Ýletiþim Baþkaný Altun'dan Ýsrail'e kýnama: Dünya artýk daha fazla durup bekleyemez
ABONE OL

Altun, Ýsrail'in Refah kentine saldýrýsýna iliþkin sosyal medya hesabýndaki paylaþýmýnda, Ýsrail hükümetinin masumlarýn kanýný ve gözyaþýný akýtmaya doymak bilmediðini, Tel Aviv'deki cani rejimin uygar dünyanýn gözleri önünde soykýrým suçu iþlediðini belirtti.

Ýsrail'in aç, evsiz ve savunmasýz insanlarý hedef alan saldýrýlarýnýn insanlýðýn kolektif bilincine aleni bir hakaret olduðunu vurgulayan Altun, þu deðerlendirmede bulundu:

"Ýnsan hayatýný hiçe sayma, Ýsrail hükümetinin adeta ruhuna iþlemiþ durumda. Bu, utanç verici, korkunç ve iðrenç bir durumdur. Yýllardýr barýþa aracýlýk ediyormuþ gibi görünen ABD'nin yardýmý ve desteði olmasaydý, Ýsrail'in kökleþen iþgal ve Filistinlileri mülksüz býrakma politikasýný sürdürmesi mümkün olamaz. Ýsrail, bunlarýn tamamýnýn yalan ve aldatmaca olduðunu bize çok açýk þekilde gösteriyor. Tek gayeleri iþgali devam ettirmek ve kapsamýný geniþletmek. Ýsrail hükümeti, ABD'nin desteði sayesinde her istediðini yapma özgürlüðüne sahip olduðunu düþünse de tüm dünyanýn gözünde dýþlanmýþ bir devlet konumundalar. Meþruiyet olmadan devlet yönetimi de olmaz. Ýsrail, savaþ suçlarý ve insanlýk suçlarý iþleyen bir rejim olarak tarihe geçecektir."

- "BU SAVAÞ BÝTMELÝDÝR, SORUMLULAR HESAP VERMELÝDÝR"

Altun, dünyanýn, masum kadýnlara, çocuklara ve yaþlýlara uygulanan bu barbarca ve akýl almaz þiddet karþýsýnda birleþmesi gerektiðini ifade etti.

Yaþanan zulme seyirci kalamayacaklarýný vurgulayan Altun, þunlarý kaydetti:

"Hamileri onlarý korumaya devam etse bile hep birlikte Ýsrail'in karþýsýnda durmalýyýz. Ýþgal edilen, mülksüzleþtirilen ve öldürülen Filistinlileri korumak görevimizdir. Dünya artýk daha fazla durup bekleyemez. Ýsrailliler ne derse desin, bu þiddete son vermeli ve en kýsa zamanda bir Filistin devleti kurmalýyýz. Bu savaþ bitmelidir, sorumlular hesap vermelidir. 'Uygar' ülkeler, savunduklarý ilke ve ideallere uygun þekilde hareket etmelidir. Ýnsan haklarý ve onuru yalnýzca kaðýt üzerinde kalamaz. Ýsrail'in iþlediði insanlýk suçlarýnýn hesabýný verme zamaný çoktan gelmiþtir."