ÝBB Baþkan adayý Kurum 650 bin yeni konutun inþasý için tarih verdi
ABONE OL

Gaziosmanpaþa Belediyesi Kapalý Spor Salonu'nda düzenlenen Yenidoðan Mahallesi Kentsel Dönüþüm Projesi Temel Atma ve Baðlarbaþý Mahallesi Kentsel Dönüþüm Projesi Kura Çekimi Töreni'nde konuþan Kurum, 6 Þubat depremlerinin acýsýný gidermek için var güçleriyle çalýþtýklarýný söyledi.

Bugün artýk depremin etkilediði tüm þehirlerde ilk yuvalarý teslim ettiklerini anlatan Kurum, evine kavuþmayan tek bir afetzede kalmayana dek çalýþmaya devam edeceklerini vurguladý.

Kurum, Gaziosmanpaþa'da tamamladýklarý konut sayýsýnýn 5 bini aþtýðýný aktararak, "Gaziosmanpaþa'da ulaþtýðýmýz sayýya mevcut ÝBB yönetimi Ýstanbul'un tamamýnda ulaþamadý. Ýstanbul'un 39 ilçesinde bitirdikleri konut sayýsý bizim Gaziosmanpaþa'daki sayýmýza ulaþamadý. Milletimize verdikleri sözleri yerine getiremediler. Biz 'eser siyaseti' diyoruz ve demeye devam edeceðiz. Ýstiyoruz ki anne babalarýmýz, evlatlarýmýz baþlarýný yastýða huzurla koysun." diye konuþtu.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn 2012'de baþlattýðý "Türkiye'nin Büyük Dönüþüm Hareketi"nin neticesi olarak güçlü bir dönüþüm iradesi gösterdiklerini belirten Kurum, "Bakanlýðýmýzla, ilçe belediyelerimizle, Ýstanbul'umuzun dört bir yanýnda, her bir mahallesinde ve sokaðýnda gece-gündüz demeden çalýþýyor, þehrimizi depreme hazýrlýyoruz. Yerinde, gönüllü ve hýzlý dönüþüm ilkelerimize hep sadýk kalýyoruz. Bu sadakatin verdiði sonuç ortada. Ýstanbul'da 2012'den bu yana, özel sektörümüzü de teþvik ederek 800 bini aþkýn konutumuzun dönüþümünü tamamladýk. Ýstanbul'umuzda kentsel dönüþüme girmemiþ, saðlýksýz, riskli yapý býrakmamakta kararlýyýz." ifadelerini kullandý.

- "1 NÝSAN ÝTÝBARIYLA 650 BÝN YENÝ KONUTUN ÝNÞASINA BAÞLAYACAÐIZ"

Kurum, sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini kaydederek, þöyle devam etti:

"Kangren haline dönen Fikirtepe'de kentsel dönüþümü yeniden baþlattýk. Gaziosmanpaþa'da binlerce yeni yuvamýzýn çalýþmalarýný baþlattýk. Esenler'de 60 bin konutluk, Türkiye'nin ilk akýllý þehrini inþa ediyoruz. Çamlýca Camisi ve çevresinde, Kirazlýtepe, Ferah ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerindeki kentsel dönüþümde adeta tarih yazýyoruz. Üsküdar'ýn yaný baþýnda Ataþehir'de Þerifali Çiftliði'nde yýllardýr beklenen kentsel dönüþüm çalýþmalarýmýzý kararlýlýkla sürdürüyoruz. Kaðýthane Yahya Kemal Mahallesi'nde, Zeytinburnu Beþtelsiz ve Telsiz mahallelerinde, Baðcýlar Demirkapý'da, Güngören Tozkoparan'da, Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi'nde kentsel dönüþüme olanca hýzýmýzla devam ediyoruz. Beykoz'da Tokatköy Mahallemizde vatandaþýmýzla birlikte yeni yuvalarýmýzýn çalýþmalarýný hýzla sürdürüyoruz."

Gaziosmanpaþa'da yeni konut ve dükkanlarýn temellerini atmanýn, kuralarýný çekmenin heyecanýný yaþadýklarýný anlatan Kurum, yerinde dönüþümle insanlarýn mahallelerinde komþularýyla yaþamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kurum, Ýstanbul'u koruyup, daima üreten, inþa ve ihya eden tarafta olacaklarýný vurgulayarak sözlerini þöyle tamamladý:

"Hamdolsun gittiðimiz her ilçede yeni bir temeli, yeni bir açýlýþý yapýyor, milletimizin geleceði için yeni müjdelerimizi veriyoruz. Ýnþallah 1 Nisan sabahý itibarýyla da 650 bin yeni konutun, 100 bin sosyal konutun inþasýna hýzla baþlayacaðýz. 'Sadece Ýstanbul.' diyeceðiz. Bizi hep sokakta, kentsel dönüþüm þantiyesinde, Gaziosmanpaþa'daki metro þantiyesinde göreceksiniz. 16 milyonun kardeþi olmaya, evladý olmaya talibim. Gaziosmanpaþa'nýn ne ihtiyacý varsa yanlarýnda olacaðým. Nasýl daha önce yarým kalan kentsel dönüþüm projelerini tamamladýysak, bundan sonra da Hasan Tahsin baþkanýmýzla el ele verip güzel Gaziosmanpaþa'yý daha güzel hale getireceðiz."

Konuþmanýn ardýndan Yenidoðan Mahallesi'ndeki kentsel dönüþüm sahasýna canlý baðlanýlarak dualar eþliðinde projenin temeli atýldý. Daha sonra Baðlarbaþý Mahallesi Kentsel Dönüþüm Projesi'nin kura çekimi gerçekleþtirildi.

Törene, Gaziosmanpaþa Belediye Baþkaný Hasan Tahsin Usta, AK Parti milletvekilleri Adem Yýldýrým, Derya Ayaydýn, Hasan Turan, AK Parti ve MHP ilçe baþkanlarý, teþkilat üyeleri ve evleri kentsel dönüþüme giren vatandaþlar katýldý.