ÝHA savaþlarýnda deneyimsiz Fransa, Türkiye karþýsýnda çýkýþ arayýþýnda! Prestijleri yerle bir
ABONE OL

Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiði desteðin sonucunda Karabað'ýn Ermenistan iþgalinden kurtarýlmasýnýn ardýndan Fransa'nýn Ermenistan'a yönelmesi yabancý basýnda "Fransýzlar neden Ermenistan'a katýlýyor?" baþlýklý analiz yazýsýyla ele alýndý.

Fransýzlarýn Ermenistan'a askeri yardým göndermeyi düþünmesinin Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiði destek ve Ýran'ýn azalan bölgesel nüfuzundan kaynaklandýðý belirtildi.

ÝHA SAVAÞLARINDA DENEYÝMSÝZ FRANSA, TÜRKÝYE KARÞISINDA ÇIKIÞ ARAYIÞINA GÝRDÝ!

Yazýda, "Fransa son zamanlarda Ermenistan'a yardým veya askeri malzeme saðlanmasý konusunda görüþmelere giriyor. Fransýzlar, Batý Afrika'daki nüfuz kaybýyla baþa çýkmak için, yeni bir alanda nüfuz kazanmalarýna yardýmcý olacaðýný umarak eriþim alanlarýný Ermenistan'a kadar geniþletiyorlar. Fransýzlar bu hamle bölgede artan Türk etkisine karþý konumlanmasýna yardýmcý olacaðýný düþünüyor" denildi.

Türkiye-Azerbaycan ittifakýnýn gün geçtikçe daha da güçlendiði kaydedilen yazýda, Azerbaycan'ýn Türk ÝHA'larýyla Ermenistan iþgaline son verdiði ifade edildi.

Fransa'nýn Batý Afrika'daki kaybettiði konumun Paris'in prestijine darbe vurduðu, Macron hükümetinin yeniden bir stratejik düzenleme sürecinde olduðu aktarýldý.

FRANSA'NIN ÝHA SAVAÞLARINDA HÝÇBÝR DENEYÝMÝ YOK

Azerbaycan-Ermenistan, Rusya-Ukrayna savaþý örnek gösterilerek Fransa'nýn ÝHA savaþlarýnda hiçbir deneyimi olmadýðýndan bahsedildi.

Potansiyel bir rekabet alaný haline gelen Doðu Akdeniz'de durumun sertleþmesi karþýsýnda Fransýzlarýn bazý kartlarý baþka bir cephede oynamayý planladýðýna vurgu yapýldý.