Ýçiþleri Bakaný Soylu: 14 Mayýs 2023, Batý'nýn siyasi darbe giriþimidir
ABONE OL

Fatih'te, Ýstanbul Ýlim ve Kültür Vakfýný ziyaret eden AK Parti Ýstanbul 2. Bölge milletvekili adayý Soylu, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ýn, Türkiye'de birçok deðiþimin ve devrimin altýna imza atmaya çalýþtýklarýný söyledi.

Vesayetlerin hepsinin son 21 yýlda Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan ortadan kaldýrýldýðýný vurgulayan Soylu, "Mütedeyyin ve muhafazakarlarýn merkeze gelmesi çok rahat olmadý. Ta Adnan Menderes'le baþladý. Devam etti, Recep Tayyip Erdoðan'ýn baþbakanlýðý döneminin belli bir noktasýna kadar hala merkez mücadelesi verilmiþti. 2010 yýlýndan sonra herkes her þeyi kabul etmeye baþladý. Çünkü 2008-2009 yýllarýnda 28 Þubat'larýn etkisi bu ülkede hala devam ediyordu. Herkesin kendine ait 'Bu hükümet, bu zihniyet geçici midir, kalýcý mýdýr?' diye soru iþaretleri söz konusuydu. Türkiye buradaki özgürlük bandýný çabuk açmadý, çok zor açtý" diye konuþtu.

Bakan Soylu, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn avantajlarýna iþaret ederek, konuþmasýný þöyle sürdürdü:

"Tayyip Erdoðan'ýn en büyük avantajý, 21 yýllýk büyük bir istikrarý bir istikamet üzere gerçekleþtirmiþ olmasýdýr. Tayyip Erdoðan'ýn en büyük avantajý, sabýrlý bir þekilde milletine itimat etmesi ve milletinin kendisine sahip çýkacaðýný bilmesidir. Tayyip Erdoðan'ýn en büyük avantajý, sandýðý sürekli milletin en önemli gücü olarak tutmasýndan kaynaklanmaktadýr. Yine Tayyip Erdoðan'ýn en büyük avantajý, deðiþimi sürekli olarak bu ülkede gerçekleþtirebilmek iradesinin yansýmasýný milletiyle paylaþmasýdýr. Tayyip Erdoðan'ýn en büyük avantajý, aslýnda o deðiþimlerin sonunda birbirine ekleyerek bir devrim oluþturmuþ ve Türkiye'de hem bir altyapý devrimi hem de bir zihniyet devrimi gerçekleþtirmiþtir."

"14 MAYIS 2023, BATI'NIN SÝYASÝ DARBE GÝRÝÞÝMÝDÝR"

15 Temmuz 2016'daki darbe giriþiminin, halkýn sokaða dökülmesi karþýsýnda baþarýsýz olduðunu hatýrlatan Soylu, "15 Temmuz onlarýn fiili darbe giriþimiydi. 14 Mayýs da siyasi darbe giriþimleridir. Bu kadar açýk ve nettir. 14 Mayýs 2023, Batý'nýn siyasi darbe giriþimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazýrlýklarýn 14 Mayýs'ta her birini bir araya getirerek oluþturulabilecek darbe giriþimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nýn baþýndaki zat yýllar önce söyledi. Yýllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler." dedi.

Soylu, 14 Mayýs'ta yapýlacak seçimin kolay bir seçim olmadýðýna iþaret ederek, "Bu seçim, herkesin bütün müktesebatýný ortaya koyduðu bir seçimdir. Bu seçim, herkesin bütün birikimini ortaya koyduðu bir seçimdir. Onun için bütün birikimimizi ortaya koymalýyýz. Ben koymaya çalýþýyorum. Hayatýmda ne kadar, nereye dokunmuþsam, her birini harekete geçirmeye çalýþýyorum. Çünkü bu bizim þahsi meselemiz deðildir. Bu sadece bizim memleketimizin meselesi de deðildir." deðerlendirmesinde bulundu.