Haçaturyan: Türkiye ile çok da uzak olmayan yeni bir aþamaya girdik
ABONE OL
Ermenistan Cumhurbaþkaný Vahagn Haçaturyan, Ermenistan-Türkiye normalleþmesinin yakýn gelecekte gerçeðe dönüþebileceðini söyledi.

Haçaturyan, Türkmenistan'ýn baþkenti Aþkabat'ta Türkiye-Ermenistan iliþkilerine dair önemli açýklamalarda bulundu.

Büyük Türk þairi Mahtumkulu Firaki'nin 300. doðum günü vesilesiyle düzenlenen "Uluslararasý Zaman ve Uygarlýk Ýliþkisi-Modern Dünya ve Kalkýnmanýn Temeli Forumu"nda TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ ile kýsa bir görüþme yaptýklarýný söyledi.

HAÇATURYAN: TÜRKÝYE ÝLE ÇOK DA UZAK OLMAYAN YENÝ BÝR AÞAMAYA GÝRDÝK

Her iki tarafta da çeþitli düzeylerde görüþülen konunun ayný olduðunu vurgulayan Haçaturyan, TBMM Baþkaný Kurtulmuþ'la yaptýðý görüþmeye iliþkin "Barýþ içinde yaþamaktan, sýnýrlarý açmaktan ve diplomatik iliþkiler kurmaktan bahsettik" ifadelerini kullandý.

Haçaturyan, devlet politikasý içinde herkesin Ermenistan-Türkiye iliþkilerinin zaman açýsýndan çok da uzak olmayan yeni bir aþamaya girdiði algýsýna sahip olduðunu söyledi.

Türkiye-Ermenistan normalleþme sürecine de deðinen Haçaturyan, taraflarýn bir araya gelerek normalleþme için görüþme fýrsatýný kaçýrmadýðýný söyledi.

Haçaturyan, "Bu, Ermenistan-Türkiye iliþkilerinin normalleþmesinin öngörülebilir gelecekte gerçeðe dönüþebileceðini gösteriyor, bu hem sýnýrlarýn açýlmasýný hem de diplomatik iliþkilerin kurulmasýný kapsýyor" dedi.