Harekete geçildi: MHP'den Bahçeli'ye dair paylaþýmlara suç duyurusu
ABONE OL

Yalçýn, MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli hakkýndaki sosyal medya paylaþýmlarýna iliþkin yazýlý açýklama yaptý.

"Bazý hastalýklý ruhlardan akseden ahlaksýzlýk ve pisliklerin, aþýrý yaðýþla oluþmuþ sel gibi sosyal medya mecralarýndan taþarak kamu vicdanýný kirlettiðini" ifade eden Yalçýn, "Ne yazýk ki kimi gazete ve televizyonlar da bu kirlenmeye karþý durmak yerine yeni kanallar açarak taþkýnýn geniþlemesine zemin hazýrlayan yayýnlar yapmaktadýr. Sosyal medya mecralarý, toplum ahlakýný, milli deðerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi tehdit eden birer batakhaneye dönüþmüþ durumdadýr." ifadelerini kullandý.

Yalçýn, sosyal medyada hastalýklý ruh hallerini dýþarý taþýrmak, içindeki garez, kin ve öfkeyi burada teskin etmek isteyen çok sayýda asosyal tip ve trol ürediðini vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Bazý siyasi partilerin birincil hedef kitlesi maalesef sosyal medya fareleri ve bot hesaplardýr. Sosyal hayata uyum saðlayamayan, dijital batakhanelerde vakit geçiren tiplerin sosyal medyada kendilerine yer açma çabasýnda olduðu bilinmektedir. Dijitalleþen gündelik hayatýmýzda yalnýzlaþan bazý insanlar, ruhi ihtiyaçlarýný akýllarýnca sosyal medyada sosyalleþerek gidermeye çalýþmaktadýr. Toplumda bir çeþit psikolojik kopuþun sürüklediði bu insanlar, her türlü tahrik ve yönlendirmeye açýk ve müsait vaziyete gelmektedir. Ýþte bu tipler, ahlaký deðil, çýkarý önceleyen CHP, DEM Parti ve TÝP gibi sosyalist ve marksist siyasi partilerle bunlarýn medya denizinde avlanan balýkçýlarýnýn oltasýna takýlmaktadýr. Manipülasyon ve tahrike müsait sosyal medya kullanýcýlarý, bot hesaplara karýþtýrýlarak adý geçen siyasi partilerin sofralarýnýn katýðý, çýkarlarýnýn malzemesi veya piyonu durumuna düþmektedir."

- "ÝTÝBAR SUÝKASTI PEÞÝNDELER"

Türkiye'de sosyal medya platformlarýnda oluþan sel ve taþkýnlara kanal açan gazete ve televizyonlarýn baþýný CHP destekçisi medyanýn çektiðini savunan Yalçýn, þöyle devam etti:

"Genel Baþkanýmýz hakkýnda, 'Devlet Bahçeli öldü mü' sorusunu hiçbir insani ve ahlaki endiþe taþýmadan ortaya atan bu seviyesiz medya organlarý, ayný uydurma ve asparagas sorunun cevabýný da bizzat vermektedir. Hem bu tür alçakça asparagas haberler alçakça ortaya atýlmakta hem de sosyal medya farelerinin önceden planlanarak çeþitli mecralarda yayýmlanan hakaret ve küfürleri bot hesaplar eþliðinde derhal kamuoyuna servis edilmektedir.

Günlerdir sefil manipülasyonlar ve dedikodu haberleri tertip edilerek alçakça Genel Baþkanýmýza saldýrýlýrken, býrakýnýz bir siyasi parti liderini, herhangi bir insan veya ülkesini seven herhangi bir politikacý için kaleme ve aðza alýnmayacak, ifade edilemeyecek þerefsizce hakaretler sýralanmaktadýr. Þeref ve haysiyet yoksunlarý, itibar suikastý peþindedir. Partimizce kamuoyuna verilen yalanlama ve açýklamalar da öncelikle ayný medya çetesi tarafýndan kullanýlmaktadýr."

Yalçýn, sosyal medyada sergilenen her türlü ahlaksýzlýk ve pisliðin, siyasi rakiplere zarar verme veya iktidarý yýpratma gibi saiklerle fütursuzca sergilenmesine göz yumulmasýnýn, hatta teþvik edilip sahip çýkýlmasýnýn, dönüp dolaþýp faillerini vuracaðýný belirterek, "Bu mesele, elbette sadece siyasi hesaplarla açýklanamaz. Konunun sosyal ve sosyopsikolojik tarafý mutlaka hesaba katýlmalýdýr. Politik hesap ve çýkarlar uðruna nesillerimizin devamý ve geleceði, toplumun ruh saðlýðý göz ardý edilmektedir." deðerlendirmesinde bulundu.

- "YALAN HABERCÝLÝÐE KARÞI KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEÐÝZ"

Karþýt gördükleri kitleyi yýpratmak, saðlýklý ve isabetli algýlarý deðiþtirmek, toplumsal tepkileri belli hedeflere kanalize etmek için sosyal medya farelerinin ve bot hesaplarýn kullanýlmasýnýn, Türk toplumunu var eden deðerlere zarar verdiðine iþaret eden Yalçýn, þunlarý kaydetti:

"Hepimiz ayný toplumda yaþadýðýmýza, herkes ayný gemide yol aldýðýna göre herkesin, her kesimin, her kurumun bundan olumsuz etkilenmesi kaçýnýlmazdýr. Rakiplerini ve düþman gözüyle gördükleri kiþilerle partileri yýpratmak için sosyal medya mecralarýndan taþan ufuneti kullanmayý itiyat haline getiren siyasi partiler, aslýnda kendi ayaklarýna kurþun sýktýklarýný görmelidir. Toplumu çýðýrýndan çýkarmayý hedefleyen asparagas haberlerle yalan ve iftira dolu manþetler yüzünden kamuoyunda inandýrýcýlýklarýný çoktan yitirmiþ ve birer mizah kaynaðýna dönüþmüþ olan CHP borazaný medya, bu beyhude yayýn politikalarýndan vazgeçmelidir. MHP olarak, milletimizin anane ve deðerlerini yok etmeye yönelen mide bulandýrýcý sosyal medya kirliliðine ve yalan haberciliðe karþý kararlýlýkla mücadele edeceðiz. Sosyal medyada oluþan bataklýklarýn kurutulmasý, sanal batakhanelerin bir daha iþlemeyecek duruma gelmesi için mücadelemizi amansýzca sürdüreceðiz."

Yalçýn, Türk siyasetini kirleten ahlak dýþý muhalefet yöntemlerine karþý duruþlarýný tutarlýlýkla devam ettireceklerini belirterek, "Baþta Genel Baþkanýmýz Sayýn Devlet Bahçeli olmak üzere, varlýðýný, milletin bekasý ve devletin payidar olmasý yolunda hizmete adamýþ þahsiyetlerin, milletimizin baðrýndan çýkan kýymetlerin yýpratýlmasýna izin vermeyeceðiz. Mesuller ve failler hakkýnda savcýlarýmýza suç duyurusunda bulunuyoruz. Diðer taraftan ekranlarda ve sosyal medya platformlarýnda her geçen gün artan kirlilik ve itibar suikastlarýna son vermek üzere gayret sarf eden Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) de teþekkür ediyoruz." ifadelerini kullandý.

Bahçeli paylaþýmlarýnda FETÖ izi

"Hesaplar bakanlýk ile paylaþýldý"

MHP lideri Bahçeli'ye '12 Eylül anýsýna' bozkurt tablosu hediye edildi