Cumhurbaþkaný Erdoðan: Gizli gündemimiz ve ajandamýz yok
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Katar’da El-Arab gazetesine mülakat verdi. Erdoðan, özetle þunlarý söyledi…

KATAR’DAKÝ TÜRK ÜSSÜ: (Katar’daki Türkiye’nin askeri üssünü Körfez bölgesinin istikrarý baðlamýnda neleri hedefliyor?) Siyasi alandaki iliþkilerin mükemmel olan seviyesini korumak, daha da geliþtirmek, askeri ve savunma alanlarýnda da yakýn iþ birliðine baðlýdýr. Biz bunu güçlendirmek istiyoruz.  

BARIÞTAN YANAYIZ: Türkiye ile Katar bölgesel barýþtan yanadýr. Terör ve her türlü güvenlik tehdidinin artýk son bulmasýný istiyoruz.  

KAYGILANMASINLAR: Kimse Türkiye ile Katar’ýn tamamen kardeþlik esasýna dayalý yakýnlaþmasýndan, iþ birliðinden kaygýlanmasýn. Biz bu iþ birliðini bölgedeki tüm ülkelere teþmil etmek istiyoruz. Mühim olan, bölgedeki insanlarýn barýþ, huzur ve güven içinde hayatlarýný idame ettirmesidir. Bunun ötesinde bir amacýmýz yok, olamaz. Bakýn çok net ifade ediyorum: Bizim bir gizli gündemimiz, gizli ajandamýz yok. 

15 TEMMUZ: 15 Temmuz darbe giriþimi sýrasýnda, Batý iyi bir sýnav veremedi. Bize geçmiþ olsun bile diyemeyecek kadar aciz duruma düþtüler, günler sonra akýllarýna taziyelerini bildirmek geldi. Bu demokrasiye ve özgürlüklere sahip çýkma açýsýndan Batý’nýn 15 Temmuz’da sýnýfta kaldýðýnýn göstergesi. 

ÖZELEÞTÝRÝ YAPMALI: Batýlý ülkeleri bu konuda (15 Temmuz) öz eleþtiri yapmalý. Milli iradenin merkezi Meclisimiz bombalandý ama Batý’dan güçlü bir darbe karþýtý destek mesajý almadýk, alamadýk. Batý’nýn kendini sorgulamasý gerekiyor. Batý ülkeleri artýk baþka milletlere demokrasi, özgürlükler, hukuk propagandasý yaparken tekraren düþünmesi gerekir.  

GERÝLEME YOK: Türkiye’de özgürlükler konusunda gerileme olduðu iddiasý gerçek deðil. Türkiye’de muhalefet, medyasý aracýlýðýyla hükümete en aðýr eleþtirileri yöneltebiliyor. Bazý yayýn organlarýnýn kapatýlmasý yargýnýn verdiði kararlar neticesindedir. Terörle iltisaklý olan, terör propagandasý yapan yayýn organlarý kapatýldý.

BASIN ÖZGÜR: Batý’da gazetenin ya da bir televizyonun El Kaide’yle baðlantýlý olduðu ortaya çýksa ne olur? Basýn özgürlüðü adýna hukuki iþlem yapýlmamasý mümkün mü? Türkiye’de bazý kiþilerin tutuklanmasý, gazetecilik faaliyetlerinden deðildir. Türkiye’de basýn özgürlüðü Batý’daki pek çok ülkeden fazladýr.

SURÝYE KRÝZÝ: Biz Suriye’de kanýn durmasýný istiyoruz. Kalýcý barýþ bir an önce saðlansýn istiyoruz. Astana görüþmeleri önemli adým. Cenevre görüþmeleri de mühim. 

Katar’da Türk okulu açýldý 

Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn talimatýyla Katar’ýn baþkenti Doha’da inþa edilen Doha Büyükelçiliði Türk Okulu, Cumhurbaþkanlýðý Genel Sekreter Yardýmcýsý ve Sözcüsü Ýbrahim Kalýn tarafýndan açýldý. Törende konuþan Kalýn, “Türk-Katar iliþkilerini taçlandýran bu proje, iliþkilerimizi daha da güçlendirecek ve Katar’da yaþayan vatandaþlarýmýzýn ve diðer ülkelerin vatandaþlarýnýn çocuklarýna hizmet edecektir” dedi. Ýki senede tamamlanan 250 öðrenci kapasiteli okul, yabancý dil aðýrlýklý olarak Milli Eðitim Bakanlýðý müfredatýna göre, Katar Eðitim Bakanlýðý standartlarýna uygun faaliyet gösteriyor. Ýlk ve ortakokul öðrencilerinin eðitim gördüðü, 10 bin metrekare alana kurulu okul 20 milyon liraya mal oldu.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Katar Emiri Þeyh Temim bin Hamad Al-Sani, tarafýndan Türk restoranýnda onuruna verilen öðle yemeðine katýldý. 

Kahramanmaraþ Erdoðan’ý bekliyor

Kahramanmaraþ Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatih Mehmet Erkoç, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn referandumun ilk toplantýsýný yarýn Kahramanmaraþ’ta yapacaðýný duyurdu. Müftülük Meydaný’nda Cuma günü saat 14.00’te Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn hem toplu açýlýþ töreni yapacaðýný hem de halka hitap edeceðini belirten Baþkan Erkoç, belediyede düzenlediði basýn toplantýsýnda þunlarý söyledi: “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. 16 Nisan milletimizin geleceði için çok önemli bir gün. Kahramanmaraþ halký ülkenin istikbali için her zaman dimdik durmuþtur. 16 Nisan’da da kahramanca bir tavýr gösterecek olan Kahramanmaraþ halký ‘evet’lerde de Türkiye’de birinci olacaktýr.  Kahramanmaraþ’ta yaþayan 1 milyon 112 bin insanýmýzý, partili partisiz tüm halkýmýzý Müftülük Meydaný’na davet ediyorum.”  

Katar’da görkemli karþýlama

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Suudi Arabistan’daki temaslarýnýn ardýndan, Körfez ülkeleri resmi ziyaretinin son duraðý olan Katar’ýn baþkenti Doha’ya geçti. Eþi Emine Erdoðan’ýn yaný sýra Dýþiþleri Bakaný Mevlüt Çavuþoðlu, Ekonomi Bakaný Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Berat Albayrak, Milli Savunma Bakaný Fikri Iþýk, Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Hulusi Akar ve MÝT Müsteþarý Hakan Fidan’ýn da eþlik ettiði Cumhurbaþkaný Erdoðan, Doha temaslarý kapsamýnda ilk olarak Katar Emiri Þeyh Tamim bin Hamad Al-Sani ile görüþtü. Cumhurbaþkaný Erdoðan, Katar Emiri Þeyh Tamim bin Hamad Al-Sani tarafýndan resmi törenle karþýlandý. Erdoðan ve Al-Sani karþýlama töreninin ardýndan baþ baþa görüþmeye geçti. Ýki ülke iliþkilerinin yaný sýra bölgesel ve küresel konular ele alýndýðý Katar Emirlik Divaný’nda gerçekleþen görüþmenin ardýndan Cumhurbaþkaný Erdoðan, Al-Sani tarafýndan onuruna Katar Mall’de verilen öðle yemeðine iþtirak etti.