Altun'dan Kayseri'deki provokasyona iliþkin açýklama: Amacýna ulaþmayacak
ABONE OL

Altun, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada þu ifadelere yer verdi:

Bir süredir Suriyeli sýðýnmacýlar üzerinden kamuoyunda oluþturulmaya çalýþýlan olumsuz hava ve gerilimin artýþýna sebep olan provokasyonlar yakýndan takip edilmektedir.

Türkiye düþmaný unsurlarýn baþýný çektiði bazý mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabalarý, devletimizin tüm unsurlarýyla birlikte özverili çalýþmalarý sayesinde amacýna ulaþamayacaktýr.

"Dezenformasyonla mücadele ediyoruz"

Bu kapsamda özellikle sosyal medyanýn birçok platformunda ortaya atýlan asýlsýz iddialara, manipüle edilmiþ bilgilerle kasýtlý olarak yapýlan yalan haberlere ve vatandaþlarýmýzý provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karþý devletimizin ilgili birimleri Ýletiþim Baþkanlýðý koordinasyonunda 24 saat esasýna göre çalýþmalarýný sürdürmektedir.

Bu çalýþmalara destek olmak amacýyla her zaman olduðu gibi asýlsýz haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayýlýmýnda dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulmasý ve resmi makamlarýmýz baþta olmak üzere yalnýzca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaþlarýmýzýn hassas davranmasýný önemle rica ederiz.

ÝÇÝÞLERÝ BAKANI YERLÝKAYA'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya da konuya iliþkin sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada þu ifadelere yer verdi:

30 Haziran 2024 akþamý Kayseri'de meydana gelen olaylar sonrasý sosyal medya platformu X üzerinden yaklaþýk 79 bin hesaptan, 343 bin paylaþým yapýldý.

Paylaþým yapýlan hesaplarýn %37'sinin BOT; paylaþýmlarýn %68'nini ise provakatif amaçlý ve negatif olduðu tespit edildi. 63 hesap ile ilgili soruþturma baþlatýldý.

Bunlarýn 10'u savcýlýða sevk edildi; diðerlerinin iþlemleri devam ediyor. Ülkemizin huzur ve güvenliðini tehdit eden, provakatif paylaþým yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtýrmayacaðýz.

BAKAN TUNÇ: NÝFAK TOHUMLARI EKMEK ÝSTEYENLER AMACINA ULAÞAMAYACAK

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç, ayrýmcýlýk yaparak, ötekileþtirerek ve nefret dili kullanarak milletin arasýna nifak tohumlarý ekmek isteyenlerin amacýna ulaþamayacaðýný ifade etti.

Tunç, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen çocuk istismarý olayýyla ilgili Kayseri Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan baþlatýlan soruþturma kapsamýnda gözaltýna alýnan þüphelinin, çýkarýldýðý mahkemece tutuklandýðýný hatýrlattý.

Çocuk ve ailesinin ise devlet korumasý altýnda olduðunu belirten Tunç, Suriyeli sýðýnmacýlar üzerinden milletin birliðini ve ülkenin huzurunu bozmaya yönelik faaliyetler ile sosyal medya üzerinden yapýlan provokatif giriþimler ve asýlsýz iddialarla ilgili Cumhuriyet baþsavcýlýklarýnca soruþturmalarýn sürdürüldüðünü, gözaltý kararlarýnýn verildiðini aktardý.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduðunun altýný çizen Bakan Tunç, "Baðýmsýz ve tarafsýz Türk yargýsý, kanunlar çerçevesinde gerekli cezalarý uygulamaktadýr. Ayrýmcýlýk yaparak, ötekileþtirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasýna nifak tohumlarý ekmek isteyenler asla amacýna ulaþamayacaktýr. Aziz milletimiz, saðduyulu davranarak ülkemizi karýþtýrmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir." ifadelerini kullandý.

DIÞÝÞLERÝ BAKANLIÐI'NDAN RESMÝ AÇIKLAMA

Dýþiþleri Bakanlýðýndan konuya iliþkin sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada þu ifadelere yer verildi:

Zanlýsý hakkýnda adli süreç iþletilen suçun ardýndan Kayseri'de yaþanan üzücü hadiselerin sýnýrlarýmýzýn ötesinde provokasyonlara malzeme edilmesi yanlýþtýr.

Türkiye'nin Suriye halkýnýn esenliði için gösterdiði çabalar ve ilkeli duruþu, her türlü provokasyonun üzerindedir.

  • Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun
  • Ýletiþim Baþkaný Altun
  • Fahrettin Altun