Hazýrlýklar tamamlandý: MHP'de kurultay heyecaný
ABONE OL

MHP'de yarýn Ankara Spor Salonu'nda gerçekleþtirilecek 14. Olaðan Büyük Kurultay'ýn heyecaný yaþanýyor. 31 Mart'taki yerel seçimlere yönelik saha çalýþmalarýný devam ettiren MHP, kurultay için de hazýrlýklarýný yaptý. Parti, 27 Eylül'de ilçe kongrelerini, 18 Kasým'da ise il kongrelerini tamamladý. Slogan ve temasý "Ülke için var olduk, bir ülküye yâr olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin" ve "Ülkümüz ömür boyu candan öte" þeklinde belirlenen kurultay toy ve þölen havasýnda geçecek. Kurultayda, Genel Baþkan ile birlikte 75 üyeden oluþan Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 9 üyeden oluþan Merkez Disiplin Kurulu (MDK), 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi seçilecek. Kurultayýn ardýndan MYK içinden 15 üyenin yer aldýðý Baþkanlýk Divaný oluþturulacak.

BAHÇELÝ'DEN TEÞEKKÜR

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, kurultay öncesindeki MYK ve MDK toplantýlarýnda, bir önceki kurultayýn ardýndan "Adým Adým 2023 Ýlçe Ýlçe Anlatma ve Aydýnlatma" ve "2024'e Doðru, Diyar Diyar Anadolu" temalý programlarý deðerlendirmiþti. Bahçeli, MYK ve MDK üyelerine çalýþmalarýndan dolayý teþekkür etmiþti.

'YÜREÐÝNÝ HAZIRLA ÞÝMDÝ ÞAFAK SÖKÜYOR'

Kurultay için hazýrlanan reklam filminde, "Ülke için var olduk, bir ülküye yâr olduk. Ne vazgeçtik ne döndük inandýðýmýz yoldan. Dinle þehitlerini sana neler söylüyor. Yüreðini hazýrla þimdi þafak söküyor" ifadeleri yer aldý.