal medya hesabýndan "Büyük Filistin Mitingi"ne iliþkin yaptýðý paylaþýmda, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn, sözde medeni ve demokratik ülkelerin gösterdiði ikiyüzlülük ve korkaklýk karþýsýnda gerçekleri haykýrmaya devam ettiðini belirtti.

Ýsrail'in masum sivillere karþý iþlediði savaþ suçlarýna göz yummayacaklarýný ifade eden Altun, "Halkýmýz Filistinli kardeþlerimize desteðini ve dayanýþma ruhunu bugün Ýstanbul'da unutulmaz bir biçimde ortaya koydu. Büyük Filistin Mitingi sýrasýnda, Filistin'i asla yalnýz býrakmayacaðýmýzý dünyaya tekrar ilan ettik." açýklamasýný yaptý.

Türkiye'nin, insani yardým göndermek ve bir anlaþma saðlamak için elinden gelen her þeyi yaptýðýný bildiren Altun, "Ancak Ýsrail tarafýnýn þiddet ýsrarý, çabalarýmýzýn önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Onlarýn Gazze'de maalesef sadece etnik temizlik çabasý içinde olduðunu görüyoruz. Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn dediði gibi, Ýsrail'in savaþ suçlarýna karþý uluslararasý mahkemelere baþvurarak Ýsrail'i sorumlu tutacaðýz. Sivilleri koruyan uluslararasý hukuk bu kadar acýmasýzca ve pervasýzca çiðnenemez." deðerlendirmesinde bulundu.

Dünyayý Ýsrail'e karþý ortak eyleme ve uyanmaya davet ettiklerinin altýný çizen Altun, þunlarý kaydetti:

"Bugünkü BM oylamasý, Ýsrail'in uluslararasý toplumun gözünde de yalnýzlaþtýðýný gösteren doðru bir adýmdýr. BMGK'da veto yetkilerini kullanarak Ýsrail'i koruyanlar, Ýsrail'in sivillere yönelik savaþýna destek verdikleri ve suç ortaklýðý yaptýklarý için utanmalýdýr. Ýsrail'i sorumlu tutarken, ateþkes için baský yapmaya ve diplomatik giriþimlere kapýlarýmýzý açýk tutmaya devam edeceðiz. Ýsrail þu anda Filistinlilere karþý soykýrýma varan acýmasýz politikalarýný sürdürse bile diplomatik çabalarýmýzý terk edemeyiz."