Ýletiþim Baþkaný Altun: Hala kirli emeller peþindeler ama enselerindeyiz
ABONE OL

Ýletiþim Baþkaný Altun, 15 Temmuz'un 5. yýldönümünde, darbe giriþimi ile milli direniþi ve Türkiye'nin ihanetle mücadelesini AKÞAM Gazetesi'ne deðerlendirdi. Altun, "15 Temmuz ruhunu yaþatacaðýz. Çünkü 15 Temmuz bize nasýl büyük bir millet olduðumuzu hatýrlatan, nesilden nesile aktarýlacak bir destandýr." dedi.

15 Temmuz'un 5. yýlýnda, geriye dönüp baktýðýnýzda o gün yaþananlarý nasýl deðerlendiriyorsunuz?

"15 Temmuz 2016 tarihinde bu millet, bu topraklar tarihte benzeri bulunmayacak bir ihanetle karþý karþýya kaldý. FETÖ daha önce de aþaðýlýk kumpaslarla milli iradeye tahakküm kurmayý denemiþti. Ama alçakça planlarý püskürtüldükçe saldýrýnýn dozu arttý. Kendilerince 'son çare' olarak darbeye kalkýþtýlar. En kalleþ ve cani yüzlerini gösterdiler. Ne var ki milletimiz bu ihanet þebekesini çok iyi tanýyordu. Ýlk andan itibaren büyük bir dirayetle bu teröristlerin karþýna dikildi. Çünkü bunun ayný zamanda bir iþgal teþebbüsü olduðunu anlamýþtý. Elbette Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliði büyük bir cesaret oldu. Devlet-millet el ele vererek bu kanlý saldýrýyý çökerttik. Bu mücadeleyi Ýstiklal Savaþý ruhuyla verdik. Þehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Onlarýn kahramanlýklarýný unutmayacaðýz. Milletlerin 'millet' olduklarýný hatýrladýklarý tarihi anlar vardýr. Ýþte 15 Temmuz bu anlamda bir dönüm noktasýdýr. 15 Temmuz'da bu millet liderinin etrafýnda kenetlenerek demokrasisine, iradesine ve baðýmsýzlýðýna nasýl sahip çýktýðýný, çýkacaðýný dosta düþman gösterdi. O geceyi kelimelerle ifade etmek her zaman için yarým kalacak. 15 Temmuz emsalsiz bir bilinç, daima diri kalacak bir ruhtur."

15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de neler deðiþti?

"FETÖ belasýný defeden ve milli iradeyi tahkim eden Türkiye esas meselelerine odaklanmaya baþladý. Türk tarihinin en köklü yönetim reformu gerçekleþti. Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi'yle ülkemiz tarihi bir fýrsat elde etti ve Türkiye'nin þahlanýþý ivmelendi. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn vizyoner liderliðiyle her geçen gün egemenliðimizi pekiþtiren, her alanda yerli ve milli imkanlarý seferber eden bir anlayýþ ülkemize kök salmaya baþladý. Bu, Türkiye muarýzlarýna diz çökecek bir ülke olmadýðýmýzý da gösterdi."

Türkiye düþmanlarýna 15 Temmuz'da verilen mesaj neydi?

"15 Temmuz'da bütün dünyaya verdiðimiz en net mesaj Türkiye'nin 'geçilmez' olduðuydu. Bu milleti hiç kimsenin boyunduruk altýna alamayacaðýný bir kez daha gösterdik. Bu mesajý alanlar elbette olmuþtur. Ama FETÖ artýklarýnýn yönlendirmesiyle hala ülkemiz üzerine hesap yapmaya çalýþanlar da yok deðil. Esasýnda onlar da tankla, tüfekle, milletimizi þehit ederek sonuca ulaþamayacaðýný anladý. Bu sefer ekonomik ve farklý tehdit unsurlarýyla saldýrýlarýna devam ettiler. Ülkemizi iç ve dýþ politikada sýkýþtýrmaya baþladýlar. Terör örgütlerini üzerimize saldýlar. Ülkemizin imajýný tahrif etmeye çalýþtýlar. Hamdolsun Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde bütün bu saldýrýlarý boþa düþürdük. Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi'nin getirdiði hýzlý ve etkin karar alma mekanizmasýyla her türlü zorluðun üstesinden geldik, gelmeye devam ediyoruz. Türkiye ne terörle ne ekonomik saldýrýlarla ne karalama kampanyalarýyla yönlendirilecek bir ülkedir. Biz kendi istikametimizi milletimizle birlikte çizmeye devam edeceðiz."

Türkiye'nin FETÖ ve diðer terör örgütleriyle mücadelesi nasýl devam ediyor?

"Dünyada Türkiye'den baþka ayný anda bu kadar terör örgütünün saldýrýsýna maruz kalan ve onlarla bu kadar kararlý ve sonuç alýcý þekilde mücadele eden baþka bir ülke yok. FETÖ, PKK, DEAÞ, DHKP-C... Terörün bütün veçhelerini gördük. Bu terör örgütlerinin yan yana gelmesini mümkün göremezsiniz ama konu Türkiye düþmanlýðý, Recep Tayyip Erdoðan karþýtlýðý olunca hepsi bir araya gelebiliyor. Allah'a hamdolsun tüm bu terör örgütleriyle de mücadelemiz çok baþarýlý bir þekilde devam ediyor. Yurt içinde terörün belini kýrdýk. FETÖ mensuplarý dünyanýn neresinde olursa olsun yakalanarak Türk adaletine teslim ediliyor. Sýnýrlarýmýz dýþýnda bölücü terör örgütüne karþý da baþarýlý operasyonlar gerçekleþtiriliyor. PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri tek tek etkisiz hale getiriliyor. Türkiye bu örgütlerle mücadelesini tek baþýna ve son yýllarda artan yerli ve milli imkanlarýyla yürütüyor. NATO'da müttefiklerimiz olan ülkeler terörle mücadele Türkiye'yi yalnýz býrakmakla kalmayýp, terör örgütlerine hamilik yapsa da ülkemiz tüm bu ikiyüzlülükle ve terör örgütleriyle de mücadele edebilecek kuvvete sahiptir."

HÂLÂ KÝRLÝ EMELLER PEÞÝNDELER AMA FETÖ'NÜN ENSESÝNDEYÝZ

Terörle mücadelede Türkiye'nin müttefiklerince yalnýz býrakýldýðýný söylediniz. Peki yurt içinde terörle mücadeleye destek konusunda neler söyleyebilirsiniz?

"Güvenlik güçlerimizin, istihbarat birimlerimizin terörle mücadeledeki baþarýsýna en büyük destek milletimizden geliyor. Ne yazýk ki mücadelemizi baltalamaya çalýþan, sulandýran bir siyasi zihniyetle de mücadele ediyoruz. Üstelik bu tavrý Türkiye düþmanlýklarý aleni olan isimlerle el ele verip açýktan gösteriyorlar. ABD'de Türkiye düþmanlarýnýn kurduðu bir derneðin çatýsý altýnda bir araya gelenler, birilerinin hala kirli emeller peþinde olduklarýný gösteriyor. Firari FETÖ'cü eski bir CHP'linin de aralarýnda bulunduðu bu giriþimle yeni bir tezgah içinde olduklarýný görüyoruz. Elbette buna geçit vermeyeceðiz. Devletimizin ilgili tüm kurumlarý bu hain terör örgütünün ABD'deki, Avrupa'daki ve tüm dünyadaki faaliyetlerini yakýndan takip ediyor. FETÖ militanlarýnýn ensesindeyiz. Onlara dünyanýn hiçbir yerinde güvende olmadýklarýný gösterdik. Diplomasi yoluyla uluslararasý hukuk çerçevesinde bu teröristlerin iadelerini, FETÖ faaliyetlerinin sonlandýrýlmasýný istedik. Sonuç itibarýyla Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn da ifade ettiði gibi 'kendi göbeðimizi kendimiz kesmeye karar verdik' ve bu teröristleri inlerinden çekip çýkartarak, Türk adaletine teslim ettik, ediyoruz."

TÜRKÝYE'DE UNUTULMUYOR, DÜNYAYA ANLATILIYOR: 5. YIL ÝÇÝN ZENGÝN PROGRAM

Ýletiþim Baþkaný Altun, 15 Temmuz anma etkinliklerini de þöyle sýraladý:

"Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesinde baþarýlarýn unutulmamasý çok önemli. Gelecek kuþaklarýn da ülkemizin uðradýðý ihaneti ve bu ihanetlere karþý vatandaþlarýmýzýn nelerden vazgeçerek kahramanlýklar gösterdiðini bilmesi gerekiyor. 15 Temmuz ruhunu yaþatacaðýz. Çünkü 15 Temmuz bize nasýl büyük bir millet olduðumuzu hatýrlatan, nesilden nesile aktarýlacak bir destandýr.

- 5. yýl anma programlarýna Sayýn Cumhurbaþkanýmýz liderlik edecek. Kendileri Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki ve TBMM'deki 15 Temmuz anýtýnda düzenlenecek anmalara ve Ankara'daki 15 Temmuz Müzesi açýlýþýna katýlacak; þehit yakýný, gazilerimiz ve vatandaþlarýmýzla da bir araya gelecek, ayný akþam Millete Sesleniþ hitabý olacak.

- Bu yýlki programlarýmýzýn temasýný 'Türkiye Geçilmez' olarak belirledik. Bir taraftan þehitlerimizi yad ederken diðer taraftan destansý zaferimizi hatýrlayacaðýz. Elbette FETÖ'nün gerçek yüzünü, hainlerin sinsi planlarýnýn yaný sýra devletimizin terörle mücadeledeki baþarýlarýna da iþaret edeceðiz.

- Ýletiþim Baþkanlýðýmýz koordinasyonunda kamu kurumlarý, sivil toplum kuruluþlarý ve üniversiteler 3 bin 876 program ve proje yapýyor. 15 Temmuz Derneði baþta olmak üzere sivil toplum kuruluþlarýmýz çok önemli projeler ortaya koydu.

- Ýletiþim Baþkanlýðý destekleriyle, 15 Temmuz Darbe giriþimi sýrasýnda Çengelköy ve 15 Temmuz Þehitler Köprüsü'nde yaþananlara odaklanan '15/07 Þafak Vakti' filmi milletimizle buluþacak. O gece yaþananlarý ne kadar anlatsak eksik kalacak ama buna dönük her çaba kýymetli.

- 15 Temmuz gecesi yaþananlarýn gerçek görüntülerine ve tanýklarýn anlatýmýna yer verilen 'Direniþ' adlý bir belgeselimizi farklý dillerde dünya kamuoyu ile de buluþturacaðýz.

- Ýstanbul Marmaray Yenikapý Ýstasyonunda 'Milli Ýradenin Zaferi: 15 Temmuz' baþlýklý bir dijital gösterimimiz 8 Aðustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

- 15 Temmuz akþamý Ayasofya'da 'milletin zaferi' temalý bir koreografi sergileyeceðiz. Galata Kulesi, Çamlýca Kulesi, Ýstanbul Havalimaný Kulesi gibi Ýstanbul'un sembol yapýlarýnda 15 Temmuz temalý mapping gösterimleri olacak. Yine Ýstanbul ve Ankara'da farklý yerlerinde LED kuleler kurarak þehitlerimizi anacak, demokrasi zaferimizi kutlayacaðýz."

YABANCILARA ÞEHÝT YAKINLARI VE GAZÝLER ANLATACAK

"Elbette yurt dýþýný da asla ihmal etmiyoruz, FETÖ'yü ve 15 Temmuz'u yurt dýþýnda anlatan çalýþmalarýmýz var. Endonezya, Sýrbistan, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Karadað'da faaliyet gösteren 18 gazeteciye FETÖ ve 15 Temmuz darbe giriþimine iliþkin bir bilgilendirme toplantýsý düzenledik. 15 ülkede 15 Temmuz mülakatlarý bu kapsamda gerçekleþtireceðimiz farklý bir proje olacak. Yurtdýþýnda 'Victory of Democracy' konseptiyle faaliyetlerimizi gerçekleþtireceðiz. Ýstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz þehitlerimizin yakýnlarýný ülkemizdeki diplomatlar ve uluslararasý kamuoyu ile bir araya getireceðiz."