Ýletiþim Baþkaný Altun'a destek çýktýlar: Ýsrail propaganda savaþýný kaybetti
ABONE OL

Bosna Hersek'te yayýmlanan Stav dergisinde Bojan Budimac imzalý yazýda, Ýsrail'de çok dilli yayýn yapan The Times Of Israel'in Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun'u hedef alan yazýsýna tepki, Fahrettin Altun'a ise destek geldi.

Yunanistan'ýn yayýn organý ieidiseis ve Ýsrail'in yayýn organý Times of Israel, Türkiye'nin Ýsrail gerçeklerini dile getirmesinden ve Ýstanbul'da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nden rahatsýzlýk duyarken, Bosna Hersek'in Stav dergisinde söz konusu rahatsýzlýklara iliþkin bir yazý yayýmlandý. Bojan Budimac imzalý yazýda, "Ýsrail'in Gazze Þeridi'nde soykýrým nitelikli askeri operasyonuna karþý kitlesel protestolarý gören herkes için tarihte ilk kez Ýsrail'in -Amerikalýlarýn deyimiyle- dünya kamuoyunun 'kalpleri ve akýllarý için' savaþý -propaganda savaþý diye okuyun- kaybettiði aþikardýr" ifadeleri yer aldý.

"Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn Ýsrail'e ise ayna tuttuðu mitingi görmezden gelmek mümkün deðil"

Batý'daki protestolarda siyasi sýnýf ile vatandaþlar arasýnda kapatýlamaz bir uçurum olduðu belirtilen yazýda, þu ifadeler yer aldý:

"Siyasi sýnýf Ýsrail'e en ufak bir baský yapmayý bile reddederken, vatandaþlar koþulsuz ateþkes, Ýsrail'in Filistin iþgaline son verilmesi ve kalýcý barýþa giden yolun açýlmasýný talep ediyor. Bütün bunlarýn istisnasý, kamuoyu ile resmi politikalarýn büyük ölçüde örtüþtüðü Türkiye'dir. Bu gerçek Ýsrail perspektifi açýsýndan son derece tehlikeli, çünkü Batý'daki siyasi sýnýf ve medya kendi vatandaþlarýný görmezden gelebilirken (ne zamana kadar ise bir soru iþareti), Türkiye Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan söz konusu olduðunda bu imkansýz deðilse de zordur. 28 Ekim'de Ýstanbul'da düzenlenen (en az) 1 milyon kiþinin toplandýðý, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn gerçekleri tüm çýplaklýðýyla gösterdiði, her þeyden önce Batý'nýn ikiyüzlülüðünü ortaya koyduðu, Ýsrail'e ise ayna tuttuðu miting gibi bir olayý görmezden gelmek mümkün deðil. Ýsrail'in gerçeklerden hoþlanmamasý bu kez Times of Israel'in internet sitesindeki blogda eski Ýsrailli diplomat ve Ýsrail Dýþiþleri Bakanlýðýnda uzman olan Ronen Sahar tarafýndan açýkça ifade edildi. 'Fahrettin Altun: Erdoðan'ýn Gölgesi Hamas'ýn Küresel Savunucusu Rolünü Üstleniyor' baþlýklý makalesinde Sahar, baþarýlý 'yeni' stratejinin 'suçlusunu' Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun'da buluyor."

Ronen Sahar'ýn Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun'a yönelik tehdit mesajý

Times of Israel'deki yazýsýnda Sahar'ýn genelde Türkiye'den, özelde de Erdoðan'dan gelen mesajlarýn baþarýsýnýn apaçýk gerçeklere dayandýðýný görmezden geldiðini belirten Budimac, Türkiye karþýtý söz konusu yazýya iliþkin þunlarý kaleme aldý:

"Sahar, bu durumu (baþarýyý) Erdoðan'ýn 'Yahudi karþýtlýðý söylemini' terk edip Ýsrail karþýtý söylemlere dönüþtürdüðü tamamen kurgusal bir senaryo ile açýklamaya çalýþýyor. Sahar, 'Devlet fonlarýyla kurulmuþ bir propaganda bürosu, yüz milyonlarca dolar bütçesi, yüzlerce çalýþaný ve uluslararasý aðý bulunan Türkiye Cumhuriyeti Ýletiþim Baþkanlýðýný büyük bir ustalýkla yöneten Profesör Altun, Türkiye kampanyasýný Ýsrail'in Gazze'de soykýrým yaptýðý ve sistematik olarak sivilleri katlettiði mesajýyla geçmiþte Erdoðan'ý dezavantajlý duruma düþüren Yahudi karþýtý söylemleri bu kez tamamen Ýsrail karþýtý söylemlere dönüþtürmeyi baþardý' diye belirtiyor. Erdoðan'ýn ilk kez halka açýk bir sahnede dönemin Cumhurbaþkaný Þimon Peres'in yüzüne Ýsrail hakkýndaki gerçekleri söylediði 'one minute' olayý 15 yýl önce, Altun'un sadece üniversite profesörü olduðu dönemde gerçekleþtiði gerçeðini tamamen görmezden gelen makalenin yazarý, Ýletiþim Baþkanlýðý Baþkaný Fahrettin Altun'u 'yeni strateji'nin perde arkasýnda yer alan yeni bir kiþilik olarak tanýtýyor. Sahar, ayný zamanda bir tehdit olarak da anlaþýlabilecek panik dolu bir ses tonuyla 'Erdoðan'ý devirmek mümkün deðil ama Altun ve ekibinin derhal durdurulmasý gerekiyor. Derhal' sonucuna varýyor. Sahar'ýn gerçeði nasýl durdurmayý düþündüðü belli deðil ama sözcünün mecazi olarak öldürülmesinden yana olduðu açýk."

  • Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun
  • Ýletiþim Baþkaný Altun
  • bosna hersek