ÝBB adayý Kurum son anket sonucunu paylaþtý: Þu an 1 buçuk puan öndeyiz
ABONE OL

Cumhur Ýttifaký'nýn ÝBB Baþkan Adayý Murat Kurum, özel bir kanalda katýldýðý canlý yayýnda 31 Mart yerel seçimlerine yönelik sorularý cevapladý.

Murat Kurum, adaylýðýnýn açýklandýðý günden itibaren büyük bir ivme yakaladýklarýný belirterek "Hemen adaylýðýmýz açýklanýr açýklanmaz 2 puan gerideydik, lansmandan hemen önce anket yaptýrdým þu an 1 buçuk puan öndeyiz." sözlerini kullandý.

"ÝSTANBULLULAR ÝLE KUCAKLAÞIYORUZ"

Kurum, "Seçime 59 gün kaldý. Bizde ilk günden itibaren çarþýda, pazarda, esnafýmýzýn yanýnda, sokakta yoðun bir çalýþma temposuyla Ýstanbullular ile kucaklaþýyoruz daha önce olduðu gibi." dedi.

"DEPREMZEDELER SÝZÝ KARDEÞÝ GÖRÜYOR"

Depremzede vatandaþlar ile olan diyaloglarýna deðinen Murat Kurum "Oy vereceðiz, sizi seviyoruz, siz bize bu hizmetleri yaptýnýz' diyorlar. Bir tane kardeþimiz 'Depremzedeler sizi kardeþi görüyor, siz evin evladý oldunuz' dedi" diye konuþtu.

"KENDÝSÝNÝ DAÐLARIN TEPESÝNDE GÖRÜYORDU"

Yerel seçimlere yönelik mevcut ÝBB yönetiminin kendisini çok önde gördüðünün altýný çizen Kurum, "En son lansmandan önce yaptýrdýk yani 1 hafta önce. Mevcut yönetim kendisini daðlarýn tepesinde görüyordu. 8-10 puan öndeyiz gibi bir algýyla baþladýlar ki rakiplerini bile Ýstanbul'da aramadýlar. Yani Ýstanbul'un dýþýnda baþka alanlarda rakip aramaya çalýþtýlar. Biz adaylýktan sonra bir anket yaptýk. 2 puan gerideydik. Lansmandan hemen önce anket yaptýrdým. Þu an biz 1.5 puan öndeyiz." ifadelerini kullandý.

"ÝETT GEREKÝRSE KADINLARI EVÝNE BIRAKACAK"

Murat Kurum, Ýstanbul'un huzurun adresi olmasý için çalýþacaklarýný dile getirerek "Ýstanbul'un sokaklarýndan korkunun giderildiði, güvensizliðin giderildiði, trafikteki çilenin bittiði, deprem korkusu gibi bu endiþeleri giderecek ve adaletli bir sosyal yardým istiyoruz. Sürdürülebilir ve adaletli yani kalýcý istiyoruz." açýklamasýnda bulundu.

"39 ÝLÇEDE HÝZMET VERECEK HAYVAN BAKIM MERKEZLERÝ"

Sokak hayvanlarý ile ilgili sorunlara odaklana Kurum, "Öncelikle bu konuya duyarsýz kalmayacaðýz. Yani ilgileniyormuþ gibi yapmayacaðýz. Konunun çözümü noktasýnda irade neyse bilim insanlarýmýzla, bakanlýklarýmýzla o iradeyi ortaya koyup ki buna iliþkin bir çalýþma da var. 39 ilçemizde hizmet verecek hayvan bakým merkezlerini kuracaðýz. Ýstanbul'da 17 bin tane sahipsiz hayvana bakým yapabilecek alan var yani yetersiz. Mevcut CHP'li yönetim bu konuya da duyarsýz kalmýþ." dedi.

"5 YILLIK BAKANLIÐIM DÖNEMÝMDE 350 BÝN KONUT YAPMIÞ BÝRÝYÝM"

Kentsel dönüþüm ve depreme yönelik çalýþmalara dikkat çeken Kurum, "Yanlýþ bu bilgi. Ben Bakanlýðým dönemimde 350 bin konut yapmýþ biriyim. Ben 5 yýllýk Bakanlýðým dönemimde 350 bin konut yapmýþ biri olarak karþýnýzda oturuyorum. 5 yýlda 46 bin afet konutu yaptým. Anahtarýný teslim ettik. Biz bugüne kadar 20 yýlda Toplu Konut Ýdaresi Baþkanlýðýmýz eliyle 1 milyon 250 bin konutu yapmýþ, bitirmiþ, vatandaþlarýmýza anahtarlarýný teslim etmiþ bir iradeyiz." þeklinde konuþtu.

'650 BÝN KONUTUN 300 BÝNÝNÝ KÝPTAÞ YAPACAK'

Seçimden hemen sonra baþlayacaklarý kentsel dönüþüm projelerinden bahseden Murat Kurum, "650 bin konutun her ay 60 binini, 5 yýlda da 300 binini KÝPTAÞ eliyle yapacaðýz. Yarýsý büyükþehir belediyesinden diyoruz. 300 binini KÝPTAÞ yapacak buradaki maliyetin yarýsýný da biz vereceðiz. 300 bin çarpý 1,5 milyon dediðiniz zaman maliyetin ne olduðu da ortaya çýkar. 100 bin kiralanacak konut yapacaðýz 39 ilçeye yetecek bu konutlar satýlmayacak, kiralanacak. Kentsel dönüþüme tabii tutulmuþ alanlardaki vatandaþlarýmýz o konutlara uygun bedellerle oturabilecek." ifadelerine yer verdi.

'UÐRAÞTIRAN DEÐÝL ULAÞTIRAN TRAFÝK VADEDÝYORUZ'

Murat Kurum, Ýstanbul'daki trafik sorununun altýný çizerek "Ortalama insan ömrünün 3,5 yýlý trafikte geliyor. Biz 2019'da 46 dakikada býrakmýþýz ortalama ulaþým süresini þu an 64 dakikaya çýkmýþ. Bizim hedefimiz 64 dakikayý 39'a düþürmek." sözlerini kullandý.