Ýmamoðlu'ndan yalan üstüne yalan! Göz göre göre inkar etti
ABONE OL

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, Habertürk TV'de katýldýðý canlý yayýnda sorularý cevaplandýrdý.

Ýmamoðlu, programda yaptýðý açýklamalarla yalan üstüne yalan söyledi.

ÖNCEDEN BUNLAR YOKTU DÝYEREK YALAN SÖYLEDÝ

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný seçildikten sonra öðrencilere burs verilmesi geleneði baþladý.1994- 2004 yýllarý arasýnda 312 bin 600 öðrenciye 47 milyon 741 bin 800 TL burs verildi. CHP, belediyelerin öðrencilere verdiði bursu Anayasa Mahkemesi'ne taþýdý. CHP'nin açtýðý iptal davasýný görüþen Anayasa Mahkemesi, yüksek öðrenim öðrencilerine kredi ve burs veremeyeceklerine hükmetti. Önceden bunlar yoktu diyerek verilen burslarý yok sayan, ve CHP'nin Danýþtay baþvurusunu unutan Ýmamoðlu, "75 bin öðrenciye 4500 TL karþýlýksýz burs veriyoruz" dedi.

ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu programda gençlere yönelik yaptýðý projelerden bahsederken bir yalana daha imza attý. Liseye ve Üniversiteye hazýrlanan gençler için, 100 bine yakýn test kitabý daðýttýklarýný söyleyen Ýmamoðlu, test kitaplarýnýza fotoðrafýnýzý koydunuz mu? sorusuna, 'Hayýr, koymadýk iþte' dedi. Halbuki daðýtýlan test kitaplarýnda Ekrem Ýmamoðlu'nun resimlerinin olduðu net bir þekilde görüldü.

BÝR YALAN DA SÜT KONUSUNDA

Ýmamoðlu çocuklara "200 bin çocuða süt daðýttýk' dedi oysaki bu yalan bilgi yine algýydý. Gerçek ise Resmi ÝBB Denetim komisyon Raporuna göre süt daðýtýlan çocuk sayýsý 67 bin 671 daðýtýldý.